Андрій Разумовський: «Інвестор» - компанія, яка будує майбутнє»*

Андрій Разумовський: «Інвестор» - компанія, яка будує майбутнє»*
Будівельна компанія "Інвестор" буквально увірвалася на ринок нерухомості Волинської області.

Масштабна рекламна кампанія швидко зробила її відомою навіть за межами нашого регіону, а оригінальність та інноваційність їхніх проектів приваблює щоразу більше клієнтів.

Чому компанія так швидко досягнула успіху, на якому етапі будівництво існуючих проектів, чому квартира у новобудові - це найкраща інвестиція і які проекти в планах "Інвестора"? Відповіді - у нашій розмові з директором компанії Андрієм Разумовським.


- Минулого року компанія "Інвестор" продемонструвала шалені темпи розвитку. Які досягнення стали визначальними у 2016 році?

- У 2016 році ми повністю здали та продали житло в комплексі "Струмочок", що в селі Струмівка. Цей проект наша гордість, бо це наш первісток.

Ми його створили, збудували та здали. І що дуже важливо - продали. Наші клієнти дуже задоволені якістю житла та комфортом. Вони оцінили всі переваги та тепер рекомендують нашу компанію.

Також у 2016 році ми почали три проекти - "Супернова", "Юпітер" і "Парковий квартал".

____________________________________________


- Очевидно, що найбільше уваги привернув житловий комплекс "Супернова". В чому його особливість?

"Супернова"- наш найамбітніший та наймасштабніший проект. Його ідея в тому, щоб створити не просто житловий комплекс, а новий мікрорайон, в якому буде все для комфортного проживання.

Він розташований у районі вулиць Львівської та Потебні. Поруч – ботанічний сад та мальовничі береги Стиру, а до центру міста – менше двох кілометрів.

Наразі будівництво "Супернови" йде згідно графіку. Триває робота відразу на трьох будівлях.

У нас виготовлені усі технічні умови та проекти, тож за відповідних погодних умов ми відразу розпочнемо будувати мережі до "Супернови" - газ, світло, воду, каналізацію та все необхідне, аби ввести в експлуатацію будинок.



У житловому комплексі "Супернова" буде 752 квартири, з яких 30 – пентхауси, 463 – однокімнатні та 259 – двокімнатні. Загалом "Супернова" буде оселою для більше як двох тисяч мешканців.

Площа земельної ділянки, на якій розташований житловий комплекс – 5,6 га. Завдяки цьому комплекс не буде гамірним і надміру багатолюдним: показник густоти населення тут становитиме 314 жителів на гектар (середній у Луцьку - 1000 мешканців на гектар).

Проект ЖК Супернова
Проект ЖК Супернова
Проект ЖК Супернова
Проект ЖК Супернова
Проект ЖК Супернова
Проект ЖК Супернова


- Ви згадували про новий мікрорайон. Який вигляд він матиме?

Ми розпочинаємо будівлю адміністративного приміщення, де буде спортзал, аптека, пральня, кафе, магазин, салон краси тощо. Хочемо повністю забезпечити житловий комплекс власними об'єктами соціально-побутової інфраструктури.

До речі, запрошуємо усіх зацікавлених підприємців до співпраці щодо адміністративної будівлі. Чекаємо на вас у нашому офісі у місті Луцьку на Коперника, 13 в. Переконаний, що зможемо створити вигідну модель співпраці. Між іншим, вже маємо попередні домовленості щодо магазину та кафе.

____________________________________________


- Минулого року ви також розпочали будівництво ЖК "Юпітер". Наскільки він відрізняється від ваших інших об'єктів?

ЖК "Юпітер" ми зводимо в селі Липини Луцького району, майже на межі з обласним центром. Тут повним ходом йде будівництво першої черги. Роботи тривають згідно графіку і в грудні 2017 будуть завершені.

Унікальність цього проекту в тому, що тут - лише 48 квартир на території понад 1,5 гектара. Завдяки цьому комплекс не буде надміру багатолюдним: показник густоти населення становитиме 181 жителів на гектар, тоді як середній у Луцьку - 1000 мешканців на гектар.

Тобто це буде заміська затишна домівка для людей, які цінують спокій.

Проект ЖК Юпітер
Проект ЖК Юпітер
Такою буде перша черга ЖК Юпітер (вид з висоти пташиного польоту)
Такою буде перша черга ЖК Юпітер (вид з висоти пташиного польоту)


Важливою перевагою новобудови стане автономне опалення, що забезпечує максимально комфортні умови у холодну пору року.

Крім того, ми зробили акцент на економії на комунальних послугах. Адже господарі помешкання самі контролюватимуть рівень нагрівання радіаторів та тривалість роботи опалювального котла – тобто, свої ж витрати.

____________________________________________


- У 2016 році ви також вийшли з новою пропозицією на ринок нерухомості Ковеля. На якому етапі будівництво ЖК "Парковий квартал"?

У ЖК "Парковий квартал" згідно плану здали першу чергу, а в вересні 2017 року, а може й швидше, здамо другу.

У першому під'їзді вже продані майже всі квартири, туди заселяються власники. Триває зведення другої черги, роботи дійшли до 5-го поверху.



Планування помешкань «Паркового кварталу» вирізняється комфортом і затишком. Є можливість обрати: буде це квартира-студія чи житло класичного зразку.

Окрім того, тут, як і на решті наших об'єктів, власники можуть замовити ексклюзивний професійний дизайн відповідно до їхніх вподобань. Або ж взяти на себе і ремонт помешкання «під ключ», й облаштування інтер’єру відповідно до обраного проекту.

Ми подбали про те, щоб поряд із будинком, поблизу ставу, створити рекреаційну зону для оздоровлення та відпочинку. Для цих потреб облаштуємо сучасні вуличні спортивний та дитячий майданчики, міні-футбольне і баскетбольне поля.

Тому, купуючи помешкання у «Парковому кварталі», ви матимете змогу відпочити, зайнятися масовими видами спорту, і просто гарно провести час із дітьми чи онуками.

Проект ЖК Парковий квартал
Проект ЖК Парковий квартал


- Одна з фішок реклами проектів компанії "Інвестор" - постійні акції. Що сьогодні пропонує компанія?

- До 10 березня у нас триває акція, яку ми оголосили у День святого Валентина. Купуючи житло у період дії акції, тобто до 10 березня, покупці зможуть зекономити від 65 000 до 150 000 гривень.

Акція діє на усіх наших об'єктах.

ЧИТАТИ БІЛЬШЕ ПРО АКЦІЮ ДО ДНЯ СВЯТОГО ВАЛЕНТИНА ВІД КОМПАНІЇ "ІНВЕСТОР"

Ось декілька з цих пропозицій:




- Чи будуть у компанії "Інвестор" нові проекти в 2017 році?

- Ми запланували будівництво двох нових житлових комплексів: таунхауси та квадрахауси. Перший розпочинаємо вже 15-20 березня. Згодом чекайте на рекламу, а відповідно й більш повну інформацію. Наразі отримали декларацію про початок будівництва цього об'єкту.

Проект нових таунхаусів
Проект нових таунхаусів
Проект нових таунхаусів
Проект нових таунхаусів


Окрім того, у нас є проект у центральній частині міста – це квартири поліпшеного планування. Це поки майже секретна інформація, яку ми також повідомимо наприкінці березня.

Ці проекти повністю відрізняються від житла, яке будують у Луцьку.


- Які сьогодні пріоритети ставить перед собою компанія "Інвестор" в частині інновацій у будівництві житла?

- Зараз нашу компанію дуже цікавить вартість комунальних послуг, а саме - максимальна економія без втрати якості. Це дуже важливо для нас тому, що кожен елемент будинку згодом відповідає за комфорт проживання. Ми почергово розповімо нашим клієнтам про кожен елемент, від якого залежить ціна комунпослуг.

Наприклад, ми визначилися із вікнами, які будемо встановлювати. Тому розповідатимемо клієнтам, які вікна краще обирати, якими мають бути коефіцієнти супротиву, як вони мають виглядати, яка має бути фурнітура. Поки що навіть не всі забудовники володіють цією інформацією. Вікно ж є ключовим моментом у питанні тепловтрат.

Не менш важливим є й проект теплопостачання. Ми по кожній квартирі робимо такий проект: яка кількість батарей, де вони мають бути встановлені для того, щоб забезпечити при низьких температурах стабільне тепло з мінімальним споживанням газу. Багато людей не розбираються у цих питаннях. А ми з радістю допоможемо зрозуміти, що й до чого.

Можна поставити три маленькі батареї під вікном – котел працюватиме на максимальній потужності, а у квартирі буде холодно. Наші спеціалісти вирахували цю пропорцію, замовили проекти. І у всіх своїх будівництвах ми проводимо відповідні розрахунки: які вікна встановлювати, яка система теплопостачання.

Найближчим часом проведемо точні розрахунки та опублікуємо вартість комунальних послуг у наших будинках.

Дуже важливим є й питання електропостачання, освітлення зовнішньої території, утеплення під’їздів тощо. Оскільки газ коштує дуже дорого, та й його якість знижується, важливо враховувати моменти теплозбереження.

У наших квартирах буде тепло, зручно, комфортно і дешеві комунальні послуги. Навіть якщо попередньо, ми витратимо більше, ніж колеги, зрештою наші клієнти будуть сплачувати менше за комунальні послуги.


- У чому секрет успіху компанії "Інвестор"?

- На мою думку, успіх – питання умовне. Ми просто робимо свою роботу та йдемо далі, це постійний рух вперед. Також ми в першу чергу думаємо про комфорт клієнтів. Генрі Форд казав: "Бізнес, повністю присвячений клієнту, не матиме проблем з прибутком. Він (прибуток, - ред.) буде непристойно великий".

Житло – це надзвичайно важлива покупка для кожної людини. Це відповідальний, а часом і грандіозний вчинок. Тому ми, як спеціалісти, завчасно продумуємо усі моменти, аби зробити для людини максимально комфортним момент переїзду. Тобто намагаємося зробити так, аби наш клієнт після переїзду не докладав зусиль, щоб щось переробляти.

З кожним нашим проектом ми рухаємося вперед, з кожним роком удосконалюємося та постійно навчаємося.

Адже є розуміння того, що варто не просто йти у ногу з часом, а бути попереду на один крок. І найголовніше, що наші клієнти це відчувають, розуміють цю різницю між просто житлом та житлом від компанії "Інвестор". Ми прагнемо будувати комфортне, особливе, енергозберігаюче житло.




- Чому квартира в новобудові – це хороша інвестиція?

- Є кілька факторів. По-перше, квартира амортизується, як і автомобіль, тобто має певний строк експлуатації. Сьогодні в Україні дуже багато старого житла, строк експлуатації якого 30-50 років. Тобто будинки, збудовані у 70-80-их роках, дешевшають.

По-друге, у квартирах вторинного ринку централізоване опалення, вони не утеплені, стара прибудинкова територія без умов доїзду. А нове житло навпаки – зазвичай усім цим забезпечене.

По-третє, це цікава інвестиція. Є бізнес, який працює за рахунок збільшення вартості об'єкта, а є бізнес, який працює постійно з надходжень. Як у сільському господарстві. Є фермер, який вирощує корову і продає її на м’ясо, він отримує разовий прибуток з цього. А є фермери, які тримають корову та здають молоко, отримуючи прибуток значний період часу. На мою думку, це більш правильний підхід, який можна умовно проектувати на нерухомість.

Є люди, які хочуть заробити на купівлі-продажі, а є люди, які хочуть заробити на оренді. На сьогодні іпотечні ставки дуже високі, можливість купити житло мають не всі. Але жити десь треба всім. Тому оренда квартир - це перспективний напрямок у бізнесі.

Якщо сьогодні однокімнатні квартира у центральній частині міста коштує 15-16 тисяч доларів, ремонт можна зробити за 5-6 тисяч доларів, у сумі – 20-22 тисячі, то оренда квартири вартує до 5 тисяч гривень на місяць, тобто близько 200 доларів. Якщо ж розділити її вартість, то інвестиція окупляється приблизно за 9 років.

Я сподіваюся, що у нашій державі все піде на лад, нерухомість почне дорожчати, а війна припиниться. Тому вартість житла додатково зростатиме. Якщо, наприклад, купити 10 квартир та здати їх в оренду, то прибуток буде у сумі вартості однієї квартири на рік.

Це перспективний ринок, оскільки людей багато і треба багато сучасного житла. Адже часто взявши нову квартиру в оренду треба платити менше за комунальні послуги, ніж у старій квартирі. Тому є сенс у тому, щоб купити квартиру на першому етапі будівництва та перепродати її, коли об’єкт вартує значно дорожче.

- Андрій Разумовський живе у будинку, який звів "Інвестор"?

- Так, звичайно. Я проживаю у "Струмочку" у будинку невеликої площі. Дуже мало плачу за газ. На житло площею 180 м.кв. споживаємо 250 кубів газу на місяць.

ТЕКСТ - Анатолій КОТЛЮК

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.