«БудуйТіло»: дев’яте заняття – запекла боротьба з бажанням «зірватися»

«БудуйТіло»: дев’яте заняття – запекла боротьба з бажанням «зірватися»
На ВолиньPost триває рубрика «БудуйТіло», в межах якої журналіст і фотограф видання під опікою тренера Віталія Андрейчука ганятимуться за ідеальними м’язами та рельєфними тілами. Крок за кроком «піддослідні» спортсмени-початківці бігатимуть та тягатимуть гантелі до стрункого тіла та апетитних форм.

Будують тіла учасників рубрики партнери проекту - фітнес-центр «Maximus» та персональний тренер Віталій Андрейчук.

Про те, як відбулися попередні заняття читайте ТУТ.

5 грудня журналіст і фотограф знову прийшли до спортзали. Цього разу Василина і Павло трохи остерігалися, бо Віталій пообіцяв, що «халява закінчиться». Тому в передчутті чергових «садюжок» без особливого натхнення взялися розминатися.

По 10-ть хвилин на доріжку та загальні вправи, а далі - тягати, жати, стрибати і худнути-підтягуватись-красивішати.

ВОНА

Сьогодні тренер вчергове, за його словами, «вбивав» Василину. Як знаряддя він обрав інтенсивні «стрибальні» вправи.

Спочатку журналістка виконала розніжку та біг, впираючись у специфічний та навіть трохи дивний інвентар - боссу.

Вправи, як завжди, виконували по 5-ть підходів. Проте стартову руханку виконували на 10 повторів більше, ніж інші вправи.

Далі вона виходила на тумбу висотою у півметра почергово для правої та лівої ноги.

«Ця вправа дуже актуальна для ніг, адже завдяки їй вдається гарно пропрацювати квадріцепс», - зазначає тренер.

Далі журналістка з допомогою петель TRX опрацьовувала тягу в одній руці, почергово працюючи то правою, то лівою кінцівкою.

Завдяки цій праві вдалося добре прогріти спину.

Ну а на завершення Василина знову взялася за вбивство власних ніг, аби прокачати «п’яту» точку, тож вона працювала із 5-ти кілограмовим м’ячем.

«Я вже плюс-мінус звикла до навантажень, хоча Віталік таки хоче мене остаточно добити, бо кожного разу придумує щось Нове. Так от, тепер в мене інша проблема – вчора я цілий день хотіла з’їсти печенько «Марія», - зітхає журналістка. Та коли вона спитала тренера, то він сказав зась, і варто один тільки раз дати слабинку, як потім знову почнеш себе жаліти.

«Після вчорашеньої натхненної лекції сьогодні, поки я стрибала і напружувалася, ми говорили про курку-гриль. Про мою курочку. Так от, Віталік сказав забути про неї, бо то холестериново-канцерогенна смерть. Таке про мою курочку сказати», - скаржиться Василина.
Віталік порадив дозволити собі чогось, чого хочеться найбільше, під час свят. Тож на сьогодні Василина не звертала увагу на біль у м’язах, а майже протягом усього тренування роздумувала «їсти чи не їсти?»

«Я втомлююся і мені хочеться хімії, але я бачу на собі результат. Завдяки підтримці тренера я взяла себе в руки і не буду більше думати про всяке печенько чи курей. Вйо до гарної фігури», - підсумувала журналістка.

ВІН

Павло сьогодні качав груди і біцепс. Спочатку разом із тренером він працював на лавці під нахилом, опрацьовуючи верхню частину грудей.

«Ми виконали жим по одній руці під нахилом у 45 градусів. Павло працював із 9-ти кілограмовими гантелями», - розповів Віталій.

«Добивали» груди зведеннями рук разом із резинкою у нахилі назад.

Після цього фотографа запрягли у жим штанги на кривій під кутом 45 градусів. Жав Павло почергово у короткій та довгій амплітуді.

«Таким чином ми максимально по всій довжині задіяли м’язові волокна», - наголосив тренер.

Далі фотограф виконував жим на підлозі 12-ти кілограмовими гантелями. Таким чином Павло не міг максимально зводити лікті до низу.

Опісля на спортсмена-початківця чекав суперсет: підняття на біцепс у короткій амплітуді із відведенням ліктя назад, аби максимально задіяти м’язові волокна.

Завершили згинанням зі штангою зворотнім хватом. Таким чином задіяли м’яз, який знаходиться між тріцепсом і біцепсом і серед тих, хто в темі, людей носить назву «бронхіалес».

У якості жирної крапки тренер порадив Павлу 25 хвилин на тренажері, який імітував ескалатор. Тож, крехчучи і хекаючи, фотограф без великого натхнення 25 хвилин ходив по сходах.

«Я вражений і здивваний тренером, бо він кожноо разу придумує мені все нові і нові вправи», - каже Павло та додає, що на останньому занятті він трохи переоцінив свої сили. Мовляв, побачивши вправи, думав, що зробить все на одному диханні, але на останніх підходах геть здувся.

Але, за словами фотографа, йому сподобалося виконувати вправи жиму штанги, які сьогодні теж були вперше.

«А той ескалатор мене майже добив, тому цей тренажер тепер мій «улюблений». я там ледь Богу душу не вііддав, тому бажаю читачам міцного здоров'я. А мій маленький непомітнмй прогрес - це вже набагато краще ніж лежання на дивані», - підсумував фотограф.

Лайфхак від тренера: соліть, але знайте міру

«Дієтологи-початківці», тобто ті, хто починає займатися спортом і паралельно худнути, частенько одразу ж беруться за себе суперрадикально, відмовляючись навідріз від цукру і солі. Та якщо у випадку із солодким це правильний підхід, то із сіллю все не так просто.

«Вживання солі варто скоротити до мінімуму, але не треба її виключати з раціону повністю, аби не спровокувати нестачу натрію у м’язових волокнах», - зауважує тренер. Важливо й те, що сіль затримує в організмі воду, тож аби не було різких коливань між її виведенням та поповненням запасів організму, не варто відмовлятися від неї повністю.

Якщо ж повністю відмовитися від солі, то на вас можуть чекати судоми у м’язах.

Тому під час готування варто трішечки підсолювати їжу, аби зберігати достатній рівень елемента. Якщо ж вам украй важко скоротити вживання солі, то її варто замінити на морську. Таким чином вдасться «надурити» організм», бо у морській солі вміст натрію низький.

***
На наступному занятті на Василину чекає її «улюблений» напряг для всього тіла – фулбоді. Павло працюватиме над м’язами спини та плечей.

Далі буде…

Далі буде…

Спортивний партнер рубрики - Фітнес-центр "MAXIMUS" - сучасна фітнес-зала з Crossfit зоною. Тел. 066-466-96-26, Луцьк, вул. Електроапаратна, 4. Сайт: maximus.lutsk.ua.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні статті
«БудуйТіло»: дев’яте заняття – запекла боротьба з бажанням «зірватися»
06 грудень, 2016, 12:37