«Економіка в Україні потихеньку ожила», – директор Північно-Західного регіонального управління ПриватБанку

«Економіка в Україні потихеньку ожила», – директор Північно-Західного регіонального управління ПриватБанку
– Юрію Олексійовичу, Вас нещодавно призначили директором Північно-Західного регіонального управління ПриватБанку, на Волині Ви нова людина. Чим зумовлені кадрові зміни?

– Усе почалося зі Львова. Тамтешнього директора регіонального управління, який 10 років його очолював, призначили на іншу посаду. А на його місце призначили мого попередника Андрія Михайловича, який родом зі Львова. В мене з’явилося бажання свій цінний десятирічний досвід роботи в головному офісі ПриватБанку передати колегам в регіональному управлінні. Я зрозумів, що мені ближча робота з людьми, ніж із різними проектами. Тому вирішив узяти участь в оголошеному конкурсі на посаду директора Північно-Західного регіонального управління. Надіслав своє резюме.

У системі ПриватБанку працюю 14 років: 4 роки в Полтавському РУ та 10 років у heаd-office в Дніпрі. Керівництво банку підтримало мою кандидатуру. Вони вважають, що я з цією роботою впораюся гідно: допоможуть досвід і моє бачення глобальних проблем і процесів у фінансовій сфері. Цифри не завжди дають відповідь на те, чи все працює правильно. Головне, щоб було комфортно нашим клієнтам. Це мій пріоритет. 20 інших претендентів на посаду директора Північно-Західного регіонального управління ПриватБанку я випередив. На новій посаді працюю з 14 травня.



– Ви хочете вивчити роботу зсередини. Коли приїхали на Волинь, то відразу зустрілися з колективом? Як відомо, він у ПриватБанку молодий. Будете змінювати кадрову політику?

– На Волині ПриватБанк – незмінний лідер понад 20 років. А останні півтора року Північно-Західне управління – номер один ще й у рейтингу РП нашого банку. Ось і відповідь на Ваше запитання: бути лідером, не маючи міцного колективу, неможливо. Крилатий вислів радянського часу «кадри все вирішують» актуальний і сьогодні. Якими б сучасними не були технології, я впевнений, все залежить від людей. Тут міцний і потужний колектив, я познайомився особисто з кожним менеджером. Зараз вже чітко розумію потенціал кожного працівника, і у нас є великі резерви для підвищення ефективності роботи.

– Скажіть, будь ласка, чому молодь іде працювати в ПриватБанк?

– Ми даємо можливість кожній здібній людині, якщо вона має потенціал і бажання, розвиватись. Я починав працювати в ПриватБанку кур’єром, тому переконую – усе у ваших руках! Знав, що ПриватБанк – правильне місце, тому не мав жодних сумнівів, починаючи кар’єру саме тут. У 2002 році був інженером-електромеханіком, але мені дали шанс просуватися далі, тому що побачили бажання, блиск в очах. Така стратегія банку – довіряти відповідальний фронт роботи молодим, здібним і перспективним. Ця практика себе виправдовує.



– Юрію Олексійовичу, як щодо умов праці, чи престижно тут працювати?

– ПриватБанк – місце, де кожна людина може здобути цінний досвід продажів. Це інноваційна фінансова установа. У понад півсотні волинських відділень спеціалісти обслуговують клієнтів за допомогою планшетів. Банк пропонує вигідні умови праці. Цінуємо, перш за все, активність, енергійність і бажання працювати. Якщо вони є, то кожен може заробляти великі гроші, яких поки неспроможна запропонувати жодна інша банківська установа України. Молодь добре знає ці принципи, бо всі спілкуються між собою, обмінюються інформацією. Ми платимо більше.

Розмір зарплати вищий завдяки великим обсягам продажів. Щоправда, кожен працівник заробляє по-різному. Для молодої активної людини обмежень немає. Тому ми й відкриті для молоді. У сфері обслуговування фізичних осіб наш банк теж не має конкурентів – операції здійснюють швидко, якісно, із сервісом на високому рівні. Продавець мотивований навчити клієнта користуватися банківськими продуктами та послугами. Цей процес у нас налагоджений відмінно.

– На сьогодні ситуація в державі складна, а банк живе за рахунок кредитів і депозитів. Волиняни несуть гроші в банк?

– Люди банку довіряють. Депозитний портфель у нас зростає – клієнти гроші хочуть зберігати надійно та одержувати відсотки. Дуже багато клієнтів у 2014 році забрали кошти, й ось зараз вони їх повертають. Ще один надзвичайно важливий плюс – ми регулярно знижуємо ставки за депозитами. Це перший прояв того, що економіка в державі оживає, і ми з надією дивимось у майбутнє. Головне, щоб війна закінчилася, і тоді в Україні і банківській системі усі показники будуть ще швидше зростати.

– Що можете сказати про кредитний портфель?


– Наш головний продукт – картка «Універсальна». Вона є різних рівнів, понад 5 млн клієнтів в Україні постійно користуються цими картками. Ми даємо клієнту унікальну можливість до 55 днів користуватися кредитом без відсотків, а також заробляти бонуси та знижки, сплачуючи карткою в мережі партнерів банку.

– Бізнес в Україні потребує «свіжого повітря». Для держави це важливо. Що нового ПриватБанк пропонує підприємцям?

– У квітні стартував проект «Кредити українському бізнесу» КУБ. Банк впроваджує національну програму розвитку підприємництва та створення нових робочих місць у приватному бізнесі. Наша місія - за два роки створити мільйон нових робочих місць. Разом ми піднімемо підприємництво на якісно новий рівень, що дозволить Україні стати справжньою країною підприємців, пожвавити економіку та створити мільйони нових робочих місць для всіх українців, які бажають працювати задля себе та своєї країни.

– Як працює КУБ?

– Головна його особливість – інвестує кошти в усіх підприємців не банк, а прості люди. Підприємцю необхідно подати заявку на спеціальному сайті проекту https://kub.pb.ua/get-credit/, виставлення бізнес-проекту для інвестицій проводиться в декілька етапів. Отримавши Вашу заявку, наші спеціалісти з відділу оцінки кредитних проектів зв’яжуться з Вами для з’ясування деталей і надання допомоги в підготовці опису проекту задля розміщення в переліку бізнес-проектів, у які зможуть інвестувати користувачі сайту.

На Волині ми вже проінвестували майже 30 проектів КУБ на суму понад 3 млн грн. У роботі ще 20 проектів. Думаю, наприкінці серпня буде не менше півсотні проектів на суму понад 5 млн грн. Кожен проінвестований проект створює нові робочі місця, наприкінці літа на Волині ми вже матимемо близько 200 нових робочих місць! За два роки, повторюю, мільйон нових робочих місць для Україні. Так! Це такі амбітні плани. Для Волині проект дасть тисячі нових робочих місць і застраховані інвестиції. Інвестори можуть бути спокійні за свої кошти.

– У проекті беруть участь представники різних видів підприємницької діяльності?

– Так. Найбільше люди інвестують в невеликі продуктові магазини, кафе, пекарні, кав’ярні, також розширюють свою діяльність перевізники. У середньому 100 000 грн достатньо для розвитку малого бізнесу. Максимальна сума кредиту для підприємця – 300 000 грн.

– Серед клієнтів ПриватБанку є діти. Чого можуть у банку їх навчити?

– У нас більше 5 років функціонує ЮніорБанк. Це соціальна програма фінансової грамотності для школярів, що принципово відрізняється від звичних шкільних програм. Перш за все, це захоплюючий матеріал! У нас немає нудних уроків і конспектів, усе навчання проводиться в інтерактивній ігровій формі. Ми організовуємо екскурсії до відділень банку, проводимо дуже цікаві бізнес-квести, також працює бізнес-школа.

ЮніорБанк не тільки навчає дітей фінансовій грамотності, але й підтримує програми здорового способу життя для школярів, проводить акції та конкурси, дає можливість дітям спілкуватися з однолітками з різних куточків світу. Пропуском у ЮніорБанк є Картка ЮНІОРА, що випускається за згодою та під контролем батьків. Це справжня платіжна картка, з якою школяр може користуватися «дорослими» банківськими послугами. Незабаром у Луцьку відкриємо спеціально обладнану квест-кімнату для дітей.

– Ви на Волинь надовго чи для Вас, можливо, призначення – перехідний етап?

– Я хотів би працювати на Волині багато-багато років. Мені тут дуже подобається: Луцьк дуже чисте місто, екологія хороша, люди привітні та щирі. Мене, полтавчанина, сприймають усі радо й тепло. Моя родина теж переїхала зі мною на Волинь.

– Історія ПриватБанку на Волині дуже цікава. Мер Луцька Микола Романюк був директором. Свого часу й головою облдержадміністрації. А Ви публічна людина? Чи більше імпонує робота за кулісами?

– Коли є відкритість, прозорість – є й довіра. Без довіри, я вважаю, банк не може взагалі функціонувати. Тому що і мені, і всім працівникам саме клієнти платять заробітну плату. Процес дуже взаємопов’язаний, тому я не хотів би працювати за кулісами. Я маю, що сказати нашим клієнтам та громаді, залюбки буду регулярно розповідати про новини. В усьому має бути гармонія. Я завжди, коли спілкуюсь з журналістами, отримую від цього задоволення.

Познайомився та поспілкувався з міським головою Миколою Романюком і головою облдержадміністрації Володимиром Гунчиком. Вони впевнені, що банк передали в надійні руки. Для влади також важливо, щоб такий великий банк розвивався в правильному напрямку.

– Попередній керівник казав, що хоче змінити приміщення. Що думаєте з цього приводу?

– Є плани переїхати. Тут кабінетна система, що не дозволяє керівнику відчути робочу атмосферу команди. Мені було б комфортніше в новому офісі. У регіонах поступово переходять до формату open space. Маємо надію наприкінці наступного року запросити Вас особисто, журналістів, колег і клієнтів на відкриття нового офісу.

– Що Вам допомагає в роботі?

– Гумор… Без гумору взагалі важко вижити. Ми намагаємося бути з позитивом все життя.

Розмовляла Катерина Дулапчій



Довідка:

Войтенко Юрій Олексійович,
директор Північно-Західного регіонального управління ПриватБанку.

Народився на Полтавщині 15 жовтня 1976 року. Має дві вищі освіти: Харківський державний політехнічний університет (інженер-електромеханік), Полтавський університет споживчої кооперації України (фінанси).

У ПриватБанку працює 14 років, з них -10 років у головному офісі.

Розпочинав свою кар’єру в Полтавському РУ ПриватБанку.
2002–2004 рр. працював економістом і старшим економістом у відділі зарплатних карток. Згодом обіймав посади керівника відділу кредитування фізичних осіб та керівника бізнесу «Кредитні картки» Полтавського РУ.

Навесні 2007 року переїхав працювати до Дніпропетровська в головний офіс ПриватБанку. Обіймав такі посади: заступник керівника бізнесу «Кредитні картки» ГО ПриватБанку, перший заступник першого заступника Голови правління банку.

У травні 2016 року призначений на посаду директора Північно-Західного регіонального управління ПриватБанку.

Комунікативний, цілеспрямований, досвідчений менеджер.

Одружений, виховує двох синів 11 та 7 років.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а мені цікаво куди поділи той "старий" колектив :грамотних касирів ,привітних економістів,виважених і досвідчених керівників ,які створили цей банк ?
Відповісти
в ПриватБанку э така мулька що там більше 15 років непрацюють. проходять якісь там атести на детекторі лжи і потім звільняють тих людей. вот де вони і діваються.
Відповісти
паршивим він став- скільки не агітуйте .а є тепер кращі за нього
Відповісти
Але чому працівників ,які чесно і сумлінно пропрацювали в банку роки пресують і заставляють звільнятись,а взамін набирають грубіянів і лодарів,які тільки й знають ,що хамити клієнтам і гуляти в робочий час.
Відповісти
Останні статті
«Економіка в Україні потихеньку ожила», – директор Північно-Західного регіонального управління ПриватБанку
25 серпень, 2016, 13:31