ЦИТАТНИК Ранії Х. Андерсон: Сильна жінка робить те, що має сенс

ЦИТАТНИК Ранії Х. Андерсон: Сильна жінка робить те, що має сенс
Пані Ранія Х. Андерсон – провідний експерт із кар'єрного зростання жінок-підприємців.

Вона заснувала школу «The way women work», покликану втілювати бізнес-ідеї жінок та допомагати їм ставати впевненими у собі.

ЧИТАТИ БІЛЬШЕ ЦИТАТНИКІВ

Спікерка світового масштабу завітала й до Луцька. 8 лютого в науковій бібліотеці СНУ ім. Лесі Україні провела 2 цікаві лекції, в яких поділилась досвідом, секретами успіху, експериментами та надихнула прекрасних половин людства на створення власної справи.

В межах цієї зустрічі журналістка ВолиньPost відібрала влучні вислови для рубрики «Цитатник».

***
Ви повинні вирішити, що у вас немає труднощів.

***
Говоріть всім, що ви хорошої думки про себе, і те, що ви найкращі у своїй справі.

***
Головна мета – бути успішним. Та ніяк інакше.

***
Деякі люди стверджують, мовляв вони опинились в потрібному місці, в потрібний час, тому й досягли бажаного. Звісно, таке трапляється. Втім, не треба покладатися на удачу або на когось. Треба багато працювати.



***
Не думайте про свою впевненість у справі, а думайте про внесок, який ви здійснюєте.

***
Коли людина занадто багато думає негативно, тоді це починає втілюватися у життя. Це схоже на сміття, яке не дає нам рухатися. Але якщо ми думаємо та діємо позитивно, тоді мозок починає змінювати Нас.

***
Варто стежити за своїми думками, адже вони стають діями. Варто стежити за діями, які стають характером. Варто стежити за характером – це ваше майбутнє.



***
Ніхто не може досягти успіху самотужки. Нам потрібна команда людей, які набагато впливовіші у нашій сфері або ж поза нею.

***
Якщо ми спілкуємося з тими, які знають те, що й ми. Тоді який сенс узагалі?

***
Виберіть 5 людей з якими ви найбільше спілкуєтесь. Проаналізуйте чи говорять вони, що у вас нічого не вдасться. Про це й ви думатимете.

***
Лектори - це ті, хто дають поради. Всі ж люблять їх роздавати. Нам це потрібно, але ж не настільки.

***
Основна відмінність між чоловіком та жінкою в бізнесі: чоловіки мають більше спонсорів, ніж жінки.



***
Нас не зупиняє страх, а усвідомлення скільки ще чекає перешкод.

***
Треба бути сильним тілом. Стояти певним чином: злегка розставити ноги й розслабити плечі, тоді виділяється тестостерон, а до мозку надходить сигнал - ризикувати. Якщо ти хочеш сказати - стань в позу супермена.

***
Уявіть багато машин на шосе. Помічали між ними дистанцію? Ось це ваш успіх.

***
Одна жінка мала безліч ідей в компанії, але була дуже скромною, однак надзвичайно розумною. А серед чоловіків - єдиною жінкою. Проблема: чоловіки говорили настільки швидко, що вона не могла вставити бодай слово. Наша команда працювала над тим, як вона сидить. Секрет простий: треба зайняти простір, заполонити стіл собою й купою паперів, а в один момент сказати голосно стоп (!) співрозмовнику, щоб висловити свою ідею.

***
Якщо ви знаєте багато тем, тоді станьте експертом в одній темі. Здається, що обізнані про одну сферу досконало? Вивчіть більше. Наприклад, ви любите математику і працюєте з фінансами. Тож наберіться досвіду в написанні проектів лідерства, розвивайтеся у цій справі. Успіх – не за горами.



***
Жінка не хочеш щоб всі казали, яка вона гарна. Вона прагне до того, щоб її рекомендували, як першокласного спеціаліста.

***
В більшості країн люди знають, яка має бути жінка, чим їй Потрібно займатися. Це культурні цінності: сім'я, діти, родинне вогнище. Я вважаю, що жінка може бути хорошою мамою, дружиною та успішною жінкою в бізнесі.

***
Жінки думають, що на початковій та середній ланці – складно. Вони не думають, що можуть виконувати складнішу роботу. Мовляв, забирає сімейний час, втім вони помиляються. Великий бос працює мозком постійно, а всі інші – погодинно.

***
Не вибачайтеся. «Ой, вибач синку не можу тебе підвезти, бо я на роботі». Чому б нам не сказати: ти займаєшся своїми справами, а я своїми. Я дуже рада за нас, і коли я прийду ввечері - ми поговорим про цей день. Мені треба бігти. Папа, я люблю тебе.

А з керівником все так само. Ви мовите «Я перепрошую, мені треба до лікаря о 15:00. Все під контролем, я повернуся завтра, па па». А якщо він пригрозить звільненням, тоді запевніть його, що такого працівника, як ви – не знайдете.



***
Успішні жінки не просять про допомогу. Ми кажемо чоловікам: допоможи покласти посуд в машину, а він не поклав. Спробуйте сказати будь ласка поклади посуд, тоді це зовсім інший ефект.

***
Одне з найважливіших. Ми думаємо про те, що нас побачать і тоді прийдемо до успіху - це не правда.

***
Найкраще, що може зробити жінка докорінно відрізняється від того, що роблять чоловіки.

***
Моя улюблена історія про жінку з Саудівської Аравії із ступінем доктора наук в молекулярній генетиці. Якось її запросили виступити в аудиторії, сказавши: ваш виступ буде за екраном, тому що там будуть чоловіки, які Не хочуть тебе слухати. На що вона відповіла: якщо вони хочуть почути мене, нехай дивляться на мене.

І ось їй прийшла ідея: вона сіла в кінці кімнаті, а ті хто Не хотів дивитись на неї – дивились в кінець кімнати. Жінку запам'ятали. Вона дала їм рішення, але не змінила своєї думки. Сьогодні ця єдина жінка друга в компанії «General Electric».

***
Сильна жінка робить те, що має сенс.

ТЕКСТ – Катерина ЛАЩУК, ФОТО з сайту «The way women work»


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.