«Абетка» Володимира Гунчика

«Абетка» Володимира Гунчика
На ВолиньPost продовжується рубрика «Абетка», в якій ви зможете прочитати цікаві, відомі та не дуже факти про знаних волинян. Для наповнення нашої абетки ми не проводили спеціального опитування, а відшукали інформацію, про яку гості «Абетки» розповіли у своїх виступах чи інтерв'ю.

Першим героєм рубрики став міський голова Луцька Микола Романюк. Сьогоднішній гість - голова Волинської обласної держадміністрації Володимир Гунчик.

В «Абетці» Володимира Гунчик ми зібрали асоціації до літер алфавіту, які виникли у журналістів при згадці імені очільника ВОДА.

А – автозавод

Керівник Волинської облдержадміністрації багато років займав різні посади на Луцькому автомобільному заводі і присвятив йому майже 30 років свого життя. Гунчик був директором «ЛуАЗу» з 1995 року, а після перетворення державного підприємства у відкрите акціонерне товариство, обіймав посаду голови правління. Потім нинішній губернатор став гендиректором ВАТ «Луцький автомобільний завод», далі - головою Наглядової ради. Згодом Гунчик знову був директором, щоправда вже перейменованого ДП «Автоскладальний завод №1» ПАТ «Автомобільна компанія «Богдан Моторс».

Б – Боярський

Легендарний вусань Михайло Боярський – улюблений актор Володимира Гунчика. Очільник ОДА у дитинстві дуже полюбляв дивитися фільм про «Мушкетерів», який вважає культовим. Навіть на новорічний вогник кожного року Гунчик одягав саме костюм мушкетера.

В – виконком

Нинішній очільник облдержадміністрації встиг «засвітитися» й у міській раді – у 2010 році Гунчик увійшов до складу виконкому Луцької міської ради.

До слова, улюблений фільм Гунчика теж на «В» - «Весілля в Малинівці».



Г – Галина

Галина Гунчик – друга дружина Володимра Гунчика, яку журналісти за вишуканість образів та стиль люблять називати «леді Гунчик». У Володимира та Галини Гунчик – троє дітей.

«Можливо, якоюсь мірою задоволений і завдяки тому, що дружина постійно задає мені тонус, стимулює до активного способу життя. Ми доповнюємо одне одного: я більш замкнутий, а вона – більш відкрита, більше спілкується, має поетичну натуру, пише вірші», - розповідав про свою дружину керівник Волинської ОДА.



Д – діти

Журналісти зауважили, що Володимир Гунчик – неабиякий педагог і вміє добре справлятися із дітьми. Курйозна ситуація відбулася у селі Березовичі Володимир-Волинського району.

Тут під час відкриття дитячого садочку розплакався маленький відвідувач Миколка. Дитина не піддавалася ні на вмовляння педагогів, ні батьків. Зрештою, педагогічний талант продемонстрував губернатор – він не лише заспокоїв дитину, а й запросив Миколку виступити разом із ним.



Е – е-декларація

Дохід голови ОДА торік становив понад 1,64 мільйона гривень. Із них зарплата – тільки 96 тисяч гривень. Понад півтора мільйона Гунчик заробив як проценти від «ПриватБанку».



У «ПриватБанку» волинський губернатор зберігає майже 14,2 мільйона гривень. Також чималі накопичення у нього – готівкою. Зокрема 4,5 мільйона гривень, 150 тисяч доларів та 30 тисяч євро.

ЧИТАТИ БІЛЬШЕ ПРО ДЕКЛАРАЦІЮ ГОЛОВИ ОДА

До слова, Гунчик став другим за кількістю збережених у банках коштів серед усіх губернаторів. Разом із родиною у банку він зберігає майже 14,2 млн грн в еквіваленті.

Є – Євангеліє

Голова ОДА під час зустрічі з речником Волинської єпархії УПЦ у жовтні цього року заявляв про підтримку видавничих проектів, зокрема видання Луцького Псалтиря і Луцького Євангелія 14 століття. Гунчик обіцяв долучитися до ініціативи не лише як очільник адміністрації, а й як громадянин.

З - заслужений

У 2005 році президент України Віктор Ющенко підписав Указ, відповідно до якого нинішній очільник ОДА (а тоді ще голова Наглядової ради ВАТ «ЛуАЗ») отримав почесне звання Заслужений машинобудівник України.

Звання присвоїли «за вагомі досягнення у реформуванні національної економіки, розвитку вітчизняної промисловості, підприємництва та ринкової інфраструктури».

І – інженер

Володимир Гунчик за спеціальністю - інженер електронної техніки. Здобув освіту він у престижному виші – у 1981 році Гунчик закінчив Київський політехнічний інститут.

Ї – їсти

Улюблена страва волинського губернатора - борщ. До слова, Гунчик любить не лише їсти борщ, а й готувати його. Може очільник ОДА накрутити й голубців, і взагалі, є прихильником простої їжі.

«Не люблю, коли от взяли ананас, поруч поклали ще оселедець, а зверху те все залили джемом. Страви повинні бути зрозумілими», - розповідав Гунчик.

Й - йти

«Люди не мають нас шукати, а ми повинні йти до них», - зазначив Володимир Гунчик одному з перших інтерв’ю після призначення на посаду очільника ОДА. Йшлося про спілкування владців із учасниками антитерористичної операції. На переконання Гунчика, з ініціативою має виступати влада.

К – Камінь-Каширський

У цьому невеличкому, але мальовничому райцентрі на Півночі Волині, у 1958 році й народився Володимир Гунчик.

Л – LAND CRUISER

В автопарку волинського губернатора декілька автомобілів, але, мабуть, улюбленим є TOYOTA LAND CRUISER 2003 року випуску.

«На своєму «Лендкрузері» наїздив уже понад 300 тисяч кілометрів. Це найкращий для наших доріг автомобіль, незалежно від того, їдеш ти селом, містом чи трасою», - розповідав Гунчик ще у 2014 році.

М – математика

Математика була улюбленим шкільним предметом керівника ОДА. А ще він захоплюється моделюванням – любить збирати моделі літачків.

Н – настільний теніс

Улюблений вид спорту Гунчика – пінг-понг.

О – орден

Ще у 2009 році Володимиру Гунчику вперше присвоїли нагороду - орден «За заслуги» ІІІ ступеня.

А 20 червня цьогоріч губернатору вручили ще одну почесну нагороду. Очільник обласної адміністрації отримав з рук Патріарха орден Рівноапостольного князя Володимира ІІІ ступеня.



П – публічність

Те, що найбільше не любить Володимир Гунчик. За його словами, публічність просто знищує його. Мовляв, ще працюючи у бізнесі, він теж був досить публічною людиною і йому доводилося бувати у міністерствах та «високих кабінетах», вітатися за руку з президентами та прем’єрами.

«Але тоді не відчував того, коли тобі в спину дивляться… Ні, не з заздрістю. То – інше слово. І його зараз навіть не можу добрати. Але оце відчуття є. Воно неприємне – відчуття холоду в погляді», - розповідав Гунчик.

Р – риби

У Володимира Гунчика День народження 9 березня, тож за Східним гороскопом він – Риби.



С – собака

Це - улюблена тварина керівника облдержадміністрації. Гунчик народився у рік Собаки, і це перша тварина, яка з’явилася у майбутнього губернатора.

«Коли я був в 7-му класі, мій друг приніс мені маленького цуцика зі словами: «Або ти його забери, або я його втоплю». Той цуцик виріс в здоровенну вівчарку. Ми його назвали Рексом. Собака – ще який друг людини, у цьому я переконаний», - розповідав голова ОДА.

Т – трудоголік

Очільник Волинської обласної держадміністрації характеризує себе як трудоголіка. Роботу він ставить на доволі високий рівень. Гунчик зазначав, що іноді дуже шкодує, що його так виховали батьки і так «склалося в житті». Проте якось боротися із своїм трудоголізмом губернатор теж не може.


У – «Україна – це супер»

На цьогорічний день Незалежності на Театральному майдані Луцька своє привітання голова облдержадміністрації розпочав зі слів Ліни Костенко:

«А ви думали, що Україна так просто. Україна — це супер. Україна — це ексклюзив. По ній пройшли всі катки історії. На ній відпрацьовані всі види випробувань. Вона загартована найвищим гартом. В умовах сучасного світу їй немає ціни», – продекламував очільник ОДА.

Ф – Facebook

Володимир Гунчик мав власний акаунт у соціальній мережі, де його частенько любили «тегати» та позначати у дописах. Проте кілька місяців тому сторінка, створена «для спілкування з краянами», зникла із соціальної мережі.

«Акаунт недоступний, позаяк останнім часом надто багато негативних повідомлень сторонні особи скидали на сторінку. Повідомлень із безпідставними звинуваченнями не лише власника сторінки, а й багатьох інших осіб. Повідомлень, які паплюжать честь і гідність», – процитували слова Гунчика у прес-службі.

Х – характер

За словами самого ж Гунчика, він – людина з твердим характером.

«Я не збираюся гнутися і не хочу бути маріонеткою в чиїхось руках. І це багатьом громадським активістам свого часу дуже не сподобалося. Можливо, вони мали інше бачення ситуації: що вони будуть заходити в кабінет, розказувати, як це робити. У мене такий характер: чим більше на мене тиснуть, тим більше стаю пружнішим», - розповідав губернатор в одному з інтерв’ю.



Ц – цензура

Одне з багатьох звинувачень, якими Володимира Гунчика любить обсипати нардеп із «Народного фронту» Ігор Гузь – цензура.

Зокрема, Гузь зазначав, що очільник ВОДА є прихильником цензури в області і «затикає рот» місцевим ЗМІ. Запідозрив недобре Гузь й у тому, що Гунчик не мав бажання зібратися за круглим столом із нардепами з Волині.

«З покійним Ігорем Єремеєвим нас було обрано 6 депутатів від Волинської області. За рік губернатор не зміг зібрати нас за робочим столом», – в одній із полум’яних промов зазначав Гузь.

Ч – чемпіон

Згідно із рейтингом, укладеним виданням «Деловая столица», у 2015 році волинський губернатор очолив список голів облдержадміністрацій країни. Під час аналізу до уваги брали багато показників, серед яких – народжуваність, розвиток будівництва та експорту тощо. Зрештою, у підсумку Волинь стала єдиним регіоном, який мав лише чотири «мінуси», тоді як у більшості областей погіршилася більша кількість показників.

І хоч, зрештою, рейтинг знову призвів до критики губернатора (мовляв, зростання частини показників – не його заслуга), на місце Гунчика у списку це аж ніяк не вплинуло.



Ш – шофер

У дитинстві губернатор мріяв стати шофером. Батько Гунчика все життя працював водієм швидкої допомоги, і коли машина залишалася вдома, у дитинстві він любив сідати батькові на коліна та кермувати.

А ще на президентських виборах у 2014 році Володимир Гунчик був керівником Волинського обласного виборчого Штабу Петра Порошенка.

Ю – Юрий Корольков

Відомий радянський письменник є автором улюбленої книги губернатора – «Таємниці війни».

Я –

«Я люблю подорожі... Я терпіти не можу брудного взуття… Я мрію виспатися», - так охарактеризував свої вподобання та мрії Володимир Гунчик, заповнюючи «анкету «Таблоїда Волині».

***
Автор цієї публікації виключила букви «И», «Ґ», «Ж», «Щ», «Ь» з переліку, адже до них важко підібрати асоціацію. У публікації використані матеріали видань «Таблоїд. Волині», «Волинське Агентство Розслідувань», «Відомості», «Віче», «Волинський інформаційний портал» та сайту Волинської обласної держадміністрації.

Василина БОРУЦЬКА

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Матеріал нагадує екзерсіз для першокласників для закріплення вивчення абетки.
Відповісти
Це свята людина послана нам Богом Яхве!!!
Молімось щоб захистив від дявола Гузя та Палиці.
Відповісти
Справді Володимир Гунчик завжди був відмінником, чемним і вихованим хлопцем, але не чванився цим ніколи, вмів поводитися рівно, гідно і спокійно. Його тато також мав схожий характер, працюючи водієм швидкої, ця стримана, акуратна і вдумлива людина чимось притягувала до себе. Це самодостатні поліські люди, котрі прості у спілкуванні, але мають свою думку, свою лінію та мету... Я не аналізую його посадових якостей, їх, мабуть, можна критикувати як і у інших! Володимир має досить хороші людські якості!
Відповісти
з такими святими Украіні буде кінець.
Відповісти
якби це була виборна посада цей(святий заслужений машинобудівник)ніколи не бувби головою адміністраціі.
Відповісти