Найбільший прапор України розгорнули на березі озера Люб’язь. ФОТО

Найбільший прапор України розгорнули на березі озера Люб’язь. ФОТО
Минулої неділі, в останній день Міжнародного фестивалю екстремального водного туризму «Поліська регата», коли журі вже підбило підсумки перегонів, визначило переможців, народний депутат України від фракції «Батьківщина» Іван Крулько запросив учасників та гостей долучитися до незвичайного дійства.

– Я не раз чув, що на березі цього прекрасного озера вже кілька років поспіль відбуваються перегони на байдарках, – сказав парламентар, звертаючись до присутніх. – Оскільки «Батьківщина молода» Волині є співорганізатором цього заходу, запропонував розгорнути тут національний стяг, який виготовила наша молодіжна організація. Він занесений до Книги рекордів України, бо є найбільшим у світі. Його площа – 2400 квадратних метрів!

Цей прапор є символом єднання Сходу і Заходу. Він уже побував у 20 містах України – Львові та Миколаєві, Черкасах й Одесі, Маріуполі, Артемівську, який нині перейменований на Бахмут, у звільненому від сепаратистів Слов’янську. До нас прапор прибув із Дніпра. Молоді батьківщинівці мріють про те, щоб якнайшвидше розгорнути його в Донецьку та Луганську, Сімферополі та інших містах Криму.

Коли синьо-жовте полотнище почали діставати з мікроавтобуса, першою до патріотичного флешмобу долучилася кандидат у народні депутати України Людмила Кирда із сином Арсеном.

– Для мене цей стяг – символ національної єдності, державотворення, незалежності України, яку впродовж тисячоліть відстоювали наші предки, – сказала Людмила Кирда. – Це прапор миролюбства, бо в його кольорах поєдналися барви літа – чистого неба і золотих ланів. Водночас це прапор мужності українських вояків, які захищають нашу землю від російських найманців і сепаратистів. Мені довелося бачити його на блокпостах Донбасу, доправляючи мобілізованим землякам допомогу. Там він позначає наші позиції, ніби разом із солдатами обороняє Україну. Сльози наверталися на очі, коли бачила на ньому чорні отвори від куль.

На Волині найбільший національний прапор розгорнули втретє. Раніше таке дійство відбулося в Луцьку та в Берестечку – на межі нашої та Рівненської областей. Тепер до нього приєдналося кілька сотень людей – жителі Любешівщини, учасники та гості «Поліської регати». Увесь простір на березі озера Люб’язь заполонило полотнище, що хвилювалося, мов синьо-жовте море. Учасники флешмобу діяли дружно і злагоджено, то підіймаючи руки догори, то опускаючи їх, то утворюючи хвилі.

Звертаючись до людей, які доєдналися до патріотичної акції, народний депутат України Іван Крулько подякував Людмилі Кирді за запрошення відвідати цей мальовничий куточок нашого краю і наголосив:

– Щоб українці мали патріотичну владу, її потрібно обирати серцем, добре думати, кому віддати свій голос. Кандидат у народні депутати України Людмила Кирда – з родини патріотів. Її брат Володимир Савчук залишив посаду директора школи у Бережниці Маневицького району і більше, як рік, захищав українські кордони на Донбасі. Та й вона разом із волонтерами чотири рази побувала у зоні конфлікту. Туди возила для наших земляків захисну амуніцію, продукти, медикаменти, воду.

Як мати двох синів добре розуміє хвилювання і тривогу солдатських матерів, які з любов’ю збирали своїм солдатикам домашні харчі — аби хлопці не тільки смакували ними, а й відчули родинне тепло і турботу. Після зустрічей на блокпостах, у місцях дислокації відчула: спілкування із земляками піднімає їм бойовий дух, додає сили виконувати нелегкий військовий обов’язок.

Як депутат обласної ради трьох скликань живе проблемами простих людей, у сесійній залі не боїться сказати рішуче слово на підтримку селян, чорнобильців, багатодітних родин, інвалідів, учасників АТО. Тому тільки вона заслуговує на довіру земляків, яких захищатиме в парламенті.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
вибори, вибори....
Відповісти
Федорівна бажаю тільки перемоги! Вперед!!!
Відповісти
Якби не вибори на носі, то й цю акцію не було б сенсу робити
Відповісти
Ооо! Вже почистили коменти! Слава нашій Свободолюбивій та Незалежній пресі! Ура
Відповісти