«БудуйТіло»: п'ятнадцяте заняття – будь, як Роккі

«БудуйТіло»: п'ятнадцяте заняття – будь, як Роккі
На ВолиньPost триває рубрика «БудуйТіло», в межах якої журналіст і фотограф видання під опікою тренера Віталія Андрейчука ганятимуться за ідеальними м’язами та рельєфними тілами. Крок за кроком «піддослідні» спортсмени-початківці бігатимуть та тягатимуть гантелі до стрункого тіла.

Будують тіла учасників рубрики партнери проекту - фітнес-центр «Maximus» та персональний тренер Віталій Андрейчук.

Про те, як відбулися попередні заняття читайте ТУТ.

19 грудня журналіст і фотограф вчергове мали прийти до зали, аби попрацювати над своїм тілом. На сьогоднішньому занятті Павло знову залишив Василину напризволяще, тож вся увага тренера дісталася їй. Разом з увагою Василині дісталася штанга, петлі TRX, м’яч, степ, та боксерські рукавички.

Перш ніж серйозно взятися за спортінвентар, журналістка зробила стандартну розминку. Тож 10-ть хвилин на біговій доріжці, 5-ть хвилин загальної розминки, і дівчина знову взялася за свою нелегку спортивну кар’єру.

ВОНА


Віталій вирішив сьогодні не вбивати Василину, спортивні навантаження спрямував на верхню частину тіла. Для заняття тренер вибрав принцип «швидко, активно, цікаво», тож вибрав комплекс загальнофункціональних вправ.

Тож спочатку журналістка виконувала вправу ривок, запозичену із важкої атлетики. Щоправда, відповідно до поставленої мети тренер трохи модифікував її до фітнес варіанту. Зрештою на останній підхід тренер збільшив вагу штанги до 10-ти кілограмів.

«Ми гарно задіяли спину, руки та ноги», - зазначив Віталій.

Далі тренер скомандував Василині ставати у її «улюблену» планку, аби розворушити руки та мускулатуру кора. Аби журналістка не розслаблялася, тренер скомандував вихід на степ із ліктів, а на останній підхід запропонував зробити «тосі-тосі». Аби підтримати підопічну, Віталій виконував вправу разом із Василиною.



Потім Василина працювала в TRX, виконуючи зведення рук. Вправа найбільше ефективно дозволяла розім’яти плечі.

Наступною вправою було почергове викидання 3-кілограмового м’яча. Таким чином пропрацювали м’язи кора, рук та спини.



Останньою вправою було… биття тренера. Тренер одягнув на журналістку боксерські рукавички та змусив її з усієї сили. Таким чином виконали 4 підходи по одній хвилині та один підхід на півтори хвилини.

«Василина відігралася на мені, як тільки могла», - усміхнувся Віталій ті відправив журналістку на доріжку.



«Мої рученьки сьогодні зовсім не витримували тієї ненависної планки. Мені і пальці боліли, і м‘язи, і суглоби, і здавалося навіть шкіра. Але нічого, я заспокоювала їх тим, що залишилося зовсім трошки», - ділиться емоціями журналістка. Зате у неї сьогодні гарна мотивація – штани тепер можна знімати, не розстібаючи, настільки «тоненькою» стала Василина.

Тож, словами журналістки, тренування їй сподобалося. Особливо приємною була частина з нападами на тренера.

«В дитинстві я мріяла бути або космонавтом, або боксером, або поліцейським. Сьогодні моя мрія стала трошечки ближчою, я була майже як Роккі в спідниці», - підсумувала журналістка.


Лайфхак від тренера: особливі дні – особливі тренування

За словами тренера, враховуючи особливості жіночого організму, до тренувань треба підходити виважено. Проте якщо немає різкого болю чи інших обмежуючих факторів, то займатися спортом можна і навіть треба. Варто просто трохи змінити тип навантажень та не надто «налягати» на тіло.

Тож Віталій радить відмовитися від вправ на ноги та нижню частину тіла.



«Не варто виконувати і гіперекстензій чи вправ подібного типу, аби не пришвидшувати кровообігу», - додає він. Проте варто виконувати вправи і не відмовлятися від кардіо – досить лише вибрати менший нахил та вибрати меншу швидкість.

«Коли ми ходимо на доріжці, то це фактично так само, як ми ходимо кожного дня. Тому ніяких зайвих чи неприродніх навантажень воно не дає», - зазначає тренер. За його словами, є навіть спеціальні вправи, аби полегшити «особливий» стан жінок. Але загалом, тренований організм, у доброму фізичному стані легше сприймає біль.

Далі буде…

Стежте за нашими героями на сторінці проекту в Facebook

Спортивний партнер рубрики - Фітнес-центр "MAXIMUS" - сучасна фітнес-зала з Crossfit зоною. Тел. 066-466-96-26, Луцьк, вул. Електроапаратна, 4. Сайт: maximus.lutsk.ua.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Коли результати покажете?
Відповісти