«БудуйТіло-2»: їж, бігай, худни

«БудуйТіло-2»: їж, бігай, худни
На ВолиньPost розпочинається другий сезон проекту «БудуйТіло» у рамках якого учасники працюватимуть над атлетичною фігурою спільно із персональним тренером Віталієм Андрейчуком. Крок за кроком «піддослідні» спортсмени-початківці бігатимуть та тягатимуть гантелі до стрункого тіла та апетитних форм.

Будують тіла учасників рубрики партнери проекту - фітнес-центр «Maximus» та персональний тренер Віталій Андрейчук.

Анонс рубрики читайте ТУТ.

У рамках проекту учасники - підприємець та активіст «Самооборони Волині» Олександр Ніколайчук та директорка департаменту соціальної політики Луцькради Тетяна Книш у позаробочий час взялися апргрейдити свої тіла.

Віталій розробив для підопічних спеціальні дієти, при складанні яких керувався антропологічними даними спортсменів-початківців. Традиційно, найбільше Тетяна та Олександр «налягають» на білки та овочі, у перших два прийоми їжі включають каші, а «закушують» усе салатами зі свіжих овочів.

Тренер на кожен тиждень запланував для підопічних по два функціональних тренуваннях та один день роботи на тренажерах.

У першому випуску Олександр та Тетяна діляться враженнями від 6-ти тренувань, завдяки яким вдалося скинути по декілька кілограмів та зайві сантиметри.

ВОНА

На шостому тренуванні Тетяна розпочинала роботу над м’язами спини. Спочатку виконувала нахили, аби розім’яти спину, а згодом взялася до виконання вправ у суперсетах.

«Нам ще рано робити гіперекстензію, тому ми розпочали із простіших вправ», - зазначив Віталій. Далі були тяги у тренажері: тяга до грудей, пуловер та нахили. Кожну вправу Тетяна виконувала у 1-2 розминкові підходи та 3 робочі.



Далі тренер взявся працювати над ногами підопічної. Тож Тетяна виконувала згинання на біцепс стегна та присяд із ручкою у кросовері.



Наступною вправою були підходи для того, аби задіяти плечі. Тому Тетяна виконувала дві вправи – жим стоячи зі штангою та тягу до підборіддя.



Останньою вправою було розгинання на трицепс та згинання на біцепс у кросовері зі шнурками. Підсумували заняття традиційною годинною «погулянкою» на біговій доріжці.




Після тренування Тетяна зауважила, що тепер особливої крепатури немає, проте дуже втомилися ноги. Тому вона дещо схитрувала – зменшила швидкість на доріжку, через що зрештою згодом мучили докори сумління.

«Тренер, мені здається, присутній скрізь, навіть коли він не в залі», - зітхає Тетяна та обіцяє більше не «халявити». За словами Тетяни, ще під час першого тренування, від неї Віталій отримав підпільне псевдо – «юний Гітлер». Іншим словом, ніж «капець» їй важко охарактеризувати свою реакцію, коли вперше побачила свою дієту, адже Віталій повністю заборонив Тетяні вживати її улюблені солодощі.

«Бог милував, я не зривалася, але в мене була традиція - зранку з’їсти цукерку, а о 4:00, коли вже виснажуєшся розумово, я знову приймала порцію цукерок. Тепер на все-про все доводиться задовольнятися яблуком у час перекусу».

Отримавши дієту, у якій не було солодкого, Тетяна влаштувала маже ритуальне поїдання солодкого, аби розпрощатися із корзиною цукерок. Солодощі, які досі одиноко чекали у робочому кабінеті, вона віддала помічнику.

Тетяна зізнається що дещо їй не завжди вдається дотримуватися ритому харчування, адже на роботу приходять люди, яким важко пояснити, що зараз саме час перекусу. Але 5-разововго харчування чиновниця дотримується обов’язково.

З «приємністю» згадує й про крепатуру, якої лише недавно вдалося позбутися.

«Боліло все. Я не вставала, а просто лежачи зсовувалася із ліжка», - пригадує перші враження Тетяна. А ще постійні збільшення навантажень - час на доріжці постійно збільшується, а вправи не стають легшими.



«Я б не сказала, що у мене вже з’явився спортивний азарт. Але я йду і роблю, бо розумію, що мені це треба. Я розумію, що не можу нікого підвести, бо відповідальність перед собою – це ще півбіди. Насправді, я дуже гостро відчуваю її перед людьми, які «запалилися» разом зі мною», - підсумувала Тетяна.

Та мабуть, найбільша мотивація – не підвести свого «скульптора», який «ліпить» її новий образ.

«Кожне тренування починається із фрази Віталія, що все буде дуже просто і легко. Тепер я розумію, що коли він так каже, то буде мегаважко. І коли я вже геть хекаю, то він каже мені- от бачиш, все насправді зовсім просто. На мої фрази «я не можу» він відповідає просто - я такого не знаю», - підсумувала Тетяна.


ВІН

На останньому тренуванні для Олександра Віталій підготував комплекс таких «улюблених» для самооборонівця вправ із кросфіту. Повторювали усі вправи по 15 разів у 5 підходів.

Першою вправою став вихід на степ із планки.



Другою вправою став кидок м’яча об землю.

Далі Олександр під керівництвом тренера вистрибував на тумбу висотою 60 см.



Тоді самооборонівець виконував ривки штангою вагою 15 кілограмів.



Підсумковою вправою було качання пресу із сюрпризом – для виконання вправи Віталій вручив підопічному м’яч вагою 5 кілограмів.



За словами Олександра, він вже дуже задоволений результатами, адже за 6 занять втратив понад 4 кілограми ваги. Він вже звик усюди ходити із лоточками та активно відхрещуватися від пропозицій скуштувати смаженого чи жирного.

«У мене все по графіку дружина мені розписує все по лоточках. А ще зараз я почав розуміти вегетаріанців, яких всі намагаються спокусити м’ясом», - усміхається Олександр. Останнім часом його надто активно нагодувати піцою, та він рішуче відкидає усі пропозиції. Зате сніданок, обід та вечеря - чітко за розладом.

«Відкидаю абсолютно всі справи і зустрічі, коли знаю, що маю поїсти», - усміхається самооборонівець. Мовляв, завдяки тренуванням він зрозумів, що якщо можливості людського організму й не безмежні, то принаймні дуже широкі. Тож іноді приходить на тренування, поспавши годину-дві після нічних чергувань у групі швидкого реагування.



Чоловік розповідає, що очікував набагато важчих тренувань, тож йому швидко вдалося звикнути до темпу. Є улюблені вправи, а є такі, які просто ненавидить, але розуміє, що треба робити. Одна з «улюблених» – сходи. За словами Олександра, він би краще по декілька годин ходив на біговій доріжці, ніж принаймні 20 хвилин по сходах. Не дуже любить він і кросфіт, але визнає: робить усе, що каже тренер.

Болі у м’язах, які з’явилися спочатку швидко минуло, тож тепер після тренувань він почувається бадьорішим, ніж до його початку.

«Я вже для себе зрозумів, що навіть коли проект закінчиться, продовжу займатися. Мене це надихає», - підсумував Олександр.

Спортивний партнер рубрики - Фітнес-центр "MAXIMUS" - сучасна фітнес-зала з Crossfit зоною. Тел. 066-466-96-26, Луцьк, вул. Електроапаратна, 4. Сайт: maximus.lutsk.ua.



СЛІДКУЙТЕ ЗА СТОРІНКОЮ ПРОЕКТУ В FACEBOOK


ТЕКСТ - Василина БОРУЦЬКА, ФОТО - Павло БЕРЕЗЮК

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.