ЦИТАТНИК Тараса Тополі: «Хочу, щоб мої діти жили в Україні»

ЦИТАТНИК Тараса Тополі: «Хочу, щоб мої діти жили в Україні»
Тарас Тополя – фронтмен українського гурту «Антитіла». 3 лютого, в Районному будинку культури, що в Луцьку на вулиці Ковельській, він зустрівся з молоддю й розповів про свої перші музичні поривання, про те, як переспівав Віктора Цоя у 6 років, чому батьки заборонили займатися музикою та його баченням, яким має бути пісенний конкурс «Євробачення».

ЧИТАТИ БІЛЬШЕ ЦИТАТНИКІВ

У межах рубрики «Цитатник» ВолиньPost відібрав влучні цитати зустрічі.

***

В 90-х роках мій брат слухав ДДТ та Віктора Цоя, тому я власне не перебирав й прилаштовувався до його смаку. А в 6 років написав кавер пісні Цоя «Пачка сигарет». Моя версія була така: «Жизнь удалась, если Прима в кармане». Це мій один із перших текстів.

Музичний фон навколо формує твої смаки.

Якщо в 2013-му році я інколи звертався російською, то тепер розмовляю лише українською. І визнаєте, всі переходять на рідну мову «бігом», однак були й винятки. У Києві на заправці «Окко» продавчиня говорила російською, а я – українською. Вона принципово не хотіла спілкуватися українською, а я сказав: напишу на вас скаргу!

Вперше я вийшов на сцену в 6 років зі скрипкою. Що я тоді відчував? Напевно…страх. Я не робот, тому й зараз трохин ервую, коли виходжу на сцену.

Якщо ви хочете реалізувати себе – стукайте в усі двері, працюйте над собою.

Після різдвяно-новорічних свят варто відновити концертну діяльність, але одне «АЛЕ»…треба закінчити до Пасхи.

Я мрію, щоб мої діти залишились в Україні.

Від нас по суті нічого не залежить. Ось зараз я говорю, а в цей час розкрадають бюджет.

Соціальну мережу «Вконтаке» не завжди веду я. Тому що там іноді відбувається дивна активність. Наприклад, пишуть мені «Привет. Как дела?» або «Шо робиш?», а бувало таке, що присилають фотографії власних… геніталій!

Пригадую, як в 2008-му році з інтернетом була «лажа». Щоб переглянути відео потрібно ставити на завантаження, а паралельно йти готуват иїсти на кухні, говорити по телефону, прибирати вдома.

В 10 чи 11-му класі мої батьки заборонили мені займатися музикою, тому що через неї я не мало часу приділяв навчанню.

На перших порах гурт «Антитіла» нікому не був потрібен, не цікавий. Звісно, що концертів було мало. Я взагалі не був певний чи зможу елементарно заробитисобі на життя. Добре, що цей етап ми, Слава Богу, пройшли.

Пам'ятаю ще коли вступав в університет, стояв біля дошки для абітурієнтів. Там був великий натовп людей, які стовбичили й переписували важливу інформацію, яку тоді не можна було «сфоткати». І ось чую з-під котроїсь підмишки: «Ну поступили в «акадємію». Чого поступаєм? Бо нагодують, одягнуть, а потім «випуститься» піде «работать» участковим чи «слєдоватєлом». Ну куда поступить!». Я розумію чітку мотивацію мами – «пристроїти» свого сина, щоб став другим «человеком на районє».

Інтернет – це урбанізоване сарафанне радіо.

«Антитіла» – це протилежності, наша світоглядна філософія, яка закладена в цю назву. Увесь світ відносний: добро пізнається напроти зла, а холод напроти тепла. Так і на протилежностях існуємо ми. А між крайніми протилежностями – реальність.

Мій перший гурт був у шкільному підвалі, на вул. Проїздній у Києві.

Гурт «Антитіла» не бере участь в національному відборі «Євробачення» лише задля піару. Я розумію, що всі українці сидітимуть біля телевізору й дивитись CТБ, слатимуть «есемесочки», обговорювати це, а фейсбук страшенно «бурлітиме». Але наш гурт не дозрів до певного «месенджу». Я вважаю, що «Євробачення» - це давно викристалізований геополітичний майданчик, на якому ти не лише «гоцаєш» та співаєш, а несеш в маси щось «своє». Приклад цьому є Джамала. А всі критики й скептики, які горланили: «Євровидиниє етого не поймет!», після перемоги співачки закрили рот.

Мій син Марко називає мене мамою. Направду він всіх так називає. До речі мій син Рома вперше сказав слово тато, а Марко – мама.

Перш ніж виходити на сцену, оцініть себе адекватно. Бо є такі, що запевняють «моє призвание сцена» або ж «я звізда», а після цього в Ютубі рже вся Україна.

ТЕКСТ – Катерина ЛАЩУК


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
це вона, він, а може воно?
Відповісти