«БудуйТіло»: десяте заняття – майже спортсмени

«БудуйТіло»: десяте заняття – майже спортсмени
На ВолиньPost триває рубрика «БудуйТіло», в межах якої журналіст і фотограф видання під опікою тренера Віталія Андрейчука ганятимуться за ідеальними м’язами та рельєфними тілами. Крок за кроком «піддослідні» спортсмени-початківці бігатимуть та тягатимуть гантелі до стрункого тіла та апетитних форм.

Будують тіла учасників рубрики партнери проекту - фітнес-центр «Maximus» та персональний тренер Віталій Андрейчук.

Про те, як відбулися попередні заняття читайте ТУТ.

7 грудня журналіст і фотограф знову прийшли до спортзали. Василина була не надто щасливою від перспективи тренування, адже після останніх «катувань» її ноги просто відмовлялися рухатися у бік тренера. Павло натомість впевнено і усміхнено рухався до залу, при тому ще й «підколюючи» колегу.

Після стандартної 15-ти хвилинної розминки Павло не втратив ентузіазму, а от ноги Василини і геть сказали «до побачення», але вибору не було – тільки вправи, тільки вперед.

ВОНА

Сьогоднішнє тренування журналістка знову розпочала із розминочної вправи. Щоправда, цього разу вона була трохи незвичною.

Отож спочатку журналістка робила тягу резинок із присяду. Таким чином доводилося надовго затримуватися у положенні навприсядки, паралельно тягнучи не дуже піддатливі резинки.

«На сьогоднішньому занятті ми компонували статичні вправи із динамічними», - розповів тренер.

Другою вправою був присяд з фітболом із переходом вбік. Аби Василина не думала, що все так просто, фітбол треба було тримати на витягнутих руках.

«Статика дозволяла добре «відчути» руки, а присяд активовував м’язи ніг та сідниці», - розповів тренер.

Аби не тягти кота за хвоста, третю вправ робили «не відходячи від каси». Тож майже не опускаючи рук Василина все з тим же вже ненависним фітболом робила махи у боки.

Далі журналістка качала прес, але щоб вона не надто розслабилася, тренер «докинув» 5-ти кілограмового бліна, який, крім навантаження, мав додавати і натхнення.

Наступною вправою були махи бліном із присяду.

Останнім ривком стало качання нижнього пресу. Журналістка не опускала ноги на підлогу, а підіймала їх з «підвішеного» стану.

Після цього тренер відправив її на годину відпочивати на доріжку.

«Що я можу сказати? Я на тій доріжці ледь ноги не залишила», -каже Василина
За словами журналістки, від вправ із бліном вона отримала задоволеення, а от про фітбол не може відгукнутися так тепло.

«Ну здавалося б, м'ячик тримай і присидай, нічого складного. Але на 10 повторенні третього підходу я вже не відчувала рук. Якби не мотивація Віталіка, я б точно не дотягла», - каже Василина.

А ще у неї наприкінці чи то відкрилося друге дихання, чи то спрацював спортивний азарт. Тож вона почала налаштовувати себе на те, що лишилоося всього два підходи, вона зможе їх зробити. І змогла.

ВІН

Павло сьогодні качав спину та плечі. Спершу Віталій продемонстрував пуловер стоячи з широким хватом, який Павло старанно повторив.

Далі фотограф пішов підтягуватися вже на добре знайомий гравітрон.

«Вправу ми стандартно виконували у суперсеті, без відпочинку», - наголосив Віталій.

Далі Павло тягав гантелі зі спеціальної лавки. Фотографу дісталися гантелі по 14 кілограмів.

Наступна вправа – зворотні шраги у машині Сміта. Гриф знаходився за спиною фотографа, тому таким чином максимально активували трапецієподібний м’яз. Цю вправу він виконував у суперсеті із тягою в кросовері, аби пропрацювати спину.

Далі тренер знову вчив Павла, як правильно апгрейдити плечі. Тож фотограф почергово для кожної руки виконував тягу в нахилі для задньої дельти. Ці вправи також виконували у суперсеті.

Потім були махи вперед зворотні долонями вгору та махи вбік із 4-кілограмовити гантелями.

Останньою на сьогодні вправою для фотографа був жим Арнольда, тобто жим гантелі з розворотом, яку фотограф виконав із 9-ти кілограмовими гантелями.

Після завершення Павло теж попрямував на годину на бігову доріжку.

Лайфхак від тренера: любіть динаміку, не забувайте про статику

За словами тренера, бігаючи за схудненням і підтягуванням, принаймні раз-двічі на місяць варто влаштовувати тренування із статичними вправами. Виконувати їх не складно, а приносять вони значну користь.

«До прикладу, м’язи отримують статичне навантаження, коли ви просто відводите руки вбік чи вгору і залишаєте їх у такому положенні, або присідаєте та затримуєтеся у положенні із зігнутими колінами», - зазначає Віталій.

Статичні вправи корисні тим, що теж впливають на розвиток м’язових волокон та додають їм витримки. Тому принаймні один раз чи двічі на місяць варто влаштовувати собі день статичних вправ, аби якнайповніше розвивати волокна мускулатури.

«Виконуйте вправу, поки не відчуєте сильного прилив крові. Мозок сам дасть сигнал, коли досить. Рецепту, на скільки треба затримуватися у певному положенні, немає», - підсумував Віталій.

Наступного разу Василина на тренажерах працюватиме над «прокачкою» ніг та сідниць, Павло ж пітнітиме над трицепсом та мускулатурою ніг.

Далі буде…

Далі буде…

Спортивний партнер рубрики - Фітнес-центр "MAXIMUS" - сучасна фітнес-зала з Crossfit зоною. Тел. 066-466-96-26, Луцьк, вул. Електроапаратна, 4. Сайт: maximus.lutsk.ua.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А Васька нічо така секасна стала:)
Відповісти
Васька і була сєкасна, сліпидло!
Відповісти