БудуйТіло: тринадцяте заняття - знову разом

БудуйТіло: тринадцяте заняття - знову разом
На ВолиньPost триває рубрика «БудуйТіло», в межах якої журналіст і фотограф видання під опікою тренера Віталія Андрейчука ганятимуться за ідеальними м’язами та рельєфними тілами. Крок за кроком «піддослідні» спортсмени-початківці бігатимуть та тягатимуть гантелі до стрункого тіла та апетитних форм.

Будують тіла учасників рубрики партнери проекту - фітнес-центр «Maximus» та персональний тренер Віталій Андрейчук.

Про те, як відбулися попередні заняття читайте ТУТ.

14 грудня журналіст і фотограф знову збиралися до спортзали. Цього разу до Василини приєднався ще не зовсім звичний Павло, який проте, вже горів бажанням тягати гантелі. Тож тренування обіцяло бути цікавим, а Павло обіцяв порцію нових підколів та насміхань над Василининими спортивними стартами.

Після загальної 5-хвилинної розминки та 10-ти хвилин на доріжці – вйо до заняття!

ВОНА

Своє сьогоднішнє заняття Василина розпочинала на тренажері, який імітує греблю. Тож взявшись за «весла», вона вперлася ногами та почала «гребти».

«Ми не виконували вправу на час, а рахували підходи по кілокалоріях. За один підхід на виході мало бути 30 кілокалорій, це 40-45 «гребків», - розповідає Віталій. Гребля - загальнорозвиваюча вправа, яка дозволяє пропрацювати майже усі тіло. Працює спина, руки, ноги і шия, яку журналістка ледь не скрутила, махаючи, що «стільки не зробить».



Після того тренер скомандував виконувати випади з акцентом на сідниці, тож після відступу їх «добивали» присядом.



Далі, аби ноги трохи відпочили Віталій призначив вправу для пресу із використанням фітболу.

«Ми задіювали і верхню і нижню частину пресу, коли Василина руками подавалася до м’яча», - зазначає тренер.



Опісля журналістка виконувала присяд із викидом м’яча вагою 3 кілограми. Вправа задіювала мускулатуру рук та ніг. Наприкіці її на годину відправили на доріжку.
«Як завжди, старе добре фулбоді», - підсумував Віталій.

Василина сьогодні була не надто рада ділитися враженнями від вправ.

«Я дуже зла і втомлена, тому на тренуванні не можу викладатися на повну. Взагалі не знаю, як Віталік мене терпить і те все вислуховує», - каже дівчина. Якби не підтримка тренера, то визнає, що вже б покинула.

«Я відчуваю, що стала витривалішою, помічаю, що виглядаю краще, тому я б собі сказала «Василино, все вже й так нічого.». Але совість не дозволяє говорити таке вголос при Віталіку», - зітхає вона.



Тож на доріжці у Всасилини було вдосталь часу для роздумів, і вона вирішила: пора знову збиратися до купи.

«А, вдаримо рок у цій дірі, як казав класик. Все, час ниття і жалю до себе минув. Наступного разу я попрацюю краще, аби не засмучувати тренера, та й , що там казати, себе саму», - підсумувала журналістка.

ВІН

Оскільки Павло ще не зовсім відійшов від хвороби, Віталій вирішив сьогодні призначити йму у якості лікування вправи на маленькі групи м’язів.

Спочатку фотограф виконав трисет на плечі. Павло виконав 12 махів уперед, 15 у боки та 12 махів на задню дельту.

Варіювалася і вага гантелей– на махи до переду Павло брав 4-ри кілограмові, вбік – 5-ти кілограмові, а на задню дельту брав 7-ми кілограмові.



Після того фотограф взявся качати біцепс та трицепс. Першою вправою було підняття гантель на лавці під кутом 45 градусів. На цій же лавці Павло розгинав 5-ть кілограмів на тріцепс, виконуючи французький жим з гантелями.

Тоді на тренажері фотограф робив розгинання на трицепс зі зворотнім хватом, пропроацьовуючи передній пучок трицепса. Завершував тренування суперсетом по 7 підйомів на нижній та верхній фазах, а також 7 повних. Павло зробив три підходи із відпочинком.

«Гадав, що після хвороби буде важко займатись, але тренер не сильно навантажував, тож тренування пройшло напрочуд легко і комфортно, навіть швидка ходьба протягом години на біговій доріжці виявилась не така важка, а персональний тренер Віталій постарався пропрацювати мені маленькі групи м'язів, щоб не перевтомити організм», - каже Павло.



«Пропустивши буквально одне заняття, вже почав сумувати за залом і гантелями, ось така природа звички і режиму. Загалом тринадцяте заняття видалось не таке «13» як його малюють. Приємні схвальні слова «колег по цеху» про те, як я похудав і змінився. Визнаю, що це чорт візьми приємно! і підштовхує та заохочує ще більш займатись і вдосконалюватись, благо фітнес-центр «Максімус», дає змогу це робити. А протеїновий смачний коктейль, яким можна поласувати після тренування підбадьорить і надасть сил».

«Майте всі чудовий настрій і бажання займатися собою при любих обставинах! І пам'ятайте «Качати м'язи - це вам не мішки тягати, тут голова треба», - побажав читачам рубрики Павло.

Лайфхак від тренера: тренування треба чергувати

За словами Віталія, ваші м'язи ще краще відгукуться, якщо чергувати «напряжні» тренування із легшими.

«Варто тренувати не тільки силу і витривалість, а й мотивацію. Тож 1 день треба зробити розгрузочним, або навпаки – дещо важчим. Чергувати інтенсивність занять треба для того, аби м’язи не звикли до навантажень, а також щоб відпочивала центральна нервова система», - каже тренер.

Коли ми працюємо у нон-стоп режимі робота-зал-дім і кожного разу сильно навантажуватимемо організм, то у нього немає часу як слід відновитися.

Загалом же, займаючись певний час, навантаження треба збільшувати. Якщо навантаження не корелювати, то мускулатура просто звикне до них і не розвиватиметься.

«Коли ви доб’єтетсь результату, на який очікуєте, то інтенсивність занять можна зменшувати та переходити до вправ, які підтримують м’язи у тонусі, але це вже зовсім інша історія», - підсумував тренер.

Далі буде…

Стежте за нашими героями на сторінці проекту в Facebook

Спортивний партнер рубрики - Фітнес-центр "MAXIMUS" - сучасна фітнес-зала з Crossfit зоною. Тел. 066-466-96-26, Луцьк, вул. Електроапаратна, 4. Сайт: maximus.lutsk.ua.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
я теж так хочу але трохі линивий
Відповісти
Молодці! Чесно - надихаєте!
Відповісти
Пишаємося вами!!!
Відповісти