«БудуйТіло»: друге заняття та нарешті зважені

«БудуйТіло»: друге заняття та нарешті зважені
На ВолиньPost триває рубрика «БудуйТіло», в межах якої журналіст і фотограф видання під опікою тренера ганятимуться за ідеальними м’язами та рельєфними тілами. Крок за кроком «піддослідні» спортсмени-початківці бігатимуть та тягатимуть гантелі до стрункого тіла та апетитних форм.

Будують тіла учасників рубрики партнери проекту - фітнес-центр «Maximus» та персональний тренер Віталій Андрейчук.

Про те, яким було перше заняття, читайте тут: «БудуйТіло»: день перший - активація
18 листопада журналіст і фотограф знову прийшли до залу. Друге заняття, яке отримало підпільну назву «заливка фундаменту», дозволило розігріти та активувати усі групи м’язів Павла, та переважно м’язи ніг для Василини, яка тренувала «верхні» м’язи на минулому занятті. Вдруге до зали спортсмени-екстремали йшли вже без остраху, але й без особливого натхнення. Але у тренера таке не проходить.

Тому після 10-хвилинної розминки на біговій доріжці – вйо до вправ!

А ще піддослідних сьогодні зважили: Павлове «щастя» потягнуло на 82,9 кілограма, а Василинине – на 54,2 кілограма.

Думаємо, самі розберетеся де хто
Думаємо, самі розберетеся де хто
Думаємо, самі розберетеся де хто
Думаємо, самі розберетеся де хто



ВОНА

На Василину на другому занятті чекало знайомство із новим спортивним інвентарем – степом. У нинішній програмі – стрибки на степ, біг від степу, відтискання від грифа та гіпересктензія.



«У цій вправі ми зробили акцент на сідниці. Ми спеціально не задіювали м’язи спини, а лише сідничні, щоб пропрацювати «дівчачі зони», - розповів тренер.

На цьому тренуванні активували мязи ніг, сідниці та гомілки та «навантажили» грудний відділ. Тож виконавши по п’ять підходів кожної вправи, журналістку відправили на 40 хвилин на бігову доріжку, аби спалювати жир.



«Ми обирали середню швидкість і середній нахил, аби максимально пришвидшити пульс»,- поясню Віталій. Є спеціальні «пульсові» зони, які відповідають за спалювання жиру, розвиток серцевого м’язу тощо. Тож тренер вибрав навантаження у середньому діапазоні, коли мінімальні кількість ударів серці - 125, а максимальна 155.

«У середньостатистичної людини це оптимальна зона для спалювання жирів»,- додає Віталій. Мовляв, якщо пульс буде вищий від вказаного діапазону, то буде більше тренуватися серцевий м’яз, якщо нижчий, то навантаження буде, як на ранковій зарядці.

Сьогодні Василина вже не так раділа біговій доріжці, як вперше.

«Якщо минулого разу в мене було відчуття, ніби мене поклали під поїзд, а потім забрали із рейок, то сьогодні було враження, що поклали, а забрати забули, і по мені проїхалися 5 поїздів і ковельська електричка», - ділиться враженнями дівчина. Але вона вдячна тренеру за мотивацію, через яку не опускає ні руки, ні ноги, ні гантельки.

«Наш тренер дуже добрий. Коли я уточняла з приводу харчування і чому так мало, тренер люб’язно усміхнувся і дозволив повітря і воду в необмеженій кількості»,- додає журналістка. І хоч на доріжці Василина хекала, вмирала і робила жалісливі очі, пощади не було.



ВІН

Павло сьогодні робив вправи, аби задіяти 4 групи м’язів. Для м’язів спини фотограф підтягувався з широким хватом на гравітроні та пуловер стоячи.


На тріцепс виконували французький жим зі штангою-грифом вагою 18 кілограмів. В суперсеті Павло також робив вправи на біцепс. Комплекс виконував по три підходи без відпочинку, кожен підхід по 12 разів. Далі Березюк взявся до вправ для грудних м’язів – жим гантелі лежачи та розводка.

«Ми акцентували увагу на верхню частину грудей та активніше пропрацьовували саме її, бо тоді візуально груди стають більшими»,- пояснює тренер.



Для мускулів плечей виконували махи перед собою та махи в бік на спеціальному тренажері.

«На друге тренування мій розум ішов із натхненням і бажанням, а тіло опиралося і хотіло накивати п’ятами. Але після розминки та мотиваційних слів тренера тіло почало працювати, хоч і зі скрипом»,- зітхає Павло.




Лайфхак від тренера: не перестарайтеся

Багато із новоспечених спортсменів, які тільки починають ходити у спортзал, намагаються окрім тренувань у спортзалі навантажувати себе вправами ще й удома. Проте у цьому плані важливо не переборщити, наголошує тренер.


«Наші м’язи ростуть та відновлюються під час відпочинку. У тренажерному залі ми просто працюємо над певною групою мускулатури і залежно від поставлених цілей активізуємо, наповнюємо кров’ю чи розвиваємо дрібні волокна», - розповідає тренер. Проте важливо пам’ятати, що м’язи також потребують відновлення. Тому якщо вдома продовжувати навантажувати себе, то м’язевий корсет перестане худнути чи набирати масу через надлишок навантажень.

Наступне наше заняття – у понеділок. Павло візьметься відпрацьовувати груди та трицепс, а Василина перейде від загальних вправ до занять на тренажерах. А попереду перші вихідні без майонезу, чіпсів і курей-гриль.

Далі буде…

Спортивний партнер рубрики - Фітнес-центр "MAXIMUS" - сучасна фітнес-зала з Crossfit зоною. Тел. 066-466-96-26, Луцьк, вул. Електроапаратна, 4. Сайт: maximus.lutsk.ua.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Василина дуже красива.
Відповісти
схожа на сплячу красуню
Відповісти