Майбутнє громадської вбиральні в центрі Луцька: руїна чи користь для громади

Майбутнє громадської вбиральні в центрі Луцька: руїна чи користь для громади
Тільки лінивий не знає про проблему відсутності громадських туалетів у Луцьку та занедбаний стан вбиральні в центрі міста. Якщо останні декілька років більше про цю проблему говорили з негативом, то в січні 2016-го нарешті зайшло про позитив.

Орендарі представили передпроектну пропозицію майбутнього об’єкту, який зведуть над оновленою вбиральнею. Як свідчить зображення, будівля матиме два поверхи. Її мають намір стилізувати під приміщення драмтеатру, який розташований поруч.

ЧИТАТИ БІЛЬШЕ ПРО ПЕРЕДПРОЕКТНУ ПРОПОЗИЦІЮ

Таке рішення знайшло підтримку і в громадськості, і в спеціалістів. Вони схвально відгукнулися про ідею оновлення об'єкту.



Що ж раніше заважало орендарям розпочинати роботи на об'єкті? Це - неквапливість та забюрократизованість луцьких чиновників, які деякими своїми діями вносили деструктив.

Приміром, під час однієї з нарад головний художник міста Ярослав Матвіїв показав архітекторам один з проектів реконструкції вбиральні, де була вказана будівля на 5 поверхів. Натомість Матвіїв подав цей документ, як основний проект. Це не тільки нашкодило орендарю, на якого посипалися безглузді звинувачення з боку опонентів, а й фактично зупинило роботу над проектом.

Зрештою на початку січня 2016-го року передпроектна пропозиція, як йшлося вище, була готова та представлена громадськості.

Також орендар затвердив містобудівні умови та завершує роботу над погодженням останніх документів, які б дозволили почати реконструкцію.


Однак нещодавно з'явилися нові труднощі. Фракція "Укроп" у Луцькій міській раді зареєструвала проект рішення про те, щоб не продовжувати оренду вбиральні. Мотивують це тим, що туалет в існуючому стані негативно впливає на імідж міста, а орендар не почав робіт безпосередньо на об'єкті.

Крім того автори пропонують передати вбиральню з балансу ЖКП №1 на баланс ЖКП №3.

Але у цій ситуації є одне "але". Навіть декілька.

АЛЕ №1. Пошук нового інвестора. Якщо рішення пройде, владі доведеться шукати нового підприємця, який візьметься за реконструкцію вбиральні. На жаль, міська влада зробити це власними силами не в змозі.

На пошуки витратять чимало часу. Новий інвестор витратить ще більше часу, аби підготувати всі необхідні документи та отримати відповідні погодження. В результаті ми ще декілька років матимемо в центрі міста споруду, яка розвалюється.

АЛЕ №2. Ініціатори проекту рішення вважають, що вбиральню треба передати на баланс ЖКП №3. Але якщо на ЖКП №1 за роки володіння вбиральнею не змогли її довести до толку, то чому це вдасться третьому "жеку". Це ідентичні структури з купою власних проблем, частину з яких вони не можуть вирішити. Як і за які гроші комунальники проведуть реконструкцію?

Складається враження, що проблему хочуть перекласти з здорового на хворе місце, аби її ускладнити. Хтозна, можливо, це політична гра, яку опоненти чинної міської влади ведуть, аби додати їй проблем. Бо чим більше проблем в мерії, тим більше причин для її критики.

АЛЕ №3. У нашій країні основним законом є Конституція, яка гарантує підприємцям право на здійснення своєї діяльності. Тож чому депутати мають заважати підприємцю та не дати можливості реалізувати свої права та водночас принести користь для міста?

*******

Сподіваємося, відповіді на всі ці зауваження ми зможемо почути завтра, 28 грудня, під час сесії міськради.

Текст - Анатолій КОТЛЮК

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 14
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ну добудуйте вже мене нарешті!!!!
Відповісти
Однозначно треба залишити підприємцю. Хай доробляє. А Укропу треба апетити зменшити. Хай будують дитячі майданчики далі і гроші на допомогу людям роздають
Відповісти
Укропи постаралися. Знов своєю політикою займаються і людям нормально жити мішають
Відповісти
нормально жити без туалету в центрі міста десять років?
Відповісти
Цікаво, в Укропі хоч розуміють, що в місті відбувається? Таке враження що вони втратили звязок з реальністю. В космосі живуть
Відповісти
Бачу Укроп готує нашому місту "пакращення" в стилі Януковича. Дожилися
Відповісти
Задовбав той УКРОП, якщо самі не можуть зробити, то потрім і іншим заборонити і заважати працювати!
Відповісти
...коли ті укропівці нажеруться вже!!!!?????
Відповісти
Рівень мера і міської ради з її департаментами,управліннями(більше 40)депутатами?...Щодо 3*але*-насправді є одне *але*-*ялтинський* варіант -забудовник купує гараж,сплачує штрафи,зводить 2-5 поверхів з площею значно більшою гаража(нависаючі стіни),потім узаконює об*єкт...
Відповісти
А шо ви хотіли якщо в УКРОПі керують євреї. Вони вміють правильно гендлювати
Відповісти
Будем ходити в туалет як в театр тільки скільки буде коштувати білет в ,,партер,, або чоловічий балкончик (пісуар)
Відповісти
Хммм... А на скільки років Укроп запланував затягування справи через штучні ускладнення?... Може це лише - спроба перенаправлення коштів (на дозвільну документацію і все інше) до вже "укропської" влади міста, а? Не знаю... Ну, те, що вони там геть не дурні і зв'язок з реальністю не втратили - це факт. Все продумано.
Відповісти
А депутатам заплатили ? Майте совість в них свята на носі !
Відповісти
Останні статті
Майбутнє громадської вбиральні в центрі Луцька: руїна чи користь для громади
27 грудень, 2016, 10:26