«БудуйТіло»: шосте заняття – перші результати

«БудуйТіло»: шосте заняття – перші результати
На ВолиньPost триває рубрика «БудуйТіло», в межах якої журналіст і фотограф видання під опікою тренера Віталія Андрейчука ганятимуться за ідеальними м’язами та рельєфними тілами. Крок за кроком «піддослідні» спортсмени-початківці бігатимуть та тягатимуть гантелі до стрункого тіла та апетитних форм.

Будують тіла учасників рубрики партнери проекту - фітнес-центр «Maximus» та персональний тренер Віталій Андрейчук.

Про те, як відбулися попередні заняття читайте ТУТ.

29 листопада журналіст і фотограф знову прийшли до спортзали. Василина і Павло вже звикли готувати та носити по 100 лоточків їжі, але і досі остаточно не звикли до свого спортивного режиму. Тому недоспортсмени знову з осторгою йшли тренуватися, бо на попередньому занятті Віталій пообіцяв «конкретний напряг».



Шосте заняття передбачало для Василини вправи у стилі крос-фіт, а Павло мав качати груди та трицепс.

Для початку – стандартна розминка: доріжка, розминочні вправи та нові стрибки, качання та гантелі.

ВОНА

На шостому занятті на Василину знову чекав черговий сеанс катувань. Нині тренер зосередив увагу на вправах, які мають допомогти підтягнути сідниці журналістки.



«Ми починали з присідань з вистрибуваннями, тримаючи петлі TRХ. Ця вправа, аналогічно до попередніх занять, слугувала розминкою, тож ми виконували по 20 повторів»,- розповів Віталій.

Наступну вправу – вихід на степи з планки – Василина виконувала, аби задіяти м’язи кора. Під час виходів активно працювали й руки журналістки.



Далі взялися качати прес, а тоді знову вправи для укріплення сідничних м'язів шляхом підняття сідниць.



Проте підйомів власної ваги тренеру видалося не досить, тож на останньому підході він ускладнив завдання та «докинув» Василині 5-ти кілограмовий блін.



Після цього журналістка знову виконувала вправу зі зведення та розведення рук на TRX.



Останньою вправою стало присідання в степах з 10-кілограмовою гирею.

Перші результати


За словами Василини, хоч і довелося кілька разів ледь не віддати Богу душу на доріжці, вона приємно вражена результатами.

«Багато моїх знайомих кажуть, що я схудла. Та я й сама це відчуваю. Літаю, як метелик», - ділиться враженнями дівчина. Але найкращим доказом є те, що вона знову влазить у джинси, які довгий час лежали на полиці.

«Не могла їх вдягти років зо два. Я взагалі досить скептично ставлюся до різноманітних спортивних занять і не дуже вірила в те, що вдасться привести себе до ладу так швидко», - додає журналістка. Але результати її приємно вразили. Тож журналістка каже: якщо у вас є лютий тренер і трохи бажання працювати, не обов’язково ходити до залу 100500 разів, аби дочекатися результату.



«Важко тільки спочатку. А коли ти бачиш, дійсно бачиш ці зміни, то бажання працювати над собою тільки посилюється»,- каже Василина.



А ще вона розповідає, що від часу, поки почала ходити до зали, стала більш емоційною і… організованою.



«Це дивно і важко пояснити, бо я завжди була дуже екстравертною, але заняття в залі дають мені великий емоційний заряд. Тут я змагаюся сама з собою і тут у мене відкривається друге дихання», - каже дівчина. А оскільки ще звечора треба планувати, що готувати на завтра, скільки і якої їжі брати із собою, то журналістка почала ефективніше планувати свій час, аби не лишитися голодною та не отримати від тренера на горіхи.

«Горіхи – то образно, тренер дозволяє їх тільки зранку», - усміхається Василина. Тож вона вважає, що майже будь-хто, хто хоче взятися за себе до нового року ще має купу часу аби стати значно спортивнішим чи влізти в улюблену сукню.

ВІН

Павло сьогодні пропрацьовував трицепс та груди. Аби максимально задіяти трицепс, який відповідає за розгинання ліктя, розпочали заняття із прокачки саме цього м’яза.



Тож фотограф виконував зворотнє розгинання у суперсеті із жимом у тренажері, який імітував бруси. Другою вправою був французький жим із гантелею у 20 кілограмів. Далі тренер показав нові вправи для грудей, тож спершу Павло виконував зведення в тренажері та жим в хамері з паралельним хватом.



Далі середню частину грудей фотографа пропрацювали у кросовері у суперсеті із віджиманням на брусах у гравітроні.



«Останньою вправою бува жим під 45 градусів на лавці з гантелями по 9 кг. Ми поставили мету пропрацювати верхню часину грудей, тому вибрали незвичайну амплітуду», - розповідає тренер. Тому сьогодні фотограф «паркував» ноги на лавці, аби плечі опинилися максимально низько і більшість роботи виконали саме груди.



Лайфхак від тренера: добре рахуйте і правильно їжте


За словами тренера, аби зменшити обєми споживання їжі, важливо їсти часто, але маленькими порціями. Смакувати страви треба 5-6 разів на день. Часті прийоми їжі дозволяють зменшити об’єм шлунка.

«Необхідно не забувати витримувати баланс білків, жирів і вуглеводів, аби тіло могло отримувати енергію», - додає Віталій. І треба не забувати про воду – як мінімум 2 літри води кожного дня.

А ще тренер наголошує, що не можна виправдовувати своє небажання харчуватися правильно обмеженнями по роботі чи якимись іншими причинами.

«Взагалі не буває такої роботи, яка б не дозволяла їсти. Завжди можна обмежити себе у якомусь перекурі, або робити перекуси – яблуко чи йогурт, і це займе 2-3 хвилини, але ми поповнимо вуглеводний та вітамінний запас»,- підсумував тренер.

Наступне наше заняття – у середу. Павло пропрацьовуватиме біцепс та спину, Василина ж працюватиме на тренажерах. А окрім того тренер обіцяє розповісти багато корисного про правильну їжу, з переліку якої кожен зможе вибрати для себе правильне харчування. Тому всі, хто ще плекає надію схуднути до Нового року, зможуть скинути декілька сантиметрів, аби в передчутті олів’є таки влізти в улюблену сукню.

Далі буде...

Далі буде…

Спортивний партнер рубрики - Фітнес-центр "MAXIMUS" - сучасна фітнес-зала з Crossfit зоною. Тел. 066-466-96-26, Луцьк, вул. Електроапаратна, 4. Сайт: maximus.lutsk.ua.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Павло помолодів-це факт!)
Відповісти
Останні статті
«БудуйТіло»: шосте заняття – перші результати
29 листопад, 2016, 15:23