Оновлення мережі — одна з головних реформ в Ощадбанку

Оновлення мережі — одна з головних реформ в Ощадбанку
Багато хто помітив, як змінюється Ощадбанк. Особливо ці зміни стосуються появи нових відділень. Якщо раніше Ощадбанк переважно приймав комунальні платежі, то сьогодні він активно працює з клієнтами та пропонує всі необхідні для сучасного життя послуги – від обслуговування зарплатних проектів до мобільного та WEB-банкінгу.

Чому Ощадбанк, незважаючи на загальні складні економічні умови в країні, продовжує оновлення, з'ясовував наш кореспондент.

Саме модернізацію мережі в Ощадбанку вважають пріоритетним завданням на кілька років. На думку голови правління Ощадбанку Андрія Пишного, це народження нового сучасного європейського банку. Люди чекають змін. В Ощадбанку це знають, і банк змінюється. Цей процес незворотній.

Сьогодні відкрито 305 відділень Ощадбанку нового формату. Його оновлена мережа вже перевищує мережі деяких провідних банків України, зокрема більшості банків першої десятки. Такі установи працюють в рази ефективніше, а люди задоволені рівнем обслуговування. Найбільше відділень нового типу відкрито у Києві, Харкові, Львові, Дніпропетровську та Одесі.

Відділення нового формату - це повна перебудова всіх процесів. Це хол-менеджери, які зустрічають клієнтів фразою «Вітаємо в Ощадбанку» і навчають користуватись банкоматом і платіжним терміналом, це зали самообслуговування, де можна здійснити багато банківських операцій, уникнувши черги в касу. Це електронне управління чергою, комфортні місця очікування та обслуговування, це абсолютно інший підхід до взаємодії з клієнтами, де на перше місце ставляться комфорт і безпека трансакцій.

Ключова ланка – висококваліфікований персонал, основною цінністю якого є клієнт.

Тож Ощадбанк щодня доводить, що гідний стати найкращим банком для кожного українця.

Є в мережі Ощадбанку і особливі відділення. Це 5 інклюзивних відділень, що адаптовані для обслуговування людей з особливими потребами, 5 мобільних - 2 пересувних підрозділи на базі броньованих автомобілів КрАЗ і 3 мобільних броньованих відділення, які працюють на території гуманітарно-логістичних центрів у Донецькій та Луганській областях. Вони не мають аналогів у світі.

Щодня Ощадбанк надає банківські послуги там, де взагалі немає банківських установ, підтверджуючи статус найбільш соціально орієнтованого банку в країні. Ощадбанк обслуговує громадян, що мешкають у прифронтових населених пунктах, військовослужбовців та правоохоронців у військових частинах та в зоні АТО.

Для банку дуже важливою є думка клієнта про його продукти і сервіси. Особливо це стосується оцінки якості обслуговування, контроль якої є для Ощадбанку стратегічно важливим. Для такого контролю в банку використовують 4 інструменти. Це візити таємних покупців (Mystery Shopping) і їх аналіз; робота управління контролю якості; пост-контроль Контакт-центром після оформлення продукту (дзвінки клієнтам з проханням оцінити обслуговування за 5-бальною системою); контроль рівня знань співробітників відділень Контакт-центром з подальшим аналізом.

Для аналізу задоволеності клієнта рівнем сервісу в Ощадбанку використовують кілька показників і запрошують для дослідження незалежні зовнішні компанії. Вже сьогодні в банку констатують, що в 2015 - 2016 році рівень задоволеності обслуговуванням виріс.

Одне з завдань реформування мережі державного банку – забезпечення як мінімум беззбиткової діяльності. Тому паралельно йде процес закриття окремих установ у сільській місцевості. Але перш ніж закрити якесь відділення, особливо в сільській місцевості, в банку дуже ретельно вивчають ситуацію, перспективи, адже воно існує за рахунок доходів, отриманих від надання банківських послуг. Потрібно пам’ятати, що Ощадбанк – державна установа. Його мета – генерувати прибуток для свого єдиного акціонера – держави. Зрозуміло, якщо відділення працює неефективно і не має перспектив розвитку, то клієнтам буде запропоновано іншу форму обслуговування - дистанційну.

При цьому люди не залишаються зовсім без банківських послуг. Спеціально для вирішення цього непростого питання між Ощадбанком та «Укрпоштою» був укладений Меморандум про співробітництво. Відповідно до нього у відділеннях «Укрпошти» люди можуть отримувати пенсії та соціальні допомоги, здійснювати різні платежі, зокрема за  комунальні послуги, телефонний зв’язок, кабельне телебачення, електроенергію, газ тощо.

Трансформація мережі відбувається при забезпеченні ведення прибуткової операційної діяльності. За підсумками 2015 року Ощадбанк – лідер з обсягу приросту депозитів фізичних осіб – майже на 5,5 млрд. грн. У 2015 році банк збільшив чистий процентний дохід на 11% до рівня 5,89 млрд. грн і посів за цим показником перше місце серед найбільших банків країни. Наразі відомі результати першого кварталу 2016 року - банком отримано чистий прибуток у розмірі 112 млн. грн.

Ощадбанк активно розвиває альтернативні канали обслуговування. Дедалі більше банківських операцій сьогодні здійснюються за допомогою дистанційних каналів обслуговування. Це світова тенденція. Перевірка балансу, перекази коштів між рахунками, оплата мобільного зв’язку, Інтернету та інше - усі ці послуги все більше більше оплачуються за допомогою мобільних додатків банків. В Ощадбанку це розуміють і активно розвивають  мобайл- та WEB-банкінг.

Одна з останніх інновацій - впровадження платежів на довільні реквізити у WEB-банкінгу «Ощад 24/7». Сервіс надає клієнту можливість дистанційно з власного карткового або поточного рахунку, відкритого в Ощадбанку, здійснювати оплату товарів та послуг за реквізитами будь-якої компанії на рахунки, відкриті в українських банках. Це швидко та зручно, адже відвідувати відділення банку чи шукати необхідного постачальника послуг на платіжних ресурсах не потрібно. Відтепер усі квитанції можна оплачувати через WEB-банкінг «Ощад 24/7». Вартість послуги мінімальна та становить лише 0,5% суми (мінімум - 3 гривні). Це набагато дешевше, ніж на сайтах відомих платіжних онлайн-сервісів та у відділеннях банків.

Додаткова зручність полягає в можливості створення шаблону, що передбачає заповнення реквізитів лише один раз і подальше використання шаблону для швидкої оплати. Крім того, можливо створити платіжне доручення – регулярний автоматичний платіж, наприклад, щопонеділка або кожного 20-го числа.

Серед інших можливостей WEB-банкінгу «Ощад-24/7»: інформування про залишок коштів на рахунку;  миттєві перекази між власними рахунками та на рахунки, відкриті в інших банках, із використанням номера картки (перекази з картки на картку); перекази з/на рахунок «Мобільні заощадження»; перекази з/на Віртуальну картку; відправлення/отримання переказів «Швидка копійка»; оплата послуг операторів мобільного зв’язку, Інтернету, ІР-телефонії, CDMA-зв’язку та ін.; перекази між власними рахунками (поточний, картковий, депозитний, кредитний); створення та редагування шаблонів платежів; керування лімітами та геолімітами; випуск/закриття Віртуальної картки; активація/деактивація SMS-інформування; випуск додаткової картки; перевипуск, блокування картки чи її тимчасова деактивація в разі потреби.

В Ощадбанку впевнені, що побудова нового сучасного державного банку за кращими європейськими стандартами є внеском в європейське майбутнє України.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"Волиньпост" перетворюється на продажних журналюшок, плацдарм для проплаченої банками реклами. Піаряться всі хто хоче і може. От тільки правдивої картинки зовсім не проявляється у цій інформації. Чи ви дійсно вважаєте, що так мало читачів знають правду і нічого не бачать? Сьогодні ЗМІ перестали виконувати свою роль (і ТВ також), а у що вони перетворюються, кожен сам знає...
Відповісти
Ще б культуру спілкування персоналу з клієнтами змінили.
Відповісти
Почніть з елементарного. Чого через Приват24 рахунок мобільного можна поповнити без комісії, а в Ощад24 бере комісію як звичайний айбокс, почта чи термінал??
Відповісти
Останні статті
Оновлення мережі — одна з головних реформ в Ощадбанку
30 травень, 2016, 13:54