Сергій Скиданюк: «Через дії Кварцяного Волинь ризикує залишитись без підтримки ФФУ»

Сергій Скиданюк: «Через дії Кварцяного Волинь ризикує залишитись без підтримки ФФУ»
Схоже, що у волинському футболі назрів черговий конфлікт, який набирає розголосу. Цього разу футбольні функціонери висловлюють нарікання на те, що Федерація футболу Волині не виділяє щомісяця 25 тисяч гривень районним осередкам, які задекларовані на рівні Федерації футболу України.

Також висловлюються претензії щодо легітимності проведення позачергової конференції (29 листопада 2016 року, хоча до того повідомлялося про 1 грудня 2016 року), на якій було виключено з колективних членів Асоціацію пляжного футболу, Асоціацію дитячо-юнацького футболу Волині, Асоціацію ветеранського футболу Волині, Асоціацію жіночого футболу Волині, Асоціацію масового футболу Волині та Асоціацію дворового футболу Волині.

До редакції ВолиньPost завітав Сергій Скиданюк (на фото) (член виконкому ФФВ, член президії ФФВ, голова Федерації футболу Луцького району, голова Асоціації дитячо-юнацького футболу Волині), який розповів про своє бачення ситуації, що склалася в керівному органі волинського футболу.

-Сергію, чому виникла проблемна ситуація в ФФВ, адже зовні все добре?
- Можу розповісти насамперед про ту структуру, яку очолюю я. Федерація футболу Луцького району існує, проводить змагання, висвітлює свою діяльність на власному сайті та на сторінках ЗМІ Волині. Це понад тридцять заходів як у дорослому, так і дитячо-юнацькому футболі. Ми розраховували на гроші, які ФФВ мала б виділяти на нашу районну організацію.

Звісно, це невеликі кошти (1200-1400 грн в місяць), однак вони амортизували б витрати на проведення деяких змагань.Крім того, ми їх забивали у бюджет. Однак за весь 2016 рік ФФЛР нічого не отримала.

Така ситуація виникла в результаті дій Віталія Володимировича Кварцяного як голови ФФВ, бо хто не підтримує його позицію, автоматично потрапляє до списку ворогів волинського футболу. Певна річ, я допускаю, що можна не любити Скиданюка, однак діти та футболісти-аматори тут до чого? Нема грошей – виділіть на федерацію м’ячі чи інший реманент.

-Про які саме гроші йдеться?

- Було рішення Президіїї Федерації футболу України від 29 січня минулого року, яке визначало: «… щомісячно з січня по грудень 2016 року виділяти регіональним федераціям футболу безповоротну фінансову допомогу на здійснення статутної діяльності у розмірі 50 000 гривень кожній. При цьому 50% отриманих сум регіональні федерації футболу повинні направляти районним, міським підрозділам на фінансування статутної діяльності».

Так от, цих грошей ФФЛР у жодному місяці 2016 року не побачила.

-Цю допомогу не отримала тільки Федерація футболу Луцького району чи й інші?
- У розмовах зі мною представники інших районів, наприклад Камінь-Каширського, Рожищенського, Горохівського, твердили, що також цих грошей не отримували. Можливо, у них з ФФВ взаємозалік по заявці їхніх команд у Чемпіонаті Волині. Цього не знаю.

-Була спроба запитати в голови ФФВ про ці гроші?
- Так, я на конференції ФФВ вставав і запитував. Натомість Віталій Кварцяний переводив розмову в іншу площину й жартував, що Луцький район і так багатий.

-Зверталися до вищих інстанцій?
- Звісно, було відправлено звернення та листи на адресу ФФУ з проханням дати оцінку (листи додаються) цим фактам. Повідомлено про неправомірну поведінку як голови федерації, так і керівників. Насамперед щодо ненаправлення цільових коштів на ФФЛР, порядку скликання конференції, де були вагомі порушення, а також порушень в процедурі позбавлення колективного членства (які не були належним повідомлені).

Лист Сергія Скиданюка До ФФУ (Від 14.04) by Анатолій Котлюк on Scribd



Київ відреагував тим, що попередив ФФВ: «Федерація футболу України закликає Федерацію футболу Волині утриматись від проведення позачергової Конференції 29 листопада та 01 грудня 2016 року у зв’язку із великою кількістю процесуальних порушень, пов’язаних із її скликанням та підготовкою. В іншому разі Федерація футболу України буде ініціювати питання про подальше визнання її нелегітимною в органах футбольного правосуддя ФФУ».

Проте Віталій Кварцяний та Василь Кохановський проігнорували лист, підписаний генеральним секретарем ФФУ Запісоцьким Ю.Г., і конференцію 1 грудня таки провели.

-Що означає «не були належним чином повідомлені»?
- Колективні члени ФФВ повинні бути повідомленні про скликання позачергової конференції за два місяці до її проведення. Чому такий строк? Бо вони повинні підготуватися, обрати на виконкомі делегатів і подати їхній список за місяць до дати початку зборів.

От і виходить, що первісно конференція мала відбутися 1 грудня, відтак листа я мав отримати 1 жовтня – аби 1 листопада надіслати список делегованих осіб. Натомість той лист дійшов до мене аж 25 жовтня, а дата на бланку стоїть 21.10.2016 (листи додаються). Це грубе порушення, яке загнало нас у глухий кут. Потім, 24 листопада, надійшов іще один лист про перенесення дати проведення з 1 грудня на 29 листопада.



-Але ж з тих пір пройшло чимало часу. Чому озвучуєте цю проблему лише зараз?
- Слушне зауваження. Після конференції впродовж тридцяти днів повинен бути протокол, де задекларовані всі рішення. Допоки його нема – будь-які наші претензії можна було кваліфікувати як безпідставні фантазії. А так, внесені проголосовані зміни зареєстровано.

Тільки після цього я та член виконкому ФФУ від Волинської області Олександр Жуматій (кожен окремо) написали звернення до ФФУ з проханням дати належну оцінку діям голови ФФВ Віталію Кварцяному.


Лист Сергія Скиданюка до ФФУ (від 27.11) by Анатолій Котлюк on Scribd



Лист Олександра Жуматія
Лист Олександра Жуматія



-Які рішення прийняла ця конференція?
- Абсурдні рішення. Виключили шість колективних членів, які взагалі не були повідомлені про скликання. Скажу більше – згадані колективні члени мали на цій конференції (на яку не були запрошені) звітувати. А оскільки не прозвітували, то за це їх і виключили. Однак про який звіт йдеться? Те, що ці асоціації проводять змагання, знають всі шанувальники футболу та тренери. Я зрозумів би вимогу Віталія Кварцяного про фінансовий звіт, якби асоціації отримували гроші від ФФВ на проведення заходів. Але жодної копійки вони не отримували, все проводили за власні або залучені меценатські кошти. То про що звітувати?

Я розумію, що звітувати мусять районні федерації, які фінансуються через ФФВ, але асоціації чому? Та й вибірковий склад звітувальників (тих, кого не повідомили) також наводить на певні роздуми. Де справедливість? Якщо всі – то всі. Так було би послідовно.

А коментувати морально-етичні моменти манери спілкування голови ФФВ взагалі не доводиться, бо неприпустимо голову районного осередку обзивати «шісткою» чи іншими образливими означеннями.

Лист Сергія Скиданюка на ФФУ (від 2.02) by Анатолій Котлюк on Scribd



-Які наслідки для волинської федерації може мати проведення конференції?
- Складається враження, що в голови ФФВ та людей, які підтримують його, нема стратегії розвитку футболу Волинської області. А ігнорування вказівок та рекомендацій Федерації футболу України можуть призвести до серйозних санкцій. Я не можу сказати до рішення КДК ФФУ, але варіанти можливі будь-які – можуть припинити надання безповоротної фінансової допомоги у розмірі 600 тисяч гривень на рік, можуть відсторонити від фінансування цільових програм будівництва штучних полів різного розміру.

Найгірший варіант – виключити ФФВ із колективних членів ФФУ. Тоді волинський футбол взагалі стане нікому не потрібним. Поясню, що це означає. Якщо, не дай Боже, таке станеться, то не тільки дорослі, а й дитячі команди з Волині не зможуть грати на всеукраїнських турнірах під егідою ФФУ. Арбітрів з області не допускатимуть до суддівства УПЛ, Першої чи Другої ліг. Це буде колапс.

Тобто через дії Кварцяного Волинь ризикує залишитися без підтримки ФФУ.

-Яке вирішення проблеми бачите ви?

- Для початку потрібно повернути діяльність ФФВ у правове русло. Повторюся – я не можу сказати яке рішення прийме КДК ФФУ стосовно ФФВ, знаю тільки, що наразі відкрито дисциплінарне провадження. Якщо рішення конференції визнають недійсними, то потрібно її знову провести, проте з запрошенням всіх колективних членів.

Також обов’язково треба зробити так, щоб гроші, які виділяє ФФУ, таки доходили до районних та міських федерацій. Ми повинні повернутися до цивілізованої діяльності громадської організації, в якій усі рівні. Бути однієї сім’єю без розколів та поважати одне одного.

ВолиньPost залишає право висловитись голові ФФВ Віталію Кварцяному та заступникові голови ФФВ Василеві Кохановському.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 12
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Практично все так і є )))))
Відповісти
Кварцяному ті гроші до одного місця. Він навіть зарплати не отримує ніякої у федерації. Ви краще напишіть як Скіданюк і Жуматій хочуть людям давати по 500 долларів, щоб Жуматія обрали головою на наступних виборах. Чому про це він не говорить? Або коли він Столяра теж виганяв з Федерації. А сам хоче бути в виконкомі ффу щоб на халяву лілати на матчі збірної і ще й зп там отримувати. Воду тут лєте на Кварца. А в глибину не копаєте...
Відповісти
Хай Жуматій ще розкаже, як він хотів очолюват федерацію теннісу Волинні, не вийшло знову за футбол взявся))
Відповісти
Ви тут "Папу" не "трогайте"!!! Кварц зараз на Волині "рішає" все, навіть допуски гравців без заявки в чемпіонатах району... Закулісні ігри тут ведуться ой як давно...
Відповісти
Як правило, Папами називають мафіозі. А те, що Волинська федерація давно на обочині футбольного життя - відомо давно. Як і те, що Кварцяний за свої гроші, зароблені на футболі, міг би давно вже 5 полів построїти, а не позоритися тим Теремним. Привик просто харашо на баблі сидіти і в дядь клянчити - колись в партії, виконкомах, потім в столярів-палиць.
А сам тихенько землю і будинки купує
Відповісти
При чому тут 500 доларів?
Тут питання не стоїть щоб скинути Кварца, а про те що все має бути в правому полі і про те що районні федерації мають отримувати безповоротну фінансову допомогу!
А не писати про особисті стосунки Кварца З Скиданюком чи Жуматія, а не займатися наклепами і особистими образами!
Відповісти
Я б хотів би побачити, як би хтось щось строїв за свої гроші. А Теремно у власності міськ ради. Побудуй там шось, то відразу заберуть на свої нужди. Того і ніхто нічого не робить там. Віддайте людям щоб робили щось. То вони хочуть і рибку зїсти і ...
Відповісти
а це на твою думку правильно "рішати" допуски гравців без заявки?
Відповісти
Найшов змагання першість району. колись грали хто хоче і нормально було. Розвели бюрократію. Заявки, протоколи...Район же для душі пограти, а не за гроші.І Кварцяний немає ніякого відношення і не "рішає" ніякі заявки і допуски не дає
Відповісти
А ти знаєш що на тижні була перевірка з федереції і все там правельно і нормально??? А такі як Скіданюк пише тут за гроші. ТО його організація нічого не проводить і навіть не звітує. То про що можна говорити
Відповісти
От саме так, якщо немає відношення то чому тоді "рішає" він)?
І навіть якщо чемпіонат району, то всі команди також хочуть бути в рівних умовах!
Відповісти
Ви осередки і є самі сраколизи.Вийде Кварц з застою дасть Вам пі...ди і будете сидіти тихо, сопіти в дирочку. Те що Кварца треба давним давно прибирати з волинського футболу це факт - це СССР, але Ви не кращі.
Відповісти
Останні статті
Сергій Скиданюк: «Через дії Кварцяного Волинь ризикує залишитись без підтримки ФФУ»
16 лютий, 2017, 16:00