Андрій Пеценюк: «Татуювання на дівчатах – це сексуально»

Андрій Пеценюк: «Татуювання на дівчатах – це сексуально»
Тату – це прикраса для тіла та один зі способів самовираження особистості. Багато хто не наважується на цю процедуру через певні переконання та біль. Проте більшість навіть сама не знає, чого боїться, через власну необізнаність.

У цій статті – розвіювання міфів про тату та спілкування із майстром.

Найпоширеніше питання: «Це боляче»?

Ні, це не боляче! Це відчуття швидше можна назвати неприємним. До речі, хороша новина для дівчат: ви відчуваєте біль на 40% менше, ніж чоловіки. Взагалі ступінь болю для кожного є особистим аспектом, головне правильно себе налаштувати та подумати, заради чого ви це робите.

Чи розтягнеться/вигорить/попливе моє тату?

Звичайно, якщо після процедури ви відразу підете засмагати на пляж чи до солярію або ж відвідаєте сауну з друзями, уся робота майстра буде марною.

Головне мати терпіння та правильно доглядати за тату, тоді не буде ніяких проблем, і результат вас порадує.

Як обрати правильного майстра?

Цей аспект відіграє найважливішу та навіть вирішальну роль. Тут не потрібно довіряти власний інтуїції. Поспілкуйтесь з друзями, які вже робили татуювання, проведіть декілька годин в інтернеті, перегляньте роботи різних майстрів та обов’язково сходіть на консультацію перед тим, як робити тату. Саме під час зустрічі ви налагодите контакт з майстром та зрозумієте, чи можна довіряти цій людині.

********

Мені пощастило натрапити на майстра, який відповідає цим критеріям, та поспілкуватись із ним.

Андрій Пеценюк, більш відомий як Andrew Mora. Молодий, талановитий художник та тату-майстер.

Як довго ти займаєшся цією справою?

Тату займаюсь понад 3 роки. Я, як і більшість таких майстрів, «доморощений».

«Доморощений» - це як?

Це означає, що я починав з того, що набивав «на дому».

А коли у тебе з’явилась студія?

Мене запросив мій знайомий Андрій Доманський, також майстер тату, співпрацювати з ним восени минулого року. Але повноцінно працювати я почав на початку грудня.

Було страшно набивати перше тату? Розкажи історію про свого першого клієнта.

Пам’ятаю, що це було дуже смішно. Це був мій дуже п’яний друг і дуже маленька робота. Я робив її безплатно. Проте цю маленьку роботу набивав 5 годин. Дуже боявся її робити, не хотів зіпсувати, і у мене все вийшло. Проте мій друг зробив велику помилку, він ще більше почав святкувати і через великий вміст алкоголю в крові робота «попливла».

До речі, розкажи, чому дуже важливо не вживати алкоголь, якщо вирішив зробити тату?

Взагалі прийнято не вживати алкоголь за день «до» та день «після». Проте для кращого результату своїм клієнтам я раджу не пити три дні «до» та три дні «після», аби алкоголь не розрідив кров. Я не пам’ятаю, як це по-науковому звучить, але коли розрідиться кров та плазма, вся робота може зіпсуватись до бісової матері.

На твою думку, чому люди люблять тату?

Це яскравий спосіб самовиразитись. Про це можна сказати, що про смаки не сперечаються, на смак та колір всі фломастери різні.

Коли у тебе з’явилось перше татуювання?

У 17 років.

Що це було?

Це був «партак». Я бережу його як пам’ять. Навіщо перекривати те, що нагадує тобі про те, яким ти був дурним.

Скільки у тебе зараз татуювань?

Чотири. Але це тільки початок. Я за цей рік хочу повністю забити руки від пальців до плеча.

На твою думку, татуювання на дівчатах це гарно?

Це сексуально. Є такий вислів, що у кожній жінці повинна бути своя родзинка. Передусім, звичайно, повинен бути мозок, а родзинки - то вже приємний плюс.

Сам ти також надаєш перевагу дівчатам з тату?

Для мене це не принципово. Оскільки я сам постійно в сфері тату, це з часом встигає набриднути, але, чесно, в основному – так. Тому що у них є певний досвід у моїй роботі, а це ще одна тема для розмови. Ці люди близькі мені ментально.

В татуюваннях є модні тенденції, як в одязі, наприклад?

Татуювання іде хвилями. Є те, що входить в мейнстрім, є те, що виходить. Один стиль стає популярнішим за інший.

Наприклад, що стильно зараз?

Old school, new sclool, але ця тенденція іде вже трошки назад. Приходять більш зрілі та концептуальні роботи. Кожен майстер старається розвинутись в своєму стилі, і самі клієнти вже стараються підлаштуватись під свого майстра.

Який стиль подобається власне тобі?

Я зараз працюю над своїм авторським стилем. Це - суміш сецесія «Альфонс Муха» та Neo Traditional. Взагалі люблю малювати людей і мені це цікаво.

Розкажи про свою освіту. Я знаю, що ти художник.

Так, і в татуюванні це відіграє важливу роль. Без художньої освіти в цю справу краще не лізти, хіба що у тебе талант. Тату – це синтетичний вид мистецтва. Навчався в художній школі, «кульку» (Волинське державне училище культури і мистецтв ім. І.Стравінського, - авт.) та у СНУ ім. Лесі Українки.

У тебе є хобі?

Мілітарі. Все пов’язане з військовою тематикою: уроки виживання, стрільба тощо.

В яких містах ти працював окрім Луцька?

В Костополі, на тату вечорі в одному з місцевих клубів.

Ти плануєш займатись татуюванням все життя, чи є ще якісь плани на майбутнє?

Я планую повністю розвиватись в цій сфері, а також вивчити ще багато інших речей.

********

Робити татуювання чи ні - особистий вибір кожного. Я спитала думку відомих лучан про таку прикрасу на тілі. Смаки, як і люди, звичайно, різні.

Репортер Руслан Пилипчук: Я не люблю поділяти речі на категорії «погано» чи «добре», у кожного свої цінності і свої думки. Так і у мене. Мені тату подобаються. Але мені не подобається мейнстрим. Люди масово йдуть в тату-салони і виділяють свою «особливість та неповторність» ескізами з інтернету, подібними між собою або взагалі однаковими. У нас багато людей з вовками, компасами, левами, ластівками (ну це типу геть ай-ай-ай) і так далі. Не погоджуюся з таким підходом і так ніколи не робитиму. Маючи малюнок, як в кожного 5-го, ти не вирізняєшся.
Саме тому я сідав під машинку не заради «виділення», а заради змісту, який ці тату мають для мене.

Депутат міської ради Микола Яручик: Дуже проти і дуже не подобаються. Тіло має бути таке, яке надала природа, - красиве. На мою думку, тату паплюжить природну красу. Роздягнеш дівчину і на що там дивитись, на тату? Теж саме дівчина зробить з хлопцем і що побачить? Схід сонця? Тому я вважаю, що люди мають бути красивими, тобто, такими, як вони є, без зайвих домальовок на все життя!

Громадська діячка Катерина Дулапчій: Обожнюю стильне татуювання. Неодноразово і сама хотіла собі зробити. Але боюсь болю, а ще вірю у символізм. Тому, вважаю, треба добре подумати перед вибором малюнка. Наприклад, якщо художник чи журналіст наб'є хрест на руці, то, думаю, нічого хорошого з того не вийде. Але це лише моя суб'єктивна думка.

Під час розмови з Андрієм він зазначив, що під час процедури набиття тату у багатьох людей виробляється ендорфін – гормон щастя та задоволення. Тому «забивайтесь» та будьте щасливими.

ЧИТАТИ БІЛЬШЕ «ТАТУЙОВАНОГО ЛУЦЬКА»


ТЕКСТ - Дар'ї ОКРУЖКО
ФОТО - Валентина МАТОХ

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 13
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
TradiTIOnal, а не tradishinal
Відповісти
Татуювання на тілі - це анахронізм, дикість, відсталість. Це первісна печера. Традиції збереглися у вязницях. А самовираження особистості - це розум, інтелект, знання, культура.
Відповісти
ще пам"ятає льодяника Франції)))
Відповісти
Я ЩЕ ТАКОГО НЕ ЧУЛА,ЩОБ СТУПІНЬ БОЛЬОВОГО ПОРОГУ У ДІВЧАТ БУВ МЕНШИЙ ЗА ЧОЛОВІЧИЙ...ІДІОТИЗМ!
Відповісти
ПОГОДЖУЮСЯ ЗІ ЗМІ на всі 1000%%%%%%%%%% відсотків!Сексуально-це явно не татуювання...
Відповісти
Мені цікаво, як ці дівчата, які роблять собі тату, пояснюватимуть дикість і необдуманість своїх поступків донькам і внукам, особливо тоді, коли шкіра і деякі репродуктивні органи поморщаться і висітимуть, як зусушена груша.
Відповісти
Татуювання - це брутально, вульгарно і огидно. Хай ті дівчата, які хочуть зробити щось подібне, уявлять себе через років 20 - 30, коли шкіра зморщиться, а деякі репродуктивні органи обвиснуть, як сушені груші.
Відповісти
Тату-студія в Луцьку де знаходиться?
Бажаю одержати ендорфіну та гормону щастя.
Художникам бажаю творчого натхнення.
Відповісти
Та вам не без різниці хто що робить з своїм тілом? Думайте про себе, не ваше діло думати як дівчина в старості буде розказувати своїм внукам і т.д.
Живіть своїм життям, в кожного своє бачення краси і в кожного своя мораль.
Відповісти
Найсексуальнішим є чисте, ніжне, доглянуте жіноче тіло. Дівчата, не плюндруйте і не спотворюйте свого тіла, залишайтеся самими собою. Тату - це дикість, яку корисливі ділки перетворили на жахливу моду. Роблять тату лише не впевнені в собі, не самодостатні, духовно ущербні люди
Відповісти
...як зсушена груша, або як вивернута кишеня!
Відповісти
В арабів, культура яких сягає багато тисячоліть, є таке прислів'я: те, що ти їси - справа твого смаку, те, як ти виглядаєш - справа смаку оточуючих.
Ми одягаємось, доглядаємо за собою, поводимося в суспільстві не стільки для себе, скільки для людей, що нас оточують. Це має бути аксіомою для кожного. А якщо хочеться перетворитися в безприв'язну тварюку, то краще піти в лісові хащі, вирити землянку і жити там.
Відповісти
А вам не по...ую шо роблять інші??? Їб...ть всі правильні і прям аристократи! Типу ваші тіла в старості без татуювань будуть не як вивернута кишеня!
В мене є подруга, в неї є кілька татуювань (і одне з них висвітлюється в цій статті)
Так от їй це дуже пасує, і на людські фактори це не впливає, вона дуже добра і совісна людина. А духовно ущербні люди сидять і розводять пі...дьож в коментарях!!!
Відповісти