«Нічна варта»: аварії, кров та «законний травмат»

«Нічна варта»: аварії, кров та «законний травмат»
УВАГА! ПЕРЕДРУК ЦІЄЇ ПУБЛІКАЦІЇ БЕЗ ДОЗВОЛУ РЕДАКЦІЇ ЗАБОРОНЕНИЙ!

Сьогоднішня «Нічна варта» виїхала на вулиці міста у ніч з 4 на 5 листопада. Нічний спокій лучан оберігали патрульні із 4-ої роти патрульної поліції.

Вулиця Мамсурова: «законні» нечистоти

Перше ж повідомлення, на яке реагують патрульні - про злив нечистот у каналізацію. Поліцейські і самооборонівці швидко прибули на місце, де три «КАМАЗи» зливали нечистоти.

Проте працівники вантажівок представили договір та додаткову угоду по договору на право зливу.

«Хлопці, думаєте, я от так просто приїхав і зливаю? Все тільки по документах», - каже водій вантажівки. За його словами, зливають нечистоти кожного дня, крім неділі, але виключно згідно із договором.





Вулиця Ковельська: аварія з потерпілим

Поблизу кафе «Зустріч» на вулиці Ковельській автомобіль Audі вчинив наїзд на пішохода. Чоловік перебігав проїжджу частину зовсім не на зебрі, тож водій не встиг зупинитися і збив чоловіка. Той отримав травму ноги, тож його забрали у лікарню. Проте чоловік розумів, що порушував правила, і, за словами водія, пропонував вирішити це питання, аби ні у кого не було проблем.

Патрульні оформили матеріали справи та оглянули машину. Після цього на місце викликали слідчо-оперативну групу. Слідчі й мають встановити, хто правий, а хто винен у цій ситуації.





Проспект Волі: чим би не бавився, аби не ножем

Патрульні отримали виклик на проспект Волі – тут повідомили про чоловіка, який наніс собі ножове поранення у живіт.

ЧИТАТИ ТУТ: У Луцьку чоловік поранив себе кухонним ножем

У квартирі - двоє жінок та дитина, а також знаряддя «самонападу» 23-річного чоловіка, який теж тут проживає – ніж.

Патрульні викликали на місце слідчо-оперативну-групу, яка й має з’ясувати деталі.

«Це як дитина – чим би не бавилася, тільки би не плакала»,- каже одна із жінок не розуміючи, чому треба забирати ножа.

«Швидше за все, з тих пояснень, які ми отримали, це була звичайна сімейна сварка. Вони посварилися за якісь свої проблеми… Далі я не можу коментувати, що відбулося. Зі слів осіб, які перебували у приміщенні, чоловік взяв до рук кухонного ножа та сам наніс собі тілесні ушкодження у районі живота», - розповів патрульний Андрій Савула.






Вулиця Внниченка: дружна компанія і водій–«відбувайло»

Патрульні отримали орієнтування на червону «дев’ятку», водій якої, імовірно, перебуває у стані алкогольного сп’яніння.

Патрульні помітили «дев’ятку» біля клубу «Версаль» - машина «припаркувалася» у другому ряді, заважаючи виїзду інших автомобілів. Патрульні наполягли, аби хлопці перепаркували автомобіль. Ті ж виправдовувалися, що машина заглохла і зупинка була вимушеною. Тому після нетривалої полеміки вся компанія дружно відштовхала автомобіль далі.

За словами свідків, коли автомобіль рухався вулицею Винниченка, з багажника виглядало двоє хлопців. Натомість пасажири машини таку інформацію категорично заперечують.

Патрульні молодикам зробили зауваження та обійшлися профілактичною бесідою, оскільки хлопці ішли на контакт. Проте водієві таки запропонували пройти тест на стан алкогольного сп’яніння. Водій не відмовлявся, але у нього не було великого бажання їхати до наркодиспансера.

«Якби йому тут дали «подути в сопілочку», а тож у них «сопілочки» не було», - жартували друзі водія.

За словами компанії, вони сьогодні святкували день народження одного з друзів. Визнають - трошки випили, але спеціально взяли із собою тверезого водія. Тож за його результати вони не хвилювалися. Оскільки на дворі було не дуже тепло, поки чекали водія Олега з освідування розважали себе жартами та розмовами і самооборонівцями.

Потім хлопці вирішили, що треба стати «зіркою екрану», тому взялися навперебій розповідати про іменинника і уточнювати, де можна читати привітання для нього.

Незабаром повернувся Олег - алкоголю у крові очікувано не виявлено, тож компанія вирушила відпочивати далі. Нам же порадили зїздити до кафе «Наталка» - хлопці «з району» впевнені, що там сьогодні буде цікаво.






Вулиця Богомольця: нічні «вилазки» на вікно


На вулицю Богомольця патрульних викликав мешканець будинку, який помітив, що на другий поверх хтось залазить пожежною драбиною. Чоловік припустив, що то грабіжники, тож швиденько викликав поліцію

ЧИТАТИ ТУТ: Нічна пригода в Луцьку: сусідів прийняли за злодіїв

Деякі сусіди здивовано визирали у вікна, а побачивши людей у камуфляжі, один із яких стоїть на підвіконні на другому поверсі, починали фільмувати все на телефони.

Зрештою, вікно виявилося міцним і відкрити його не вдалося. Тому власниця вирішила чекати ранку, аби діти передали ключі. Хоча розглядали й інший варіант: в інтернеті знайшли оголошення штибу «відчиню будь-які двері». Зателефонувавши за вказаним номером, чоловік лише перепитав, чи квартира дійсно належить жінці та висловив готовність приїхати і за «символічну» винагороду у декілька сотень гривень відчинити двері.

Проте власниця вирішила так не ризикувати і таки пішла ночувати до племінника.







Нічні бійки і п’яні водії «Техасу»

На вулиці Данила Галицького біля закладу «Стара підкова», відомого у народі як «Техас», знову неспокійно. На виклик приїхали патрульні та самооборонівці.

Хоч заклад вже закритий, люди не поспішають розходитися – тут вже встигли побитися і помиритися декілька дівчат, а один водій «виробляв викрутаси на тротуарі».







Хлопець вирішив чи то продемонструвати водійські навички, чи «ось як я можу», і почав їхати задом, а тоді різко в’їхав на бордюр, розлякавши людей. Тому, недовго думаючи, його затримали охоронець та кілька інших осіб, які й викликали поліцію.

Хлопець поводився неадекватно та казав, що нікуди не їхав. Він, мовляв, просто сидів у машині та шукав гаманець. Поліцейські повезли горе-водія на освідування. У нього була закривавлена долоня, на яку, за його словами, він просто впав.

А ще у хлопця було неабияке бажання поговорити.
«От де ти робиш? Я руку збив. Ти мене не питай, де я роблю. Я ж тебе не питаю. От в мене рука болить, ти відпусти мене. Ти шо, куда ведеш мене?» - не міг заспокоїтися водій, який уже встиг представитися – Роман.

Вже у диспансері, чекаючи «прийому», хлопець вирішив терміново комусь подзвонити. У співрозмовника він намагався з’ясувати, як краще поводитися.

«Мене тут мєнти зловили, тіпа п’яного за рульом, а я не їхав, мене і близько коло машини не було», – каже хлопець. Згодом, щоправда уточняє, що таки був і навіть сидів в автівці.

«То шо казати? На шо соглашатися? Поможеш?» - сміявся у трубку Роман , а наприкінці додав, хай не хвилюються, бо скоро він повернеться до Горохова. Зрештою, він «надув» на 1,97 проміле.

«Дайте мені я ще один раз покурю і поїдемо. Не обіжайтеся, хлопці, ви мене наламуєте, я ж не обіжаюся», - вже на дворі намагався помиритися із патрульними затриманий. Зрештою, усі поїхали у міськвідділ для складання матеріалів.


Тим часом туди доставили ще одного клієнта з «Техасу». Хлопець ніяк не хоче заспкоїтися та терміново просить начальника.


«Де він тут сидить?.. Мені треба старшого механіка. Мені треба тонку зарядку, я до вас претензій не маю»,- пояснював він самооборонівцям. Щоправда, дуже швидко хуліган змінив свою думку.

«Ви за свої діла будете відповідати, друзі мої милі», - повторював він та почав лаятися.

Хлопець був учасником бійки, яка розпочалася після від'їзду патрульних - біля «Техасу» зійшлися троє проти трьох. Самооборонівці вгамували дебоширів, але один із них не хотів заспокоюватися.

«Він почав смикати ручку нашого патрульного автомобіля. Довелося вийти і неодноразово попередити, щоб припинив свої дії. Він продовжував нецензурно висловлюватися і шарпати за формений одяг» - розповів самооборонівець Олександр Ніколайчук.

Зрештою, хлопець отримав «хуліганку», тож заплатить за таку поведінку 171 гривню.




Тим часом водієві, який наїхав на бордюр, викликали медиків, аби вони оглянули руку. Працівники швидкої наклали маленьку пов’язку на місце ранки та запевнили: нічого серйозного.

Проте хлопець, вийшовши із кімнати, ще довго не збирався йти додому.

«От знімлю я гіпс, буде вам тут… а ти хто? Ти - ніхто», - ще довго розповідав він, вказуючи на забинтований палець. Його автівку забрав евакуатор.


Вулиця Героїв УПА: конфлікт зі стріляниною

Патрульні отримали повідомлення про постріли на Вишкові: на вулиці Героїв УПА стався конфлікт, у ході якого чоловік здійснив два постріли у повітря.

ЧИТАТИ ТУТ: У Луцьку - нічні постріли на Вишкові

За словами свідків конфлікту, чоловік, у якого були претензії до знайомого, який приїхав до магазину, почав просто його душити. Вгамувати хулігана намагалися й друзі, які приїхали із чоловіком до магазину, проте той чи через алкоголь, чи з інших причин, не хотів вгамовуватися, Навіть після пострілів у повітря він не заспокоївся. Тому хтось із «приїжджих» вдарив його в обличчя, і це ненадовго дезорієнтувало нападника.


Вже після того, як нападника відвезли до лікарні, на місце прибула й слідчо-оперативна група, яка з’ясує деталі конфлікту. Достеменно відомо лише, що «травмат», яким скористався чоловік, зареєстрований та перебував у нього на законних підставах.

До слова, після лікарні нападника привезли до міськвідділу. Та навіть із не дуже здоровим виглядом, пов’язкою та розбитим обличчям, той ніяк не міг вгамуватися. Коли ж до міськвідділу прибули родичі чоловіка з пістолетом, у нападника геть «відкрутилися гайки» - він почав їм погрожувати та обіцяв «зробити погано».



Текст - Василина Боруцька, фото – Павло Березюк

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
горілка перетворює нічний Луцьк на пекло, багата земля волинська на недоумків...
Відповісти