Чому луцькі депутати «не захотіли» новий департамент

Чому луцькі депутати «не захотіли» новий департамент
Сесії Луцької міської ради цього скликання відрізняються дикою нелогічністю. Дикою – без лапок, бо іноді в залі лунають такі вигуки, фрази і регіт, що назвати це людськими звуками важко.

Усе це можна було б списати на не надто дорослий середній вік депутатів, у порівняні з минулою каденцією; та недосвідченість деяких народних обранців.

Проте, сьогоднішній випадок довів протилежне – домовленості, як і в попередній каденції, діють. Щоправда, вже немає цього смішного «поправляння краватки» (як у фільмі «Місце зустрічі змінити не можна», де МУРомці «брали» Фокса в ресторані «Асторія») чи чухання вуха (як це роблять картярі). Не віриш, любий читачу? А це було.

Сьогоднішнє голосування за одне з питань показало, що вернулися старі правила, що діє «чарівна паличка».

До прикладу. За одне з питань сьогодні депутати надто вже голосно сперечалися, довго і ретельно ставили доповідачу питання, висловлювали репліки, обурювалися. А, як дійшло діло до голосування – одноголосно. Жодного: «утримався», «проти», «забув натиснути кнопку», «вийшов покурити».

Інше питання. Приймають «за основу», вносять правки, одну підтримують, дві – ні, а в результаті рішення не набирає необхідної кількості голосів. І діло в не в «поплутав кнопку» чи «знову вийшов покурити» - три переголосування не дали більшості! Висновок – «хтось» подзвонив, написав: «Ні»!

Але найбільше сьогодні «кричали» з приводу створення нового департаменту.

Здавалося б, позитивне рішення: розформувати управління: архітектури, що загрузло у звинуваченнях «роздачі дозволів на будівництво», та – охорони культурної спадщини, працівників якого теж звинувачують, але вже у всіх історичних гріхах міста активісти.

«Насправді мова не в департаменті, а звільненні головного художника (Ярослав Матвіїв. – авт.), який не дав «добро» будівництву, де перетинаються інтереси людей, близьких до Миколи Романюка», - підслухав у кулуарах мій колега з IA ZIK Мирослав Ватащук.

Також депутати міськради висловлювали претензії і до начальника управління містобудування Леоніда Герасимлюка.

«Ми розуміємо, що є проблема, тому і хочемо змін. Усі напишуть заяви на звільнення. І будемо набирати в новий департамент на конкурсній основі», - запевняв депутатів міський голова.

Речник «УКРОПу» Ігор Поліщук знайшов пункт про те, що штат буде збільшено і апелював, що на це треба додаткові гроші.

«Тобто, коли на заводі створюються нові робочі місця – це добре. А коли в міській владі – то це зайві витрати?» - дивувався перший зам мера Тарас Яковлєв.

Але рішення не пройшло. «УКРОПівці» несподівано, певно і для самих себе, знайшли підтримку у фракції радикалів. А все тому, що не збіглися інтереси претендентів на крісло.

На місце начальника нового департаменту дуже хотілося Костянтину Петрочуку, а там вже бачив себе Олександр Козлюк, який, як нам стало відомо, «вичерпав себе на посаді» (начальника управління розвитку підприємництва та реклами тої ж міськради. – авт.).

Зазначу, що десь «загубив» свій дуже потрібний голос і самопомічівець Микола Собуцький. Ціла фракція його шукала, питала – так і не знайшла.

А відтак, чекаємо поки хлопці домовляться: хто ж буде керувати новою структурою (яку створять, бо далі вже нікуди). А доти представники партій і громадські активісти, які просто як у казочці «баба яга проти» Миколи Романюка, матимуть ще час покритикувати і одне й інше управління.

Цікаво тільки: а чому ж такі патріоти нашої держави проти усіх новобудов Луцька? Певно, у нас кожен забезпечений житлом? Чи, можливо, хтось «там теж хотів, та не встиг». І ось тепер вже дійсно наша патріотична жаба душить: «а я ж там міг»!

Костянтин Яворський (ВолиньPost)

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
всіх неугодних просто беруть і видають. і пофіг що матвієв один знає ,що в місті робиться
Відповісти
найгірший з усіх скликань маємо депутатський корпус -а все через партійний принцип,от і жеруться тепер вони собі на зиск ,курам на сміх
Відповісти
Та не журіться. Процес загнивання, від каденції до каденції, продовжується. Все нормально. І не у виборчій системі проблема. А у "тупих" виборцях, які господарство від політики не відрізняють, реагують тільки на політичні гасла та модні партії. Депутати? А чого вартий мєр, який першим заступником має ну явно відсталого на все. Та навіть сільська баба, який завтра за 70-т буде розуміє, що місце на заводі - це прибуток для всього суспільства, а місце в органі виконавчої влади - це видаток для всього суспільства. Хоча нічого не знає про додану вартість.
Відповісти