Стрихарчук Сергій: Безпечне та комфортне життя громади*

Стрихарчук Сергій: Безпечне та комфортне життя громади*
З Стрихарчуком Сергієм ми домовились зустрітись безпосередньо на окрузі, це і не дивно, адже, розповідати про проблеми громади з теплих кабінетів не логічно. Ми чекали його на розі вулиць Левадної та Княгининівської.

Приїхав вчасно, з недорогої, але нової автівки вийшов молодий чоловік, років тридцятип’яти, з владним, але трішки втомленим поглядом.

- Як добрались? - посміхаючись, питає він, натякаючи на чи не найбільшу тутешню проблему - погані дороги, та, навіть, більше - їх відсутність.

- Добре. - З ввічливості відповідаємо ми, згадуючи, як пекельно добиралися до місця зустрічі, ледь не кожних 10 метрів загрузаючи в глибоких Княгининівських ямах. - Це Ви таким чином підводите нас до першої проблеми округу - поганих доріг?

- Округ нової забудови та дорожнього покриття на ньому практично немає. На багатьох вулицях триває будівництво. Доїзд до будинку при поганій погоді дуже проблематичний. Я пропоную провести реконструкцію доріг у 2 етапи: спершу облаштувати білощебневі дороги по вулицях з ґрунтовим покриттям, таких як: Левадна, Княгинівська, Поліська та влаштували тверде покриття на забудованих вулицях, таких як: Шкільна, Зелена, Квіткова, Нижня, Тиха і ін.

Наступним етапом буде облаштування тротуарів, встановлення знаків, дорожньої розмітки, виділення посадкових місць. Облаштування сучасних ліхтарів вуличного освітлення - невід’ємна складова комплексного підходу до будівництва доріг. Ходити додому має бути безпечно та комфортно. В подальшому плануємо запустити транспортне сполучення.

- Відійдемо трішки від передвиборчої програми і поговоримо взагалі, про те, що спонукало Вас, професіонала свої справи, піти у політику?

- У кожної свідомої, активної людини після досягнення певного професійного рівня та фінансової стабільності приходить бажання попрацювати на благо людей, виконувати якусь велику місію. І творити її ми можемо маленькими кроками, використовуючи свій професіоналізм, робити щасливішим життя людей та кращим середовище навколо себе.

Для мене політика і отримання депутатського посвідчення, це не ціль, це - інструмент для реалізації своїх можливостей по підвищенню якості життя людей.

- Чому обрали саме цю громаду?

- Тут проживають мої батьки, тобто ця громада для мене є автентично рідною.



- Де любили проводити час в дитинстві?

- Тут багато чого змінилося з того часу, з’явилися нові будинки, але місцевість та деякі краєвиди лишились для мене рідними. Я прожив тут до восьми років, потім поїхав до Луцька на навчання та залишився там.

- Чому обрали саме технічний напрямок навчання?

- З дитинства мав аналітичний склад розуму, любив точні науки та цікавився виробництвом і автомобілями. У 2007 році здобув вищу освіту за кваліфікацією інженера з оптимізації, за 3 роки поступив у ЛНТУ здобувати фах інженера-будівельника. Зараз працюю над кандидатською дисертацією і є аспірантом Національного університету водного господарства та природокористування.

- Працювати пішли відразу після завершення першої освіти?

- Ні, працював ще навчаючись в університеті, з 2001 року. За цей час був і вантажником, і комірником-вагарем, і інженером. Зараз, з 2009 року обіймаю посаду генерального директора підприємства "Бетон Брук Сервіс".

- Чим займається ваша компанія?


- Благоустроєм та будівництвом. З багатьма проблемами, які є на округу я стикався у професійній діяльності. Я знаю, що це мені дуже стане в нагоді під час роботи над вирішенням проблем округу.

- Як саме досліджували проблеми місцевої громади?

- Спілкувались з жителями, їздили округом, аналізували проблеми попередніх депутатів, комунікували з владою, спільно з командою складали список моїх завдань, як кандидата в депутати від громади.

- Які основні проблеми ви виділили?


- Їх досить багато, але всі вони підлягають вирішенню, як в короткостроковому, так і в довгостроковому термінах.

Перше та найпомітніше - це дороги, ми з вами про це вже розмовляли. Проїхавшись вулицями округу, ви вже, мабуть, помітили відсутність сміттєвих баків та, взагалі, місць для збору сміття. Я пропоную спільно з громадою визначити, де ці місця найоптимальніше буде розмістити та облаштувати, а на перспективу - організувати роздільний збір сміття, тобто сортування. Це буде наш маленький вклад у чисте екологічне майбутнє. Організація вивозу твердих побутових відходів - теж важливий момент.

- В селі Зміїнець немає сучасного дитячого садочку, попри те, що малят тут, вочевидь, вдосталь. Батьки зараховують дітей до луцьких дитячих навчально-виховних комплексів, які і так переповнені вщент. Як плануєте вирішувати це питання?

- Всім відомо, що після об’єднання громада отримає стартовий бюджет розвитку, який, на мою думку, доцільно буде використати на співфінансування проектів, які можна реалізовувати спільно з Міністерством регіонального розвитку. Воно може інвестувати до 90% від загальної суми кошторису проекту. Тобто громада САМА вирішуватиме, що є для неї пріоритетним.

Зараз для жителів громади чи не найбільш нагальною проблемою є побудова дитячого садку. Таким самим шляхом може бути реалізований проект рекреаційної зони з дитячими та спортивними майданчиками. Як будівельник, я знаю, як облаштувати його найкращим чином.



- Медицина – гостра проблема громади. Коли захворіє маля, потрібно їхати до Луцька в лікарню. Ще гірша ситуація, коли в екстрених випадках рахунок іде на секунди. Старі ФАПи на території об'єднаної громади, очевидно віджили своє. Що плануєте робити в цьому напрямку?

- З наступного року вступає в дію проект реконструкції ФАПу у сучасну медичну амбулаторію. Як депутат, обіцяю слідкувати за прозорістю використання грантових коштів, та з свого боку, залучити додаткові фінанси для обладнання пункту швидкої допомоги.

- А що на рахунок соціальної інфраструктури? По хліб за декілька кілометрів їхати не зручно.

- Абсолютно вірно. Погодьтеся, що, створивши сприятливі умови для округу та облагородивши його, бізнес сам почне заходити на цю територію та податками наповнювати місцевий бюджет. Магазини товарів повсякденного вжитку, аптеки, кафе та інші важливі для громади об’єкти неодмінно не змусять на себе чекати.

Ще одним шляхом наповнення місцевих бюджетів є проведення відкритих аукціонів продажу земель. Таким чином, раціонально використавши землі комерційного призначення, ми отримаємо максимальний прибуток для громади.

- Ваш найголовніший меседж до виборців.

- Це, вочевидь, мій слоган: "Безпечне та комфортне життя громади".

Я не маю на меті засипати виборців нездійсненними гаслами та передвиборчими обіцянками, бо звик відповідати за слова. Я лишень хочу пообіцяти одне - чути громаду, реагувати на її потреби та лобіювати інтереси округу у раді. Бо нам усе під силу вирішити разом. Це основа сучасних сильних об’єднаних територіальних громад.

Головне - спілкуватися та завжди бути на зв’язку з жителями. Мій номер телефону: 0673326005

- І останнє запитання, Ви успішна людина, що для вас означає щастя?


- Щастя - це коли люди, які навколо мене щасливі!

Розмовляв Анатолій КОТЛЮК

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.