«Нотатки мандрівниці» Анни Басманової-Тріль: Я сумую за ресторанами на 63-му поверсі, де місто - на долоні

«Нотатки мандрівниці» Анни Басманової-Тріль: Я сумую за ресторанами на 63-му поверсі, де місто - на долоні
Анна Басманова-Тріль - професійна модель відома не лише в Україні, а й за її межами. Лучанка є власницею агентства «Grace model house» - школи краси для дітей та дорослих. До того ж вона любить подорожувати і насолоджуватися фантастичними краєвидами з висоти 63-го поверху.

ВолиньPost'у модель розповіла про те, завдяки чому стала директором ресторану в Тайланді, які тематичні вечірки варто відвідати та як тайці ставляться до людей похилого віку.

ЧИТАТИ БІЛЬШЕ НОТАТОК МАНДРІВНИКІВ

ТАКОЖ СЛІДКУЙТЕ ЗА СТОРІНКОЮ РУБРИКИ В FACEBOOK

В Тайланді півроку працювала директором одного з найбільших ресторанів у Банкоку. Але як не крути сумувала за рідними та все ж таки повернулася додому. До того ж мені хочеться, щоб завжди були 4 пори року. А в Тайланді постійно жарко або безперервно ллє дощ. Ось як в нас: три місяці зима, а там замість зими півроку падає дощ. Часті зливи, вологість, комарі – не для мене.

Інший культурний простір. Закордоном неважливо чи це місцеві, чи туристи, всі вони – інші. В них немає стереотипів та обмежень. А зважаючи на те, що в ресторанному бізнесі доводиться спілкуватися з різними культурними прошарками, людьми з розширеним світобаченням, тоді починаєш це акумулювати та синтезувати на прикладі своєї ментальності.



В тайців на першому місці - сім'я. Якось я була на обіді, де зібралася сім'я на день Подяки. А дідусь чи прадідусь, який вже зовсім не говорить і знаходиться в інвалідному візку - сидів в голові столу. Його годують з ложки, а діти й правнуки глибоко поважають. В азіатських країнах, зокрема в Тайланді, Кореї, Тайвані – це стало для мене відкриттям. Тому що в Україні спостерігаєш приклади, коли людей літнього віку часто зневажають.

Щаслива країна.
В тайців можна повчитися поваги до людей та насолоди від життя. Тайланд – сонячна країна, де багато вітаміну D. Цікаво, що там неважливо, якого ти соціального стану - все одно щасливий. Тому вважаю, що українцям треба цінувати кожен день і те, що маємо.



Море, рай, барбекю. В Тайланді є дуже гарний острів – Ко Паі. Якось з друзями ми взяли човен, щоб прокататися. На ньому ніхто не живе, а є лише білий-білий пісок, прозоре море і…рай. Ми з дівчатами засмагали під грайливими променями сонця, а хлопці наловили риби й морепродуктів, з яких одразу зробили барбекю.

Завжди хочеться повертатися додому. Я обов'язково відвідаю знову цей неймовірний куточок, і сподіваюся не один раз. Тому що те сонце, море, пісок та атмосфера, яка занурює тебе в щастя - просто прекрасна. Але попри це, я люблю свій рідний дім, тому повертатимуся знову й знову у Луцьк, Україну. Скільки ти б не подорожував все одно тягне додому – бо тут твоє, рідне.



Від моделі до директора. На посаду директора ресторану запросили через ґрунтовну підготовку іноземних мов, зокрема англійської. Також в мене є знання з менеджменту.
Нові мандрівки – нові друзі. Під час мандрівок я знайшла багато друзів. Серед них Телма з Бразилії, 7 років тому ми познайомились в Тайланді, коли працювали там у агентстві моделей Elite. Нещодавно вона відвідала Україну по роботі та погостювала кілька днів у мене в Луцьку.

Справжній відпочинок – на вечірці. Щодо нічного життя – то найкраще місце відпочинку для мене це клуб, в якому постійно відбуваються різноманітні тематичні вечірки. «Bed Super club» - оформлений повністю в білих тонах. В ньому навіть є ліжка накриті білими простирадлами для абсолютного комфорту відвідувачів. Тобто замість крісел та диванів – ліжко та приліжкові столики. Музика грає різна, а щосереди відбувається «Latina party». Я дуже люблю танцювати сальсу або щось подібне для цікавого проведення часу. Всім раджу відвідати це місце!




Острови там є будь-який гаманець та смак.

Де харчуватися? Вулична їжа досить дешева, але якщо кортить відпочити в хорошому ресторані – це обійдеться в круглу суму. За вечерю на двох відвідувачі можуть заплатити 100-150 €.

Фантастичні краєвиди. Найбільше я сумую за ресторанами «Vertigo» на 52-му та Sirocco на 63-му поверсі, де усе місто на долоні. В останню знімався фільм “Hangover in Bangkok” («Парубочий вечір в Банкоку»). Через це полюбляю ходити Sky-бар або в Sky-fitness, які хоча б трішечки нагадують мені Азію.

Моя подруга Тельма у Луцьку
Моя подруга Тельма у Луцьку


Контрастність. Попри те, що Тайланд - туристичний, втім Банкок – це помітний контраст: від бідних районів до елітних ресторанів та місць.

Дуже спекотно. На вулиці дуже гаряче. Тобі постійно хочеться поближче до кондиціонера в машину, кафе або торговий центр.

Тайланд – це країна, де можна зустріти Lady-boy у будь якій сфері. Це чоловіки, які хочуть бути жінками. Дуже часто вони себе «переробляють» хірургічним втручанням. Хто-зна чому азіати не люблять себе такими, якими вони є. Невдоволеність своєю зовнішністю є в багатьох країнах, зокрема в Тайланді. Саме тому пластичні хірургія чи не найдешевша саме там.



P.S. Дякуючи своїй роботі у модельному бізнесі, мені пощастило відвідати багато країн світу, зокрема, Азії: Тайвань, Корея, Китай, Гонконг, Сінгапур тощо. У Тайланді я провела найбільше часу. Для мене – це місце щастя і я буду повертатись туди знову і знову уві сні та наяву!

ТЕКСТ – Катерина ЛАЩУК


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Яке цікаве життя!
Відповісти
таєць в білих штанцях, обпісявся від такої діви)
Відповісти
Погоджуюсь зі всім сказаним. Також недавно там побував https://dyoma.pp.ua/2020/02/29/katar-i-tailand-dokha-vidpochynok-na-ostrovi-ko-lanta-banhkok/
Відповісти
Останні статті
«Нотатки мандрівниці» Анни Басманової-Тріль: Я сумую за ресторанами на 63-му поверсі, де місто - на долоні
27 лютий, 2017, 09:30