«Заради Нього маємо завершити війну», - спогади про Героя Максима Гринчишина

«Заради Нього маємо завершити війну», - спогади про Героя Максима Гринчишина
Загиблого волинянина, Героя із 72-ої окремої механізованої бригади Максима Гринчишина друзі із туристичного клубу запамятають завжди усміхненим хлопцем, який добре умів підтримати та розрадити.

Спогадами про Героя поділилася лучанка Руслана Мельник та учасники Туристичного клубу «Ми», до створення якого доклався й загиблий Герой.

Майбутні туристи познайомилися із Максимом у 1999 році під час походу у Карпати.

«Він був сильним, мужнім та витривалим – ніс рюкзак за себе, і за тих, кому було тяжко, почепивши їх на себе – один попереду, другий ззаду», - пригадала Мельник про Героя. Згодом разом вонии офіційно створювали туристичний клуб «Ми», разом із яким зустріли нове тисячоліття. Перед початком святкувань у сонячну й безвітряну погоду друзі піднялися на Говерлу. Там зупинилися у пристанку «Казмєнщик», де требе було палити дровами. Рубав їх Максим.

«Потім було багато туристичних акцій, посиденьок, вечорниць…Нам тоді було трошки більше, ніж по 20-ть років», - пригадує Руслана.

Згодом Максим на декілька років поїхав за кордон, та повернувшись не забував про друзів – їздив у Рокині святкувати Купайла, аби разом зустрічати сонце. Згодом вирішили відсвяткувати День молоді у Карпати.

«Піднімаючись на гору Піп Іван та озеро Марічейку ніс не тільки рюкзак, а ще й дівчину на спині. Оце справжній чоловік», - пригадують друзі.

Згодом Максим Гринчишин, отримавши повістку, пішов на фронт. Ще декілька разів він у час відпусток телефоном спілкувався із Русланою Мельник – говорили про життя та потреби на війні.

А 19 лютого 2017 року у Луцьк повідомили трагічну звістку: Максим Гринчишин загинув. Учасники турклубу запам’ятають Героя завжди усміхненим та ніяк не можуть повірити, що вже не доведеться разом підкорювати карпатські вершини.

«Думаю він, так як і більшість українців – хотів припинення війни, мирного життя. В пам'ять про нього ми маємо її завершити, іншого - НЕ ДАНО», - зазначила Мельник.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні статті
«Заради Нього маємо завершити війну», - спогади про Героя Максима Гринчишина
21 лютий, 2017, 14:07