На Волинь приїхав нардеп Іван Кириленко, щоб підтримати Людмилу Кирду на виборах

На Волинь приїхав нардеп Іван Кириленко, щоб підтримати Людмилу Кирду на виборах
Політик окреслив загальну картину підготовки до парламентських перегонів в Україні, позаяк позачергові вибори оголошено майже по всій країні. Разом з тим народний депутат розповів про 5 законопроектів та напрямків, які ВО "Батьківщина" відстоює у Верховній Раді.

Зокрема потрібно відстоювати законопроекти про зниження тарифів, особливо на газ, скасування податку на пенсію, мораторій на продаж землі до 2020 року та про укрупнення громад.

«У всій Європі провели децентралізацію, але там думали про те, як покращити життя громадам. А в нас акцентують увагу на економії бюджету. В Польщі, коли проводили децентралізацію, то об’єднували 4 пункти в 1, а в нас іде 1 до 10. Ну це ж нереально! Школи, дитсадки, амбулаторії закриваються, дітей будуть возити за десятки кілометрів в школу. Та ще й бюджет їм різко урізали, мовляв, їм і так забагато», - обурюється народний депутат.

Стосовно тарифів на газ політик також має своє бачення. На його думку, оскільки всі надра української землі належать народу, то саме народ, а не олігархічні клани, повинні встановлювати ціну на газ. Тим паче, що Україна цілком може себе забезпечити газом.

«Ми видобуваємо 20 мільярдів кубометрів газу, при тому, що для нормального забезпечення газом необхідно всього 16 мільярдів, а в найбільш холодну зиму – 18. Ми самі себе повністю забезпечуємо газом.

Але чому нам хтось повинен встановлювати свої розцінки? Всі комунальні сфери у нас в приватних руках, такого немає ніде у світі», - наголосив Іван Кириленко.

Ще одне багатство України – родючі землі - політик пропонує віддати в розпорядження сільських громад.

«Дві третіх депутатів Верховної Ради стоять за те, аби розпродати українські землі. Чотири мільйона гектарів землі, які ніде не обліковуються. А чому б не віддати ці землі місцевим громадам?

Нехай собі самі порядкують і вибирають, чи віддати її в оренду своїм фермерським господарствам. А гроші від оренди використовувати на соціальний розвиток села».

Однопартієць Івана Кириленка та кандидат в народні депутати від 23 округу Людмила Кирда також акцентує свою передвиборчу кампанію на проблемах села.

«Село – це хліб України. Його потрібно розвивати, а не кидати напризволяще. Потрібно розвивати малі фермерські господарства, підвищувати ціни на заготівлю сільськогосподарської продукції та продумати можливість вигідного кредитування домогосподарств. Дуже часто мені люди кажуть: «Дайте нам гроші на трактор», а чому б не дати людям кредит на вигідних умовах, чому б не дати їм можливість самим заробити на цей трактор».

Болючим для Людмили Кирди є питання бурштину. Жінка наголошує на тому, що закон "Про бурштин" треба приймати негайно, а на додачу ще й створити бурштинову біржу, на якій визначати вартість «сонячного каменю».

"Ми йдемо по світу з протягнутою рукою, а самі маємо таке багатство під ногами. Це питання треба вирішувати негайно, адже чим далі, тим гірше. Завдяки бурштину ми могли б підняти свою економіку на значно вищий рівень», - резюмувала Людмила Кирда.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
їхав би той кириленко кудись далеко і забрав із собою цю кирду бо вже так остогидла оця брехня. краще б головна бютівка юля передала туфлі із зміїної шкіри продалиб і погасили частину тарифів(а туфлі то 40 тис. доларів) . то кому ви лапшу вішаєєте бютівські елементи вашої тупої гри.
Відповісти
шановний сайт не потрібно видаляти коментарів у яких не поруюуються правила у нас "демократична" країна , а ви ведете себе надто огидно
Відповісти
Я також можу гарно говорити, але кому це треба, нинішній владі, - це точно ні. Поки не буде народовладдя, не буде нічого.
Відповісти
Тільки за Кирду
Відповісти
"оскільки всі надра української землі належать народу, то саме народ, а не олігархічні клани, повинні встановлювати ціну на газ."............ну трохи перепіарився................те що належить народу то це означає нічиє........подивіться на поліські землі в сторону Маневич......вони народні і бурян вище джондіра......
Відповісти
Хлопці не йдіть в АТО ідіть бурштин мити не будьте дурнями а усі депутати це бидло.
Відповісти