Літня аптечка: що треба і чого не варто брати

Літня аптечка: що треба і чого не варто брати
Настає довгоочікувана пора відпусток. Ще прохолодними зимовими вечорами ми мріяли, як будемо відпочивати на березі моря, підкорювати гірські вершини або знайомитися з екзотичними країнами.

Але, напевно, нічого так не може зіпсувати відпустку, як раптова хвороба. Щоб довгоочікуваний відпочинок пройшов без неприємних сюрпризів, подбайте про все заздалегідь!

Дуже важливо взяти з собою в подорож препарати першої допомоги. Недуга може застати зненацька в найбільш несподіваному місці, і не завжди аптека буде «під рукою».

Збираючись у дорогу, не забудьте про літню аптечку!

Як вибрати препарати для аптечки?

В першу чергу, вибір препаратів для аптечки залежить від індивідуальних особливостей. Можливо, ви або ваші близькі страждаєте хронічними захворюваннями? Не забудьте в такому випадку про спеціальні препарати від конкретної хвороби.

Але, комплектуючи дорожню аптечку, зверніть увагу й на препарати від найпоширеніших літніх недуг: харчове отруєння, проблеми з серцем, тиском, сонячні опіки та ін. Рекомендуємо обов’язковий мінімум для літнього запасу ліків.

Від отруєнь і при проблемах з травною системою

Шлунково-кишкові розлади - проблема №1 літнього сезону. Головні причини цієї недуги - недотримання особистої гігієни, зіпсовані продукти, немиті овочі та фрукти, екзотична кухня. Неодмінно упакуйте у туристичну аптечку ліки від отруєння. При харчовому отруєнні важливо вивести з організму токсини, в цьому допоможуть сорбенти, які сприяють відновленню функції шлунково-кишкового тракту. Також вони ефективні у боротьбі з бактеріальними інфекціями та продуктами розпаду алкоголю. Для покращення травлення використовуйте ферменти. Дуже важливо під час подорожі та відпочинку пити тільки очищену воду та ретельно мити фрукти і овочі. Це дозволить уникнути багатьох неприємних сюрпризів для шлунку.

Ліки від застуди, особливо, жарознижуючі

Хоча літо - спекотна пора, але дуже легко застудитися. Контраст температур від кондиціонерів, переохолодження у воді під час купання. Важливо мати в аптечці такі засоби, особливо, якщо ви відпочиваєте з дітьми. Візьміть перевірені ліки для зниження температури, від застуди і болю в горлі.

Від опіків, порізів та укусів комах

Придбайте засіб з пантенолом, а також препарат, що знімає свербіж після укусу комах і дезінфікує. Плюс до всього цього, запасіться антисептиками: перекисом водню, йодом або зеленкою та не забудьте про медичний пластир і бинт.

Ліки від алергії

Важко передбачити, на що у вас або ваших близьких може виявитися алергія. Влітку з’являється безліч факторів, які можуть її спровокувати. Подбайте про антигістамінні засоби у вашій аптечці. Оберіть препарати, які підходять саме вам. А наші фармацевти з радістю у цьому допоможуть.

Знеболюючі засоби

Покладіть в аптечку таблетки, які вгамовують головний, зубний та інші види болю. Не забудьте мазь або гель від ударів і розтягнень, а також для зняття втоми і набряклості ніг. Якщо ваш відпочинок активний або ви постійно ходите на екскурсії, ці засоби дуже знадобляться.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.