Чим рік займалися луцькі депутати: «Укроп», «Свобода», «Народний контроль»

Чим рік займалися луцькі депутати: «Укроп», «Свобода», «Народний контроль»
ВолиньPost збирає звіти депутатів Луцької міської ради, щоб дізнатися, що вони зробили для свого округу та міста за рік. У першій частині – інформація, яку надали депутати з фракцій «Укроп», ВО «Свобода» та «Народного контролю». Саме вони найоперативніше змогли підготувати її для нашого видання.

Всі відомості про досягнення депутатів ми публікуємо за даними, які надали вони самі. Якщо ви маєте інформацію, що вказане депутатами у звіті не зроблене, напишіть про це у коментарі під публікацією.

«УКРОП»

Тетяна Янчук взяла участь у всіх пленарних засіданнях за рік роботи, провела 56 зустрічей із виборцями, де прийняла 80 звернень. На основі цього вона направила 30 депутатських звернень та 10 запитів.

Зокрема йдеться про ремонт прибудинкової території на вулиці Чорновола,2, встановлення зупинки на вимогу на Чорновола,2в, закладення в бюджеті-2017 коштів для виплати допомоги на оздоровлення технічному персоналу шкіл і ДНЗ, залучення ОСББ Конякіна,29 та ОСББ на Соборності,13б до Програми сприяння діяльності ОСББ, капітальний ремонт даху будинку на Конякіна, 29, виділення коштів з міського бюджету на придбання холодильної шафи в ДНЗ №3, заміну труб холодного та гарячого постачання на Соборності,13б, прибирання занедбаної території біля клубу «XXI століття».

Депутатка відзначає, що впродовж року проводила зустрічі із батьками дітей ДНЗ №№ 31, 19, 40, 20, 10 та НВК № 10 і 26 щодо обговорення теми фінансування закладів освіти та інших можливих методів залучення коштів.


Сергій Шкода
звітує про те, що взяв участь у всіх засіданнях сесії міської ради, провів 18 виїзних зустрічей з виборцями та 24 прийоми у громадській приймальні, де загалом прийняв 140 звернень. Також він підготував 25 депутатських звернень та 3 запити.

За підтримки депутата вдалося завершити підключення будинків на вулиці Кондтраюка до мережі центральної міської каналізації, встановити дитяче містечко на Арцеулова,7 та Гулака Артемовського,19, дитячий майданчик на вулиці Офіцерській.

Депутат сприяв розробці плану реконструкції прибудинкової території будинків на Стрілецькій, 31-43 та придбав 50 метрів труб для оновлення водопостачання на цій вулиці, подарував бойлери ДНЗ №7 та №28, виділяв допомогу для благодійних фондів ДНЗ №3 та №8.

Також за підтримки Шкоди провели реконструкцію входу до гуртожитку на Стрілецькій, 6 та дорожнього покриття біля нього, поклали нову бруківку біля НВК №9.

На загальноміському рівні Шкода піднімав проблему несплати земельного податку юридичними та фізичними особами-підприємцями, розпочав роботу у напрямку приватизації займаних приміщень мешканцями 6 відомчих військових гуртожитків.

Депутат Борис Смаль брав участь в усіх пленарних засіданнях сесії міської ради, провів 34 зустрічі з виборцями та прийняв 400 звернень від виборців. На основі цього він підготував 47 депутатських звернень та 15 депутатських запитів.

Депутат відзначає, що за рік за його підтримки:

— відновлене освітлення на вулицях приватного сектору мікрорайону Вересневе, де його не було близько 20 років;
— здійснений капітальний ремонт покрівлі та системи опалення ДНЗ №8;
— здійснене будівництво паркану по периметру території КП «Ласка»;
— здійснений ремонт дороги вулиці Ранковій;
— здійснений ремонт покрівлі на Цукровій, 2;
— внесені зміни в бюджетний регламент, які передбачають відповідальність керівників комунальних закладів за недостовірну (неповну) інформацію про потреби в бюджетних коштах та про пріоритетність вимог;
— було сприяння розробці програми підтримки діяльності органів самоврядування населення на 2017 - 2020 роки;

Також депутат ініціював проекти рішень щодо:
— зміни процедури призначення керівників навчальних закладів з метою приведення у відповідність до законодавства;
— створення системи обліку благодійної допомоги в комунальних закладах міста;
— публікації бюджетних потреб комунальних закладів на сайті міської ради;
— перевитрат бюджетних коштів під час ремонту частини вулиці Лесі Українки без дотримання процедури держзакупівель;
— впровадження штрафних санкцій та внесення змін в договори з виробниками для припинення несанкціонованого викидання виробничих нечистот в міську каналізаційну систему.

Сергій Савчук взяв участь у всіх засіданнях міської ради, провів 87 зустрічей з виборцями, де прийняв 110 звернень. За рік він подав 28 депутатських звернень та 12 депутатських запитів.

За рік депутат може «похвалитися» тим, що:

- взяв участь в організації генерального прибирання оглядового майданчика «Старого міста» на вулиці Квітневій;
- допоміг встановити зупинку громадського транспорту на вулиці Потебні;
- добився капітального ремонту дорожнього покриття прибудинкових територій на вулицях Львівській, 61, Львівській, 61а, Львівській, 61б, Потебні, 52, встановлення та відновлення освітлення прибудинкових територій на вулиці Львівській,61, 61а, 61б, вулиці Чекаліна, С.Перовської та О.Ошуркевича, ремонту оглядового колодязя зі зміною каналізаційного люка на вулиці Каштановій.

Вікторія Побережна за рік брала участь у 13 засіданнях сесії міської ради, провела 32 зустрічі з виборцями та прийняла 75 звернень. Вона подала 24 депутатських звернення та 10 депутатських запитів.

Депутатка відзначає, що за рік в запитах та зверненнях добивалася вирішення проблем безпеки мікрорайону ЛПЗ, зокрема відсутності освітлення на віддалених вулицях, ремонту дороги біля дитячого садка №21, безпритульних собак в районі ринку на ЛПЗ, ремонту приміщень в ДНЗ №21, виділення коштів з бюджету міста на купівлю господарських товарів для ліцею №24, а також безплатного проїзду для дітей з багатодітних сімей, облаштування пандуса в Центральному парку, наведення порядку на центральному кладовищі Луцька, розробки зведеної інформації по всіх дитячих гуртках та секціях.

Олександр Кравченко за рік брав участь у всіх засіданнях сесії міської ради, провів 93 зустрічі із виборцями, прийняв понад 200 звернень, підготував 38 депутатських звернень та 18 депутатських запитів.

За рік депутат лобіював побудову нового дитячого садочка в районі вулиці Дубнівської, зустрічався із мешканцями округу для обговорення створення ОСББ, капітального ремонту вулиць, створення квартального комітету, благоустрою прибудинкових територій.

А на загальноміському рівні депутат брав участь у обговоренні проекту реконструкції вулиці Лесі Українки від Театрального майдану до вулиці Кривий Вал та брав активну участь в розробці програми підтримки учасників АТО.

Микола Дендіберін відвідав 13 засідань сесії міської ради, провів 6 зустрічей із виборцями та прийняв 40 звернень. Депутат підготував 29 депутатських звернень та 31 запит.

Депутат відзначає такі свої досягнення за рік:

— прийняли рішення про передачу землі під футбольне поле з натуральним покриттям на вулиці Глушець,3 в комунальну власність. Для цього поля розроблена технічна документація, облаштували часткове освітлення, провели підготовчі роботи до будівництва футбольного поля;
— впорядкована зона відпочинку на березі річки Стир;
— провели ремонт сходинкової доріжки на вулиці Кременецькій;
— встановили та відновили освітлення на Дубнівській, 12, Архітектора Метельницького;
— запланований ремонт прибудинкової території на Архітектора Метельницького;
— протягом року особисто кронував дерева, викошував траву, озеленював двори на Київському майдані 1, 3, 5, 7, Дубнівській, 12;
— за його сприяння закрили продуктовий магазин в дворі будинку на Київському майдані, де продавали алкоголь;
— сприяв облаштуванню стадіону в мікрорайоні Вересневе.

Орися Залевська за рік у була на 13 засіданнях сесії міської ради, провела 108 зустрічей з виборцями та прийняла 180 звернень. Вона підготувала 40 депутатських звернень та 7 депутатських запитів.

Залевська відзначає такі досягнення в окрузі:

- за її сприяння в Привокзальному районі розпочався ремонт прибудинкових територій на проспекті Грушевського та вулиці Шухевича.
- дитячий садочок, який знаходиться на території її виборчого округу, виграв дві громадські ініціативи на наповнення інвентарем спортивного залу та на дитячий майданчик;

Після звернень та запитів Орисі Залевської:
- розпочали ремонт прибудинкових територій на Шухевича, 2, 4, 6;
- розпочали ремонт зливової каналізації на Грушевського,14;
- встановили світлофор на вулиці Василя Мойсея;
- зрізали аварійні насадження на Перемоги, 1а;
- відремонтували дашок над під’їздом в будинку на Клима Савура;
- надали допомогу новоствореним ОСББ з оформленням документів на будинок та договорами з комунальними службами.

Юлія Дацюк за рік відвідала всі засідання сесії міської ради, провела 27 зустрічей з виборцями та прийняла 170 звернень. За рік вона подала 54 депутатських звернення та 9 депутатських запитів, що стосувалися ремонту доріг, прибудинкових територій, зливової каналізації, питань енергоефективності, освітлення територій.

Дацюк відзначає, що за її сприяння оновили освітлення прибудинкової території, встановили відкидний пандус, побудували каналізаційно-насосну станцію, провели ремонт ізоляції трубопроводів гарячого водопостачання, поточний ремонт глибоких вибоїн асфальту на Відродження,12,14 та Сагайдачного,29, проводять ремонт прибудинкових територій за цими адресами.

Олександр Волинець за рік відвідав 13 сесій міської ради, провів 18 зустрічей із виборцями та прийняв 46 звернень. Також він підготував 13 депутатських запитів та 34 звернення. Вони стосувалися капітального ремонту та освітлення прибудинкових територій, облаштування зупинки громадського транспорту на вулиці Червоного Хреста, захисту прав лучан щодо узаконення їхніх гаражів, проведення інвентаризації паркувальних місць, а також створення платних парковок для транспортних засобів біля ринків міста, зупинення незаконного будівництва на вулиці Володимирській.

Депутат відзначає, що разом з підприємцями ініціював прийняття рішення Луцькою міською радою про створення тимчасової контрольної комісії з питань врегулювання діяльності ринків на території Луцька.

Петро Бойко відвідав всі засідання сесії міської ради, провів 11 зустрічей із виборцями, де прийняв 300 звернень. За рік він подав 12 депутатських звернень та 10 запитів.

Депутат допомагав створювати ОСББ в окрузі, зустрічався із виборцями на Відродження 47-53 щодо протидії будівництву десятиповерхового будинку.

Серед своїх досягнень Волинець відзначає відстоювання фінансування ОСББ - 1,65 мільйона гривень з міського бюджету, прийняття змін до програми ремонту житлового фонду щодо фінансування ліфтів в будинках ОСББ, сприяння ремонту освітлення на Відродження,51 та Конякіна,8, дитячого майданчика на Відродження,26а.

Юрій Безпятко за рік відвідав 13 засідань сесії міської ради, провів 79 зустрічей із виборцями та прийняв понад 200 звернень. Депутат підготував 60 депутатських звернень та 19 запитів, а також 1 проект рішення про підтримку органу самоврядування населення.

Він зустрічався із виборцями для вирішення проблем благоустрою на Наливайка, Ківерцівській, Гучанській, Сосюри, Марцинюка, створення ОСББ на Наливайка,10,14,14-а, Конякіна,10-а,12-а, перенесення сміттєвих баків на Конякіна,10,12,12-а,12-б, ремонту під'їзду та встановлення пандуса на Кравчука,9, облаштування у колишньому приміщенні бібліотеки на Наливайка,6 медичної амбулаторії, облаштування доріжки з бруківки до храму Святого Великомученика Дмитрія Солунського УАПЦ, знаходження порозуміння щодо реконструкції парку на Конякіна-Гордіюк, затвердження його меж та початку будівництва житлового комплексу, можливого перенесення гаражів у гаражному кооперативі «Турист», організації «груп здоров'я» в школі №11 тощо.

Також Безпятко звітує, що більшість зустрічей проводить спільно з депутатом Сергієм Балицьким, щоб допомагати один одному вирішувати проблеми 40-го кварталу.

Сергій Балицький відвідав всі засідання сесії міської ради за рік, провів 38 зустрічей та прийняв 240 звернень, надіслав 32 депутатських звернення і 5 запитів.

Він проводив зустрічі із виборцями на Гордіюк, 4,8,37, Конякіна,10,12,14б, Зацепи, у школі № 11, вул. Наливайка,2а,6,8, Єршова, Федорова, 4Д, 4В, в гаражному кооперативі «Турист», які стосувалися благоустрою, оформлення права власності на землю, можливого знесення гаражів, створення ОСББ тощо.

Балицький профінансував ремонт пральної машини у школі №11 та виділив транспорт для вивозу з пришкільної території листя й іншого сміття. Разом з депутатом міської ради Юрієм Безпятком вони залучили спонсорів, які виділили 20 тисяч гривень на потреби благодійного фонду розвитку школи «Ерудит», створеного за ініціативою батьківського комітету.

Спільно з іншими меценатами Балицький облаштував доріжку з бруківки до храму Святого Великомученика Дмитрія Солунського УАПЦ на Наливайка,2.

Тарас Рабан взяв участь у всіх засіданнях сесії міської ради, провів 21 зустріч із виборцями та прийняв понад 546 звернень. Депутат за рік подав 130 депутатських звернень та 11 запитів.

Теми зустрічей Рабана із виборцями стосувалися передачі на баланс міста частини гуртожитку на Соборності,3 задля подальшої приватизації мешканцями житла, надання статусу скверу зеленій зоні на Молоді,11, створення вуличного комітету на вулиці Качалова.

Тарас Рабан відзначає такі свої досягнення за рік:

- сприяння проведенню ремонту сходів від ДЮСШ №2 до вулиці Заповітної;
- сприяння вирішенню конфлікту на вулиці Заповітній та облаштування проходу для сім'ї інвалідів Сень від їхнього будинку на Заповітній, 12 до Набережної;
- сприяння проведенню ремонту прибудинкових територій на вулиці Миру 2, 4./вулиці Шевченка 88, 37, 37А, С. Бандери, 13;
- за ініціативи депутата і мешканців УЖКГ облаштували відповідні комунікації для автономного опалення;
- вирішення конфлікту щодо землі на вулицях Янки Купала і Ломоносова;
- збереження скверу на Молоді 11, де планувалось будівництво комерційного закладу;
- створення декількох нових скверів, зокрема на Волі,12 та Конякіна,37а;
- прийняли проект рішення щодо передачі гуртожитку на Соборності,3, що дозволило мешканцям приватизувати житло;
- прийняли проект рішення зі створення ОСН «Ковельська 2015»;
- депутат відстоював позицію щодо приведення процедури будівництва в місті у відповідність до закону, зокрема на Волі,44, на Театральному майдані тощо;
- прийняли проект рішення «Про внесення змін до рішення Луцької міської ради від 24.12.2014 № 68/96 Про Програму капітального ремонту житлового фонду міста Луцька на 2015-2019 роки», щоб зменшити фінансовий тягар для ОСББ в частині капітального ремонту ліфтів.

Ігор Поліщук за рік брав участь в усіх пленарних засіданнях міської ради, провів 21 зустріч із виборцями в приймальні та 3 в окрузі, прийняв 360 виборців зі зверненнями, скаргами та пропозиціями, а також надавав безплатні юридичні консультації. Депутат підготував 77 депутатських звернень та 25 депутатських запитів, є автором та співавтором 18 проектів рішень міської ради, 15 з яких були прийняті радою.

Проекти рішень авторства Поліщука стосувалися заборони прийому сміття із інших областей, звернення до Арсена Авакова щодо злочинності в Луцьку, звернення щодо виділення з державного бюджету коштів на будівництво чи придбання житла для сімей загиблих «автовців» та людей із інвалідністю, отриманою на війні, створення комісії з вивчення проблем діяльності ЛПЕ, ДКП «Луцьктепло».

Серед своїх досягнень за рік Поліщук відзначає:

- боротьбу проти нераціонального, непрозорого та необдуманого витрачання коштів міського бюджету (капітальний ремонт частини вул. Лесі Українки за суму понад 8 мільйонів гривень, капітальний ремонт вулиці Кривий Вал за 4,7 мільйона);
- боротьбу проти корупційних, незаконних та таких, що принесуть негативні наслідки для міста, забудов (житловий комплекс на Ковельській, 17; багатоповерхівка на вулиці Глушець, офісно-житловий комплекс на Кафедральній, 13, будівництво підземного торгового центру з підземними переходами в межах Театрального майдану тощо);
- вимога неухильного дотримання міською радою законодавства про здійснення державних закупівель для економії бюджетних коштів та мінімізації зловживань, а також відповідні звернення у правоохоронні органи;
- наполягав на необхідності об’єктивного розслідування правоохоронцями зловживань, розтрат та махінацій на ДКП «Луцьктепло» та КП «Луцькводоканал»;
- виступив з ідеєю створення комунального підприємства, яке б опікувалось ринками міста. Нині депутат готує концепцію роботи та бізнес-план вказаного підприємства;
- ініціював заборону ввезення сміття з інших областей, вивчення питання сортування, переробки та утилізації твердих побутових відходів та створення робочої групи з питань вивчення проблем зі сміттям в місті Луцьку, є членом вказаної робочої групи;
- порушив питання постачання в дошкільні навчальні заклади міста Луцька неякісних м’ясних продуктів та вимагав розірвання договору з недобросовісним постачальником;
- ініціював розробку положення про звільнення забудовників від сплати внеску в розвиток інфраструктури міста (пайової участі), впродовж 2016 року не підтримав жодного проекту рішення про звільнення забудовників від сплати внеску в розвиток інфраструктури міста у зв’язку з фактичною відмовою міського голови від розробки чіткого і прозорого порядку такого звільнення. Нині депутати фракції самостійно розробляють вказане положення;
- наполягав на необхідності розробки прозорої, зрозумілої та справедливої процедури встановлення тимчасових споруд з конкурсним підходом;
- виступав проти неконтрольованого та необдуманого зрізання дерев в місті та їх «варварського» кронування.


«НАРОДНИЙ КОНТРОЛЬ»

Павло Данильчук за рік відвідав 13 із 14 засідань сесії міськради, провів 112 зустрічей з виборцями, підготував 75 депутатських звернень, 9 запитів, 12 проектів рішень (11 у співавторстві).

Депутат відзначає такі основні досягнення за рік:

- визначення меж парку у районі вулиць Конякіна-Гордіюк;
- прийняття рішення про визначення меж скверу у зеленій зоні біля школи №22;
- знесення аварійної будівлі на Гаврилюка, 5 та приміщення газорозподільної станції на Станіславського,52;
- виділення коштів з місцевого бюджету та проведення ремонту фасаду багатоповерхового будинку на Лесі Українки,67;
- ініціював перевірки архітектурно-будівельною інспекцією об’єктів будівництва за адресами: Теремнівська,65а , Волі,44а, Ковельська,29-31, Відродження,41б, 47-53А, Соборності 20, в результаті чого із забудовників стягнули штрафи, які надійшли у міський бюджет;
- контроль будівництва та реконструкція біля пам’яток архітектури – Градний узвіз,2 (Свято-Троїцький собор), Кафедральна,13 (недосліджені підземелля 17 століття), Кафедральна,16 (Монастир бригідок, Луцька тюрма), Кафедральна,21;
- ініціював збереження шашки Терлінського на проїжджій частині вулиці Крилова;
- привернув увагу та здійснював контроль за проведенням тендерних закупівель управлінням освіти (продукти харчування) та КП «Луцьке підприємство електротранспорту» (технічне переоснащення);
- домігся у рамках процесу декомунізації демонтажу пам’ятника Степану Бойку, встановленого у зеленій зоні на вулиці Лесі Українки, 24 та передання його в Регіональний музей українського війська;
- вдалося відновити тир в школі №22 та закупити інвентар для шкільного предмету «Захист Вітчизни» в рамках Програми національно-патріотичного виховання дітей та молоді міста, а також профінансувати ряд патріотичних заходів;
- звернувся до правоохоронних органів щодо фальшування рішення міської ради №76/14 «Про надання ТОВ «ВОЛИНЬБУДІНДУСТРІЯ» дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для будівництва та обслуговування будинку сімейного типу з вбудованими приміщеннями громадського призначення на вул. Івана Огієнка, 2». За заявою відкрили кримінальне провадження;
- домігся виділення додаткових приміщень у Палаці урочистих подій для департаменту соціальної політики та луцького міського Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді;
- Домігся збереження понад 200 дерев на проспекті Волі у рамках реконструкції;

Також депутат ініціював:

- перейменування вулиці Потапова на честь загиблих Героїв 35 сотні Самооборони Майдану «Волинська Січ»;
- збільшення загальної площі квартири у разі самостійного проживання для учасника бойових дій у рамках Програми забезпечення житлом учасників бойових дій та інвалідів війни, які призвані на військову службу по мобілізації;
- налагодження співпраці з будівельними компаніями для забезпечення житлом учасників АТО;
- перевірку діяльності та проведення фінансового аудиту КП «Луцьке підприємства електротранспорту»;
- виділення фінансової підтримки з місцевого бюджету БК «Волиньбаскет» 300 тисяч гривень.

Олександр Лазука відвідав 13 із 14 сесій міської ради, провів 67 зустрічей із виборцями, підготував 20 звернень, 10 запитів та 11 проектів рішень у співавторстві.

За рік Лазука відзначає такі досягнення:

- ініціював включення двору на Відродження, 45 з прокладанням зливової каналізації, а також вимощення тротуарів бруківкою на перетині Соборності,1 та Відродження, 42 у перелік ремонту вулиць та прибудинкових територій на 2017 рік;
- добився вимощення території біля будинку на Молоді,3а до кінця 2016 року;
- добився перенесення пішохідного переходу на Відродження,3а (планується у 2017 році);
- домігся прийняття рішення про визначення меж скверу у зеленій зоні на Молоді 11;
- за зверненнями соціально незахищених громадян вдалося закріпити за ними соціальних працівників.

Також Лазука ініціював:

- розробку програми розвитку парків та скверів міста, яку представили на сесії міської ради у листопаді 2016-го;
- налагодив співпрацю з ГО «Батьки за вакцинацію» для популяризації вакцинації дітей;
- облаштування критих зупинок на вимогу.

Анна Мовяк відвідала всі засідання сесії міської ради, провела 61 зустріч із виборцями, підготувала 15 звернень та 7 запитів, подала 11 проектів рішень у співавторстві.

Серед своїх досягне за рік Мовяк відзначає:

- вдалося облаштували дитячу кімнату у приміщенні Луцької міської ради;
- домоглася скасування плати за повірку лічильників на воду та ініціювала перевірку дій працівників КП «Луцькводоканал»;
- ініціювала проведення службової перевірки щодо постачання харчових продуктів до ДНЗ №19 у зв’язку зі спалахом сальмонельозу;
- ініціювала включення вулиці Гребінки та прибудинкових територій на Воїнів-Інтернаціоналістів,1 та 7 у перелік ремонту вулиць та прибудинкових територій на 2017 рік;
- домоглася ремонту прибудинкової території на Кравчука,28;
- домоглася облаштування пішохідного переходу на вулиці Чорновола поряд з дитячою поліклінікою у більш зручному місці;
- ініціювала обмеження руху великовагового транспорту міськими дорогами у літній період;

Також вона ініціювала усунення недоліків в роботі системи опалення ДНЗ №19, ремонт та усунення недоліків в роботі зливової каналізації на перехресті вулиць Воїнів-Інтернаціоналістів та Кравчука, облаштування покриття дитячого спортивного майданчика в дворі на Соборності,30-30а.


ВО «СВОБОДА»


Богдан Богонос за рік відвідав всі засідання сесії міськради, провів 24 прийоми громадян, 11 зустрічей в окрузі, подав 13 депутатських запитів та 23 депутатських звернення.

Під час зустрічей Богоноса із виборцями говорили про проблеми пільгового проїзду в громадському транспорті, відсутність вуличного освітлення в районі, погану якість автошляхів, (не)законність демонтажу споруд для зберігання твердого палива.

Серед своїх основних досягнень депутат відзначає:

- відремонтований тротуар та частину дороги до ДНЗ №18;
- відремонтовану зупинку громадського транспорту поруч з ДНЗ №18;
- укріплення схилу на вулиці Героїв УПА;
- відремонтовану автомобільну дорогу на вулиці Вахтангова та Руданського (щебеневе покриття);
- ініціювання змін до схеми курсування міського маршруту руху №1;
- проведення ремонт спортзалу ЗОШ №12;
- заміну вітражу у ДНЗ №18;
- ремонт вуличного освітлення на вулицях Селищній та Заньковецької;
- проведення часткового ремонту дорожнього покриття вулиці Селищної;
- роботу для збільшення кількості комп’ютерної техніки у НВК №12;
- проведення патріотичних заходів та нагородження призерів олімпіад у НВК№12;
- організацію висадження саджанців винограду на базі Волинського обласного еколого-натуралістичного центру та саджанців фруктових дерев на території НВК №12.

Богдан Вавринюк пропустив лише одне засідання сесії міської ради, подав 9 депутатських запитів, 13 звернень та провів 15 прийомів громадян.

Депутат називає такі досягнення за рік:

- капітальний ремонт вентиляції харчоблоку ДНЗ №14;
- включення в перелік до виконання капітального ремонту прибудинкових територій на Львівській,73,73а;
- триває робота над розробкою концепції та проекту на будівництво мереж дощової каналізації на Малоомелянівському масиві;
- подав запит щодо будівництва на Соборності,22, яке спричинило руйнування сусіднього житлового будинку. В результаті створили робочу групу, яка напрацювала механізм вирішення проблеми та укріплення будинку;
- за зверненнями лучан підняв питання щодо озвучення зупинок в маршрутках Луцька.

Віктор Ящук за рік відвідав всі засідання сесії міської ради, подав 4 депутатські запити, 11 депутатських звернень, провів 10 прийомів громадян.

Депутат відзначає такі досягнення за рік:

- відновлене зовнішнє освітлення та встановлений дитячий майданчик на Заводській,22;
- проведення капітального ремонту прибудинкової території на Дубнівській,22,34;
- підготовлений проект ремонту вулиць Нікішева, Ставки, Грекова, Паторжинського;
- замовлений проект капітального ремонту вулиці Героїв Крут;
- ведення умов ремонту вулиці Трункіна за співфінансуванням з приватними підприємцями;
- сприяння капітальному ремонту прибудинкової території вулиці Винниченка,25;
- проведення виїзного прийому громадян, що мають автомобільні гаражі на вулиці Гірній, щодо благоустрою та перевірки законності встановлення гаражів.

Микола Федік відвідав всі засідання сесії міської ради, подав 14 депутатських запитів, 27 звернень, провів 32 прийоми громадян.

За рік депутат називає такі досягнення:

- встановили зупинку громадського транспорту на вимогу та облаштували пішохідний перехід на Боженка,5;
- провели капітальний ремонт прибудинкової території на Словацького,12. До кінця року планується встановлення додаткового дитячого обладнання тут;
- провели капітальний ремонт прибудинкової території на Гордіюк,4а;
- триває ремонт прибудинкової території на Потебні,52а;
- відремонтували дорогу на вулиці Степана Мазурця, дах над спортзалом школі №23, заїзд з вулиці Захарова до школи №17, а також облаштували майданчик для сміттєвих контейнерів;
- ліквідували стихійне сміттєзвалище, куди скидали відходи обладнання з розбитих кінескопів, моніторів та екранів електронної техніки поруч із житловими будинками;
- за зверненням мешканців підготував відповідний запит, після чого впорядкували територію біля будинку архітектора Голованя;
- за запитом про відзначення 75-річчя проголошення Акту відновлення Української Держави у школах провели комплекс освітньо-виховних заходів.

Також одним із напрямків роботи Федіка стали патріотичні заходи:

- 13-15 лютого спільно з громадською організацією «Яворина» він організовував акцію з виготовлення сувенірних сердечок та їх реалізацію для збору коштів на закупівлю ліків для бійців;
- 22 квітня сприяв у організації та проведенні відкритого чемпіонату міста Луцька із плетіння маскувальних сіток для учасників АТО «Патріоти юних рученята, захистити хочуть тата»;
- 28 серпня організував поїздку школярів з Луцька в урочище Вовчак – місце заснування УПА;
- 11 вересня організував поїздку дітей молодших класів з Луцька на заходи з відзначення 73-ої річниці героїчного бою УПА поблизу Нового Загорова Локачинського району;
- 16 жовтня - поїздка дітей молодших класів з Луцька в урочище Вовчак Турійського району на заходи з відзначення 74-ої річниці створення УПА.

Микола Романюк за рік відвідав всі засідання сесії міської ради, подав 15 депутатських запитів, 11 депутатських звернень, та провів 17 прийомів громадян і 3 зустрічі в окрузі.

Романюк відзначає такі досягнення за рік:

- капітальний ремонт дороги на вулиці Грабовського біля ДНЗ №22 та №23, прибудинкової території по вулиці Бенделіані,1а, Дружби Народів,5, Бенделіані,1;
- нове асфальтне покриття і пішохідні доріжки з бруківки на Шота Руставелі,19 до школи №20;
- розпочав роботу для надання статусу парку зеленій зоні «Дубовий Гай»;
- ініціював проведення повного ремонту спортивного клубу «Стріла» та відкриття безплатних гуртків для дозвілля дітей району ЛПЗ;
- оновлене освітлення вулиці Дружби Народів;
- з ініціативи та організації депутата замінили вентиляцію ДНЗ №22 та №23;
- ініціював розписування стін бібліотеки №7 Медичної лабораторії №3 за участі дітей району ДПЗ;
- сприяв проведенню пізнавальної екскурсії на Луцькому аеродромі для учнів школи ЗОШ №20;
- сприяв закупівлі спортивного інвентарю та забезпечення тренажерного залу в приміщенні ДНЗ №22, за власні кошти придбав меблі в медичний кабінет;
- просував забезпечення освітлення пішохідного переходу на вулиці Станіславського,50;
- оновлення сміттєвих баків між будинками на Дружби Народів,11 та Станіславського,52а;
- ініціював перевірки функціонування закладів харчування на Центральному ринку, під час яких виявили порушення щодо продажу алкоголю та в результаті знесли декілька павільйонів;
- подав запит щодо обмеження руху автомобілів по пішохідній вулиці Лесі Українки. В результаті встановили обмежувачі руху для автомобілів;
- за зверненнями мешканців озвучив запити щодо вирізання дерев в ботанічному саду СНУ ім. Лесі Українки та пропозицію щодо наведення ладу на території.
Фото видання «Четверта влада»
Фото видання «Четверта влада»

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ну натрусили! Якби це відповідало дійсності у нас місто називалось би Лас-Вегас!
Відповісти
"протягом року особисто кронував дерева, викошував траву, озеленював двори на Київському майдані 1, 3, 5, 7, Дубнівській, 12;" - )))))))))))))
Відповісти
Крав і не заважав красти іншому дУпУтатУ....
Відповісти
По деклараціях і будинках усе видно а не по засіданнях не треба ля ля
Відповісти
Нічим не займались, насижували геморой.
Відповісти
Останні статті
Чим рік займалися луцькі депутати: «Укроп», «Свобода», «Народний контроль»
29 листопад, 2016, 18:20