Допомога атошникам, ремонт вулиць та дворів Або рік депутатства Валерія Бондарука

Допомога атошникам, ремонт вулиць та дворів Або рік депутатства Валерія Бондарука
Депутат Луцької міської ради Валерій Бондарук прозвітував за рік роботи.

- Валерію Анатолійовичу, ви особисто і Ваші колеги з фракції ВО «Батьківщина» перші прозвітувались перед лучанами про рік діяльності. Чи значить це, що вдалось виконати обіцянки, які давали перед виборами? Розкажіть, чого вдалося досягти за рік депутатства?

Це вже не перший звіт за цей рік, були підсумки за 100 днів роботи, зустрічі з мешканцями і через 6 місяців, і через 9…Вважаю, що депутат повинен мати з мешканцями постійний контакт, щоб невідкладно реагувати на усі проблеми.

Щодо моїх колег – то тут істина проста: Якщо ти працював цілий рік, то звіт – це частина прожитого життя, а якщо лише числився депутатом, то і сказати нічого своїм виборцям. Я прихильник думки, що за людину повинні говорити її вчинки, а правильні вони чи ні – покаже час, головне – не боятись глянути після завершення каденції своїм виборцям в очі.

Усі наші досягнення і здобутки, як власне і плани на наступний рік, ви можете побачити у проміжних звітах або безпосередньо на 12 окрузі. Із запланованого на рік вважаю виконано 80%, так як деякі об’єкти ще на стадії вирішення. Проте наступного року на нас чекає багато нових викликів.

Всього зробити не можливо, але з допомогою мешканців і хорошої команди можна досягнути серйозних результатів. Надзвичайно ціную нашу команду як у Луцькій міській раді, так в Луцькій міській організації ВО «Батьківщина». Я цілком можу довіритись своїм колегам Андрію Козюрі, Майї Шостак, Григорію Пустовіту, а також членам нашої партійної організації, котра налічує вже більше 2500 членів. Робота плідна – коли вона обопільна.



Люди не повинні чекати, що прийде Месія і все зробить за них. Повинна бути співпраця, зворотній зв’язок, який, я вважаю, нам вдалось налагодити за цей рік. Довіра мешканців і надійна команда - ось найбільше досягнення за рік.



- Чи змінилась робота в раді у порівнянні з іншими каденціями?

Виборці повинні дати цю оцінку, а не депутат. Обранці – мої колеги і не коректно буде з мого боку коментувати їхню діяльність.

- Які ви можете назвати ключові проблеми свого округу та що вам вже вдалось вирішити? Як змінюється ваш округ?

Не хочу виділяти якісь проблеми, так як для мене немає нічого другорядного. Усі проблеми я, як депутат повинен вирішити в силу своїх можливостей. Є, звісно, завдання, котрі плануємо вирішити найближчим часом, такі як дорога від вул. І. Франка до вул. Винниченка, завершення облаштування дорожнього покриття на вул. Учительська, Гребінки та Прогресу, благоустрій прибудинкових територій на вул. Шопена та Винниченка, облаштування освітлення вул. Сільська та На Таборищі, тощо. Але це не означає, що інші проблеми ми забуваємо або відкладаємо.

Ми намагаємось тримати під контролем стан усіх дворів та будинків округу.

- Як відомо, ви відкрили громадську приймальню, куди люди можуть надіслати звернення чи прийти та розповісти про свої проблеми. З якими питаннями приходять найчастіше?

Насправді з різними питаннями, починаючи від особистих проблем, закінчуючи ледь не загальнонаціональним бажанням щось змінити. Проте варто відмітити, що люди приходять підготовлені, позаяк висловлюють не лише проблему, а й пропонують своє бачення її вирішення.

- Знаю, що вже довгий час ви допомагаєте бійцям АТО. Здебільшого чим саме?

Не люблю афішувати цю діяльність, адже вважаю це своїм обов’язком. Допомагаю чим можу, здебільшого ліками.

- Ви є власником чималого бізнесу та очолюєте в Луцькраді фракцію – як вдається поєднувати і чи не важко?

І там, і там – працювати доводиться з людьми і для людей. Не важко, коли розумієш, що твоя діяльність приносить позитивний результат для лучан. Це навпаки дає поштовх до нових звершень.

Як оцінюєте роботу фракції ВО «Батьківщина»? На які питання здебільшого звертаєте увагу – соціальні, економічні, земельні, інфраструктури?



Так склалось, що наші депутати представляють 4 основні комісії міської ради, тому вдається відстоювати інтереси лучан майже у всіх напрямках. Виділяти щось ми просто не можемо, адже для кожна людина – окрема доля.



Щодо оцінки роботи, то її зможуть дати лучани під час наступних виборів, наше завдання – працювати щодня і не закриватись в кабінетах, а бути з людьми і переживати їхні проблеми, як це роблять вони самі.

- Зараз створюється багато рухів, котрі планують перетворюватись у політичні партії: рух Саакашвілі, рух Савченко, рух Наливайченка, рух Семенченка-Соболєва… Яке Ваше ставлення до цих утворень?

Я людина віддана, ніколи не змінював партій і не збираюсь цього робити. Політичні ігри та «перебігання» - не для мене. Ми вже неодноразово бачили як такі проекти завершувались. Варто згадати лише «Народний Фронт», рейтинг якого за рік з 25% знизився до 3%, а розпочиналось все приблизно так само: гучні лозунги, які потребує народ, сенсаційні заяви чи дії, тотальна критика влади…Людей обманули тоді і хочуть такими ж технологіями зробити це зараз.

Я вірю у конкретні справи, а не в слова. Намагаюсь саме діями доводити свою позицію, цим, власне, і керуємось у Луцькій міській партійній організації ВО «Батьківщина».

Розмовляв Григорій НИЩУК

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Останні статті
Допомога атошникам, ремонт вулиць та дворів Або рік депутатства Валерія Бондарука
09 грудень, 2016, 08:03