«БудуйТіло»: заняття п’яте - нові випробування

«БудуйТіло»: заняття п’яте - нові випробування
На ВолиньPost триває рубрика «БудуйТіло», в межах якої журналіст і фотограф видання під опікою тренера Віталія Андрейчука ганятимуться за ідеальними м’язами та рельєфними тілами. Крок за кроком «піддослідні» спортсмени-початківці бігатимуть та тягатимуть гантелі до стрункого тіла та апетитних форм.

Будують тіла учасників рубрики партнери проекту - фітнес-центр «Maximus» та персональний тренер Віталій Андрейчук.

Про те, як відбулися попередні заняття читайте ТУТ.

25 листопада журналіст і фотограф знову прийшли до спортзали. Василина і Павло із відчуттям, ніби вони - супердосвідчені спортсмени, бо після попереднього заняття кріпатура «схопила» вже не наступного дня після заняття, а аж через цілий день. Вони відчували себе справжніми зірками в передчутті нового розпластування на доріжці.

П’яте заняття Василини знову передбачало швидкі і високоінтенсивні вправи без відпочинку, а Павло взявся прокачувати ноги і плечі.

Для початку – стандартна розминка: доріжка, розминочні вправи, а тоді – вперед до бою, тобто на тренажери.

ВОНА

Сьогодні Василина знову працювала в улюбленому стилі тренера «вбий мене повільно».

«Ми пропрацювали спочатку верхній, а потім нижній пояс, бо ми прагнемо до сідниць як у Дженіффер Лопес», - усміхається Віталій.

Тож сьогодні сідниці журналістки не знали спокою. Аби решті частин тіла було не так образливо, Віталій зі своїми вправами взявся «добивати» і їх.

Першою вправою було «розігрівочне» присідання із фіт-болом. Вправа швидко прогріла м’язи ніг, корпусу та рук.



Наступна вправа – спочатку нахил з гантелями, який задіював м’язи спини, далі підняття гантель до рівня плечей, яке активувало м’язи спини та задній біцепс стегна та трицепс. Останнім етапом вправи був викид гантель вгору, який «підключав» плечі та ноги.

«Це багатофункціональна вправа, для якої ми вибрали 3-кілограмові гантелі. Василина жалілася, чому такі важкі, але я переконав її – 1 та 2-кілограмові то вже геть для дрищів, а наше завдання – стати бікіняшкою», - каже тренер. Тож серйозні дівчата мають і думати забути про легкі гантельки.

Наступною вправою було качання пресу із 5-ти кілограмовим бліном – «для загального розвитку».

Опісля журналістка робила випади, які дозволили пропрацювати м’язи ніг та сідниці.

«Далі ми перейшли до улюбленої Василининої вправи - виходу з планки на лікті. Цю вправу ми робили разом, аби трохи її мотивувати», -додав Віталій.

«Як говорили в одному із радянських фільмів – хай буде проклятий той день, коли я сіла за кермо цієї таратайки!» - не стримала емоцій Василина. За її словами, вона сподівалася, що більше не буде виходів із планки.

«Ця вправа для мене просто жах якийсь. Я знаю, щ треба тримати планку, а відчуваю себе якоюсь гутаперчевою людиною, яка гнеться і в’ється, коли не треба», - додала журналістка.

Проте, за її словами, сил додало те, що зробити вправи неабияк мотивував та допоміг тренер.

«Віталік почав робити ті злощасні випади зі мною і мені треба було тримати марку. Але коли навіть так «бобік здох», тренер зжалився і запропонував робити хлопки з планки. Ми стояли одне навпроти одному і з планку давали одне одному п’ять. Я вже там і за маму плескала, і за тата, і за українських військових, і за все що завгодно», - каже Василина. Але саме це додало натхнення доробити комплекс до кінця і перейти на доріжку.

«Година на доріжці пролетіла дуже швидко, а аж навіть пишаюся, що цього разу не вмерла там, як на попередньому тренуванні», - підсумувала журналістка.

ВІН

Павло сьогодні пропрацьовував плечі та качав ноги. Спочатку фотограф робив махи гантелями по 5-ть кілограмів сидячи для задіяння середньої дельти, а потім махи в нахилі з 10-ти кілограмовим грифом.

«Таким чином задіяли його середню та передню дельту. Далі була тяга з лавки на задню дельту та тяга до бороди прямого грифа. Ці вправи дозволили знову задіяти задню та середню дельти»,- розповідає тренер.

Тож пропрацювавши всі пучки плеча, Павло втомлено, але плавно перемістився до найцікавішого – ніг.

Спершу фотограф виконував розгинання та згинання у суперсеті, аби прогріти задні і передні м’язи бедра.

Далі фотограф почав робити жим ногами.

«Жим був важким. Павло жав майже 150 кілограм, у нього було 3 підходи по 12 разів»,- зазначив тренер. Останньою вправою було розведення ніг у тренажері у суперсеті з підняттям на гомілки теж у тренажері.

«Я думаю, що завтра Павло відчує, як ми попрацювали, та згадає мене незлим тихим словом»,- усміхається Віталій.

Павло каже, що з кожним новим тренуванням отримує все більше вражень.

«Наприклад сьогодні були нові вправи на ноги, такі незвичні для початківця, що я навіть розгубився. Але під керівництвом тренера Віталія все вийшло на відмінно. Цей день також запам'ятався інтенсивністю тренування, швидкі сети на багатьох тренажерах фітнес-центру «Maximus», дякувати їх там великій вибір, підняли тонус м'язів і настрою на всі вихідні»,- каже фотограф.

За його словами, не менш приємна частина - спорт-меню

«Страви які можна замовити просто там, аби приємно порадували око і зголоднілий шлунок після годинної пробіжки на біговій доріжці. Звичайно результатами ще ділитись ранувато, але зміни почались, а там побачимо»,- додав фотограф.

Лайфхак від тренера: мотивація понад усе

Не менш важливим, ніж старанна фізична робота має бути й моральна підготовка і мотивація. За словами тренера, добра мотивація – майже половина справи.

«Головною мотивацією для будь-кого має бути не влізти у сукню чи красуватися м’язами, а бути здоровим і гарно почуватися, не тільки фізично, а й морально. Усі ці тренування, якими б зараз вони не здавалися важкими та як би не демотивували, згодом подарують вам відчуття надзвичайної легкості»,- каже Віталій.

Тому головне в момент, коли здається що «все пропало», моблізуватися і задіяти останні сили, аби таки виконати потрібні вправи.

«Якщо один раз дати слабинку, то потім постійно спокушаєш себе цим», - зазначає Віталій. Тому варто мотивувати себе майбутніми результатами, але без фанатизму.

«Все дуже просто – треба перетворити те, що ти робиш, у спосіб життя»,- підсумував тренер.

Наступне наше заняття – у понеділок. На Василину чекають тренерові «садюжки», а Павло робитиме вправи на груди та трицепс.

Далі буде…


ТЕКСТ І ФОТО - ВАСИЛИНА БОРУЦЬКА ТА ПАВЛО БЕРЕЗЮК

Спортивний партнер рубрики - Фітнес-центр "MAXIMUS" - сучасна фітнес-зала з Crossfit зоною. Тел. 066-466-96-26, Луцьк, вул. Електроапаратна, 4. Сайт: maximus.lutsk.ua.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Це падиці клуб чи товстенюка?
Відповісти
Колишнього прокурора області)))) всього навсього)))
Відповісти
Останні статті
«БудуйТіло»: заняття п’яте - нові випробування
26 листопад, 2016, 15:00
«Абетка» Ігоря Палиці
25 листопад, 2016, 12:00