«БудуйТіло»: восьме заняття – стрункий фотограф

«БудуйТіло»: восьме заняття – стрункий фотограф
На ВолиньPost триває рубрика «БудуйТіло», в межах якої журналіст і фотограф видання під опікою тренера Віталія Андрейчука ганятимуться за ідеальними м’язами та рельєфними тілами. Крок за кроком «піддослідні» спортсмени-початківці бігатимуть та тягатимуть гантелі до стрункого тіла та апетитних форм.

Будують тіла учасників рубрики партнери проекту - фітнес-центр «Maximus» та персональний тренер Віталій Андрейчук.

Про те, як відбулися попередні заняття читайте ТУТ.

2 грудня журналіст і фотограф знову прийшли до спортзали. Василина і Павло, наслухавшись компліментів про свої нові силуети, вже без остраху прямували до тренера, хоч сьоме заняття заняття для журналістки означало «садюжки», а на Павла чекали екстраординарні вправи для ніг та спини.

Стандартний початок заняття – «дали» ногам знати на біговій доріжці, потім 5-ть хвилин вертілися-присідали-нагиналися. А тоді вже добряче розігріті спортсмени-початківці взялися апгрейдити свої м’язи.

ВОНА

Василина сьогодні знову почула трохи лякливе для неї «фулбоді», що означало добрячий стрес для всього тіла.


Почали вправи із «розігрівочних» стрибків на скакалці. Тренер скомандував по 75 стрибків на підхід, а на останньому геть розійшовся, вчепивши до ніг журналістки невеличкі вантажі

«Щоб не розслаблася», - каже Віталій, який вже має у планах збільшення навантажень для Василини.

Другою вправою був вихід з планки на степ. Під час виконання навантажень найактивніше працювали м’язи рук та кора журналістки.

Далі Василина робила нахили зі штангою, які спрямовані на прокачку «п’ятої точки» та біцепса стегон.

Четверта вправа далася журналістці найважче, бо методика її виконання виявилася ще страшнішою ніж назва – качання пресу на TRX. Тут, знову ж таки, працювали м’язи кора та нижнього пресу.

Останньою вправою був присяд із викидом штанги вгору.

«Цю вправу важливо робити з штангою, бо під час присяду вона допомагає нам присідати, спрацьовуючи як додатковий вантаж, а коли ми викидаємо штангу вгору, то активуємо додатково м’язи спини та плечей»,- розповів тренер.

Після цього він на годину відправив журналістку «гуляти» на біговій доріжці.

ВІН

Павло розпочав сьогоднішнє тренування із вправ для ніг.

Першою вправою був підйом на тумбу висотою 50 сантиметрів на одній нозі. Вправу виконували в короткій амплітуді, аби максимально задіяти квадріцепс. Підходи фотограф виконував без «перекурів», аби ефективніше залучити кров до кінцівок.


Потім за допомогою спеціального підступного, за словами самого ж фотографа, стільця, він виконував присідання, під час яких найактивінше працювала передня частина ноги.

Далі фотограф «випадав», тобто виконував випади на біцепс стегна та квадріцепс.

«Для цієї вправи ми вручили Павлу штангу масою 15-ть кілограмів, аби йому життя малиною не здалося»,- усміхається тренер.

Потім фотограф взявся пропрацьовувати плечі. Почалося все із жиму у тренажері з вагою 15 кілограмів та махів у тренажері.

Ну а на закуску Віталій з легкістю продемонстрував махи в тренажері на середню дельту та махи лежачи на задню дельту, які, може й не так граціозно, але дуже наполегливо, виконав і Павло.



ЙОГО ПЕРШІ РЕЗУЛЬТАТИ

Павло каже, що коли погодився взяти участь в проекті, то був налаштований досить таки скептично, бо він «людина у віці і з великим животом». Тож спробувати свої сили спонукала скоріше цікавість, ніж віра у власні результати.

«Після двох тижнів і я, і сторонні люди почали помічати, що я дуже змінився. Я часто чую «Березюк, худнеш на очах». Тому я зрозумів, що у тому, що ми робимо, є сенс, і у мене з’явилося бажання працювати»,- ділиться успіхами фотограф.

І хоч він поки не бачить кардинальних змін зовні, все-таки не посперечаєшся з тим, що у ремені треба робити нову дірку, бо він в обхваті став завеликим.

«Може я поки й не скинув ваги (я спеціально не зважуюся до кінця проекту), але об’єм талії зменшився на 2-3 сантиметри»,- підсумовує Павло. А ще буквально вчора у нього було чергове досягнення – зміг без проблем взутися, просто нагнувшись. Раніше ж фотографу присідати, бо нагинатися заважав живіт.

Та найбільше змінився ритм життя - він підштовхує спортсмена-початківця вставати раніше.

«Треба приготувати всі обіди-перекуси, все поважити і поскладати, зібратися до зали і бути молодцем. Спочатку мене все дратувало і я був розгублений, бо постійно підглядав у папірець. Зараз я вже як отченаш знаю меню та свій розклад»,- додає Павло.

Боротися з власними зайвими сантиметрами та кілограмами його надихає родині. За словами фотографа, дружина теж захотіла харчуватися правильно, тому худнути стало ще приємніше.

«Спочатку меню, де все по грамах, мені здавалося смішним, а вправи видалися непотужними- присідання. Але коли за ва тижні стали помітні результати і я загалом став активніший, я тепер повністю слухаюся тренера. Про себе іноді матюкася, але роблю все, що він каже. Я повністю довіряю»,- резюмує фотограф. Тож на даному етапі він дуже задоволений результатами, а наперед загадувати не хоче, лише загадково додаючи «побачимо».

Лайфхак від тренера

Віталій розповідає, що для любителів побігати бігова доріжка у залі - не найкращий варіант. Тут ефективніше та безпечніше… ходити.

«Під час бігу доріжка сильно вібрує та амортизує. Від цього автоматично йде додаткове навантаження на коліна, і за це ваші суглоби згодом вам аж ніяк не подякують»,- зауважує тренер. Тож на доріжці бажано не бігати, аби не травмувати коліна.

Водночас, якщо ви любите бігати на стадіоні чи полі – будь ласка, адже від бігу поза тренажером, звісно залежно від поверхні, такого руйнівного ефекту немає.

Окрім того, якщо ви працюєте над спалюванням жиру, то треба максимально стежити за пульсовою зоною в інтервалі 12-150 ударів за хвилину.

«Під час бігу важко контролювати цю зону, у вас завжди буде вищий пульс, і серцевий м’яз працюватиме на своє «прокачування»,- підсумував тренер. Тому він радить саме ходити на доріжці - тоді і серце не так навантажене, і жир спалюється більш ефективно.

Далі буде...

Спортивний партнер рубрики - Фітнес-центр "MAXIMUS" - сучасна фітнес-зала з Crossfit зоною. Тел. 066-466-96-26, Луцьк, вул. Електроапаратна, 4. Сайт: maximus.lutsk.ua.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Віталя, не говори дурниць. доріжка пружинить, зменшуючи ударні навантаження на суглоби та хребет.
Відповісти
Останні статті
«БудуйТіло»: восьме заняття – стрункий фотограф
03 грудень, 2016, 13:37