«Нотатки мандрівника» Христини Губської: несвященні корови, багато грошей та еротика

«Нотатки мандрівника» Христини Губської: несвященні корови, багато грошей та еротика
Вона вегетеріанка, займається йогою та стверджує, що краще відкласти гроші на подорож, ніж купити новий светр.

ЧИТАТИ БІЛЬШЕ НОТАТОК МАНДРІВНИКА

Про те, як мрії здійснюються, чому чоловіки поїдали її очима та яку дивну еротичну фігуру вона побачила ВолиньPost розповіла Христина Губська, яка три тижні провела в Індії.

Реалізація бажань. Поки ви не записуєте свої мрії, вони нікуди не «вилітають» і тому не здійснюються. Якось на Новий рік я таки вирішила, що не буду соромитись своїх мрій, взяла і написала все, що я хочу (сміється, – від авт.) Вже восени поїхала в Індію. Обов'язково записуйте свої мрій в сонячне рівнодення, це must.

ЦІКАВИНКА: В Україні обзивають: «Ти москаль», а в Індії - «Ти пакистанець».

Одяг. Я три тижні ходила лише у в'єтнамках, а набрала і туристичні сандалі, і кросівки, все це зайве. Плюс треба декілька футболок та шортів. Але на півночі Індії раджу носити щось довше, тому що чоловіки дивно реагують на роздягнених дівчат. Поїдають очима і це трохи неприємно.

Традиції храмів. У храмі потрібно ходити босоніж. Раніше мені розказували, що в індійських храмах мокро, брудно, мовляв, бери шкарпетки та бахіли. Насправді в них така чистота, як в мене дома, коли «видраю» підлогу і ще не ходжено.



Справжня Індія. Індія – це контраст. Коли приїздиш у шикарний аеропорт Делі, усе видається крутим, а згодом проїжджаєш такими бідними селами, що й сумно стає на душі.

Міф про священних корів. В Індії корова – це годувальниця, але в деяких містах індуси її б'ють, тому що корови «борзі» і нападають на людей. Корови блукають містом або ж сидять біля харчових точок, знаючи, що можна виклянчити у людей поїсти.



Проблема сміттєзвалищ. Коли я запитала, куди викинути сміття, то мені сказали вже звичне місце – рів. У мене рука не піднімалась це зробити, і я складала все в сумку, а потім викидала у готелях.

Багато грошей. Ми приїхали в Делі під час грошової реформи. Коли почалось масове виведення великих купюр, а саме 500 і 1000 рупій. Це була жесть! Ми не могли поміняти долари. Втім, цю проблему вирішив наш вчитель з йоги. Їдучи містом, ми зупинились поблизу якогось будинку, куди наш гуру пішов на годину. Ми його втрачаємо - подумали ми. На щастя, він прийшов з двома чорними пакетами грошей. (сміється, – від авт.)

Північ та Південь Індії. Південь дуже класний, няшний, спокійний, корів нема. Чоловіки дуже толерантні, усміхаються та пригощають тебе чимось. Однак, якщо хочете побачити true-Індію, то варто спочатку відвідати її північну частину. На дорогах повний «шухер», десь валяється руль від машини, корови йдуть, куди їм заманеться, а здебільшого вони просто лежать посеред дороги.



Ментальна різниця. Всі їздять на скутерах, нерідко вся сім̓'я вміщається в маленький скутер, а десь ззаду ще сидить дитина. В них немає жодної конфліктної ситуації на дорогах, як в Україні. Цю відмінність я відчула одразу після приїзду додому, коли зайшла в маршрутку і почула від якогось дядька: «Може ти забереш свій рюкзак, він тут всім мішає!» В Індії такого немає.

Індійська школа. В молодших класах навчання відбувається, коли діти сидять на підлозі, а вже в старших- за партами. Усі однаково та охайно вдягнуті.

Одяг. Чоловіки ходять в брендовому, а не в національному одязі. А жінки носять сарі, яке ховає повністю тіло. Втім, вони дуже гарні, з рівною осанкою, з високою самооцінкою та впевненим поглядом. От йде по вулиці панянка, яка знає, що вона хоче.



Їжа. Вона дуже класна, різнокольорова, смачна і з великою кількістю спецій, складається на 95 відсотків з вегетаріанської. В них м'яса немає як такого, є тільки курятина, якою моя знайома отруїлась (сміється, – від авт.) Особливо я вподобала їхні «ліпьошки», які називаються пури. А ще там дешеві фреші, якими хотілось просто обпитись. Зокрема, ананасовий сік коштує 1 долар і він такий солодкий, наче в нього насипали цукру.



Еротичні фігури. На одній з будівель зображено позу, де чоловік тримає жінку, і вона відкидає ноги назад. Я кажу своєму екскурсоводу, мовляв, які вони були сильні, щоб так займатись любов'ю, на що він відповідає, ходи, я тобі покажу як (сміється, – від авт.)



Контраст. В Індії є король, палац якого - у стилі «пшонки», все в рубінах та золоті. Втім, одразу за межами королівства лежить сміття, ось ще один контраст.

Тадж Махал ̵ символ вічного кохання. Він вражає своєю симетричністю. Мечеть створена королем Шах-Джаханом в пам̓'ять про свою дружину. Адже вона перед смертю попросила його створити щось таке, що нагадуватиме всьому світу про їхнє кохання. Її поховали в центрі величної споруди, а його збоку, і це єдина асиметрія Тадж Махалу.



Смерть. В Індії набагато простіше ставляться до смерті, ніж у нас. Вони вірять в реінкарнацію. Зокрема, у Варнасі тіло спалюють, а потім в попелі хтось риється, шукає золоті зуби чи прикраси. Ніколи не забуду, як один чоловік лежав і чекав своєї смерті. В його очах читалось абсолютне прийняття й розуміння власної кончини.

Йога. До справжніх йогів дуже важко потрапити. Або через знайомих, або він сам тебе знайде.

Текст - Катерина ЛАЩУК

ТАКОЖ СЛІДКУЙТЕ ЗА СТОРІНКОЮ РУБРИКИ В FACEBOOK


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
хто такий мандівник?
Відповісти
Останні статті
«Нотатки мандрівника» Христини Губської: несвященні корови, багато грошей та еротика
19 грудень, 2016, 13:00