«БудуйТіло»: заняття третє – перші тренажери

«БудуйТіло»: заняття третє – перші тренажери
На ВолиньPost триває рубрика «БудуйТіло», в межах якої журналіст і фотограф видання під опікою тренера Віталія Андрейчука ганятимуться за ідеальними м’язами та рельєфними тілами. Крок за кроком «піддослідні» спортсмени-початківці бігатимуть та тягатимуть гантелі до стрункого тіла та апетитних форм.

Будують тіла учасників рубрики партнери проекту - фітнес-центр «Maximus» та персональний тренер Віталій Андрейчук.

Про те, як відбулися попередні заняття читайте ТУТ.

21 листопада журналіст і фотограф знову прийшли до спортзали. Третє заняття «Фул боді», яке дозволяє пропрацювати практично все тіло, отримало від Василини підпільну назву «Будівельні крани», бо вона нарешті почала займатися на тренажерах. Павло ж взявся прокачувати та апгрейдити грудний відділ та трицепс.

Тож після 10-хвилинної розминки поки ще без крепатури Василина та Павло взялися до роботи.

ВОНА

Сьогодні тренер знайомив Василину з «кращими друзями» - тренажерами. Для початку зробили вправи для спини – гіперекстензії, пуловера стоячи та тяги до живота стоячи.

«Ми пропрацювали майже всі групи м’язів спини, які нам потрібні, а далі взялися робити розведення ніг сидячи», - розповів Віталій. Вправи із зведенням та розведенням ніг дозволяють «пропрацювати» зовнішню та внутрішню частини стегна, а також пік сідничного м’яза.

Після розведень взялися виконувати присяд у кросовері для сідничних м’язів, а тоді розворушили і спину та плечі.



«Аби пропрацювати плечовий пояс, робили махи вперед і в бік з гантелями. Завершили комплекс вправ комплексом для рук», - додає тренер. Вправи із гантельками дозволяють гарно «підтягнути» руки та позбутися «крил». Тому Василина робила французький жим з гантелями лежачи та піднімала гантелі, аби підкачати біцепс.



«Відчувала себе якоюсь летючою мишею, коли Віталік почав говорити про крила. Думаю: «Ну для чого воно мені, як у мене тих крил нема?». Але, як то кажуть, хто шукає, той знаходить, бо Віталік скоренько мені на них вказав», - зітхає Василина. За її словами, після попередніх вправ вона вже була, як витиснутий лимон, а тут ще й гантелі додали.

«По 2 кілограмища на мої тендітненькі ручки», - усміхається журналістка.

Але найгірше сьогодні для дівчини – її улюблена бігова доріжка.

«Я не чекала, що доріжка мене так доб’є. Треба було 50 хвилин просто йти. А я вже і повзла, і висіла, і все, що завгодно. Добре, що Віталік далеко не відходив і махав на мене пальцем, бо я вже була готова плюнути на те все і бігти їсти-їсти-їсти»,- додає вона. Тому мотивація – понад усе. Зібравши силу в кулак, а волосся в косу, Василина таки «добила» доріжку, поки та не добила журналістку.



ВІН

У Павла сьогодні теж перший офіційний робочий день: сьогодні взялися пропрацьовувати окремі відділи м’язів. Тому Павло пітнів над удосконаленням своїх грудей та трицепса.

Для цього він виконував розведення під різними кутами, аби задіяти різні частини грудей – і верхню, і середню, і нижню.



«Виконали три підходи на три кути, на кожен виконували по 12 повторів. Для вправи задіяли гантелі вагою 6 кілограмів. Таким чином м’язи і розігріли», - розповів Віталій.

Далі фотограф перейшов на жим у хаммері, аби пропрацювати надгрудний верх, а тоді віджиманння, яке дозволяло краще «розпрацювати» м’язи грудного відділу



Наступний етап - трицепс: виконували звичайне та зворотнє розгинання стоячи із нахилом вперед.

«Таким чином ми задіяли 2 головки трицепса – зовнішню та внутрішню», - підсумував тренер.

«На третє заняття я вже йшов з розумінням справи, і навіть сам зал Maximus і його відвідувачі стали якісь доволі знайомими і рідними, вітались і посміхались, а одна пані навіть впізнала і сказала «А! це ви, зі «Зважені і щасливі», що на ВолиньPost», - пригадує Павло. Він зазнається, що сьогоднішнє тренування минуло напрочуд гладко.



«Все було чітко і конкретно, це заслуга всевидящого тренера Віталія. От тільки годинний біг на доріжці трішки зіпсував настрій, але, як то кажуть «без труда не витягнеш і рибки з річки». Тому працювати працювати, працювати!» - додав фотограф та знову пішов на бігову доріжку.

Лайфхак від тренера: багато ходіть, і буде вам щастя


За словами Віталія, вправи – дуже важливі, але результат необхідно «закріпити», спалюючи жир на доріжці.

«Під час тренування ми працюємо над різними групами м’язів, а після тренування використовуємо глікоген, який зібрався у м’язах і йдемо на кардіо, яке якраз і спрямоване на спалювання жирів», – розповідає Віталій.

Під час ходіння чи бігу на доріжці якраз і відбувається активне спалювання жирів, а організм «скорочує» свої запаси. Тому це не лише спосіб «прогулятися», а й спалити зайві жирові запаси.

Наступне наше заняття – у середу. Для Василини тренер підготував вправи, знані між йог вихованцями як «садюжечки». Що воно значить – обіцяє дати зрозуміти згодом.

«Усе, що вона любить і за чим сумує», - усміхнувся Віталій і пообіцяв і степ, і гантельки, і гіркі сльози. На Павла ж чекатимуть вправи, спрямовані на пропрацювання м’язів спини та біцепса.

Далі буде…

Спортивний партнер рубрики - Фітнес-центр "MAXIMUS" - сучасна фітнес-зала з Crossfit зоною. Тел. 066-466-96-26, Луцьк, вул. Електроапаратна, 4. Сайт: maximus.lutsk.ua.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.