Луцькі патрульні: Владислав Танчук

Луцькі патрульні: Владислав Танчук
Продовжуємо рубрику про хлопців та дівчат, які ось уже понад рік патрулюють вулиці міста та бережуть безпеку лучан.

За час роботи патрульної поліції у Луцьку цим молодим та завзятим поліцейським довелося розборонити десятки бійок та сотні сімейних конфліктів, оштрафувати сотні нетверезих водіїв та втихомирити безліч порушників. У нашій рубриці ми краще знайомитимемо вас із тими, завдяки кому Луцьк і вдень і вночі може почуватися спокійно.

Героєм нашої рубрики сьогодні став інспектор відділу моніторингу та аналітичного забезпечення Управління патрульної поліції у м. Луцьку ДПП Владислав Танчук.

***
Я пішов у патрульну поліцію, щоб щось змінити, покращити ситуацію в державі та зробити щось корисне. У нас дуже цікаві люди - хочуть щось змінити, але нічого не роблять. А зміни треба починати з себе, хоч у нас, в Україні, з цим «напряжно».

***

По роду роботи ми спілкуємося з таким контингентом, на який якраз і варто впливати та стимулювати до змін. Хоча люди не дуже це розуміють. Та ми готові допомогти та направити їх. З деякими людьми це вдається, а з деякими - ні. Взагалі іноді трапляються дуже самовпевнені особистості, які ну точно знають, що їм треба (усміхається).

***

За рік я помітив, що дещо таки в місті змінилося. Порушників таки, мабуть, стало трошки менше, і я відчуваю, що цю користь принесли ми. Ну і звичайно, поставили додаткові знаки (усміхається).

***

Ми їздимо у школи і багато спілкуємося з дітьми. Ми розповідаємо про те, як правильно поводитися під час канікул та чому не можна порушувати, по дотриманні правил. Це гарний досвід для спілкування із неповнолітніми, коли нам трапляються такі виклики – тепер я знаю, як їх зацікавити чи переконати.

***

Важко, бо багато патрульних розчаровуються у тому, що роблять. Виснаження більше моральне, ніж фізичне, а за ним наступає розчарування. Але в принципі, вони знали куди йдуть. Багато хто налаштований не дуже позитивно.

***

Ми багато виходимо на підсилення, коли крім основної роти на чергування виходять 5 екіпажів з іншої роти. Таким чином вдається перекрити більшу площу міста та розвантажити основну роту. Виходить, що робочі зміни, наприклад, 2 ночі основних та 1 підсилення. Тоді відпочиваємо 2 доби та заступаємо на 3 дні чергувань.

***

Від людей можна очікувати різного, тож треба бути завжди підготованим, мати підхід. Не всі йдуть на контакт, дехто відразу хочуть спробувати, хто сильніший. Я у цьому плані маю бонус: 13 років займався бойовими мистецтвами – боксом, кікбоксингом та рукопашним боєм.

***

Раніше я не звертав увагу, якщо там люди не так перейшли дорогу чи ще щось. Зараз намагаюся аналізувати ці вчинки. Переважну кількість вільного часу присвячую для того, аби щось почитати, довчити, аби розуміти, як краще спілкуватися з людьми. Це також прийшло завдяки поліції.

***

Я почав ставитися до суспільства з більшим розумінням, до кожної людини, якою б вона не була. Треба намагатися зрозуміти, що підштовхую людину до такого вчинку. От, наприклад, сімейні сварки, коли чоловік б’є жінку. Це дуже поганий вчинок, але я намагаюся дізнатися, чому він це зробив. Буває, що це спокійні адекватні люди, в яких просто складається щось не так, потрібна звичайна підтримка, а вони її не знаходять у родині.

***

Я відчуваю, що і на мені частково лежить функція перевиховання людей. Особливо коли вони агресивно налаштовані. Багато хто налаштований негативно до правоохоронних органів загалом, а коли ми починаємо спілкуватися, дехто каже, що змінив думку про поліцію. Це приємно відчувати, що ти зміг змінити чиєсь ставлення.

***

Люди повинні найперше довіряти поліцейським. Буде довіра – буде й повага і все інше. Якщо ж довіри не буде, то працювати буде важко. Думаю, що рівень довіри не зріс. Цьому є логічні пояснення. От , наприклад, буває, що ми приїжджаємо на виклики, де порушниками є люди похилого віку. Люди сприймають це як варварство, а патрульні змушені діяти згідно із законом.

***

Із судами нам буває трошки важко. Іноді постанови взагалі скасовують із незрозумілих причин. Але ми не розчаровуємося, пишемо далі (усміхається). Зараз вже набагато менше проблем зі слідством, ніж на початку служби.

***

Найбільше у моїй роботі я люблю спілкування. А ще кожного дня трапляється щось нове, що дає змогу чомусь навчитися. Це змушує не стояти на місці. Не подобається ж те, що постійно стикаюся із розбіжностями в законодавстві.

***

Прошу лучан: перш за все поважайте себе і оточуючих та намагайтесь максимально не порушувати правил. Кожному варто для себе ознайомитися із законами і поцікавитися, які права і обов’язки мають громадяни. Будьте відповідальними за свої вчинки, якщо хочете жити у відповідальній країні

ТЕКСТ - Василина БОРУЦЬКА

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
розмова з зомбороботами:
Я пішов у патрульну поліцію, щоб щось змінити...
суди скасовують постанови, зміни треба починати з себе
Відповісти