«БудуйТіло-2»: боротьба за стрункі результати

«БудуйТіло-2»: боротьба за стрункі результати
На ВолиньPost розпочинається другий сезон проекту «БудуйТіло» у рамках якого учасники працюватимуть над атлетичною фігурою спільно із персональним тренером Віталієм Андрейчуком. Крок за кроком «піддослідні» спортсмени-початківці бігатимуть та тягатимуть гантелі до стрункого тіла та апетитних форм.

Будують тіла учасників рубрики партнери проекту - фітнес-центр «Maximus» та персональний тренер Віталій Андрейчук.

Враження від перших тренувань читайте ТУТ.

У рамках проекту учасники - підприємець та активіст «Самооборони Волині» Олександр Ніколайчук та директорка департаменту соціальної політики Луцькради Тетяна Книш у позаробочий час взялися апргрейдити свої тіла.

Віталій розробив для підопічних спеціальні дієти, при складанні яких керувався антропологічними даними спортсменів-початківців. Традиційно, найбільше Тетяна та Олександр «налягають» на білки та овочі, у перших два прийоми їжі включають каші, а «закушують» усе салатами зі свіжих овочів.

Тренер на кожен тиждень запланував для підопічних по два функціональних тренуваннях та один день роботи на тренажерах. Займатися своїми тілами учасники рубрики беруться у позаробочий час.

У другому випуску Олександр та Тетяна діляться враженнями від 8-ти тренувань, завдяки яким вже вдалося скинути по декілька кілограмів та зайві сантиметри.

ВОНА

Для восьмого тренування з Тетяною Віталій підготував активні рухові стрибальні вправи, які тренер ласкаво називає «садюжки».

Після розминки на біговій доріжці, Віталій відправив підопічну виконувати стрибки.



Далі Тетяна робила жим штанги стоячи.



Третьою вправою був вихід на шину із додатковим навантаженням 5-кілограмовим м’ячем.



Тоді Віталій змушував свою підопічну качати прес із фітболом.



Останньою вправою на занятті стало виконання випадів.



Про свої враження Тетяна розповідає коротко, але красномовно – все тяжко.

«Тяжко, все тяжко. Себе страшенно шкода», -схлипує жінка. Найгірше те, що на заняттях не діє принцип «чим далі, тим легше», навпаки - чим далі, тим «веселіше».



«Нема ніяких полегшень. Вже набридла дієта, тотальний контроль іноді змушує мене думати, що я одружена із двома - із своїм чоловіком та тренером», - зауважує Тетяна. Та навіть чоловік не контролює її настільки, як тренер. Тому Віталій за її словами, просто створений для цієї роботи.

«Це навіть не робота, а життя. Людина викладається повністю. Мені здається, що він ідеальний, бо з ним бути на офіційному рівні неможливо – одразу хочеться на щось пожалітися, щоб він захистив, порадив, але відчувається і кулак по столі», -ділиться враженнями чиновниця.

Тетяна каже, що навіть найсуворішу жінку би вмовила її трохи пожаліти, але з Віталієм це не працює. Найгірше для неї – вправи із шиною. Коли Тетяна приходить в зал і бачить, що інвентар для вправ викладений біля шини, то в не ї одразу виникає тисяча причин не займатися.

«Я зразу кажу, що мені треба в Камінь-Каширський їхати, вибираю якісь найвіддаленіші географічні точки». А Віталій каже – нічого, позаймаєшся, то до автостанції підвезу», - усміхається вона.

Кріпатура теж періодично відвідує мускули Тетяни. Найважче було у суботу після чергових обіцянок, що все буде просто.

«Я спитала тренера: я хоч прибирання вдома зможу зробити? Він сказав ні, і мав рацію – я не змогла нічого робити», -пригадує жінка. Але навіть від кріпатури вона почала отримувати задоволення і зрозуміла свого чоловіка, який колись ділився враженнями, що біль у м’язах викликає надзвичайно приємне відчуття.



«Я думала - ну як може бути класно від болю? Але насправді так і є. Коли тіло починає розуміти, що навіть попри біль м’язи в тонусі, починаєш отримувати кайф. Цей біль асоціюється із тим, що ти на правильному шляху і це свідчить про те, що ти наближаєшся до мети», - підсумувала Тетяна.

ВІН


Тренер розробив для Олександра заняття у стилі фул-боді, і одразу ж попередив – буде інтенсивно, активно і мокро від поту.

Першою вправою був вихід на тумбу по одній нозі з упором на передню ногу, розробляючи квадріцепс.



Далі були махи з 12-ти кілограмовою гирею, яка задіює багато груп м’язів. Спочатку під час присяду задіюють ноги, під час викидання гирі вгорі працюють м’язи плечового поясу та низ спинного.



Далі знову прогрівали ноги за допомогою стрибків на степ із однієї ноги.



Після цього Олександр зі стрибка виходив в планку.



Зрештою качали прес - одночасно ногами та руками Олександру треба було підтягуватися до середини.



На «закуску» тренер відправив підопічного на сходи.



«Саша дуже старанно працював, особливо після того, як я у попередній публікації прочитав, що йому легко. На третьому підході він мені вже казав, що йому не легко. Надалі, я обіцяю, буде ще «легше», - усміхнувся тренер.

За словами Олександра, тренування справді видалося важким.



«Віталік дав мені навантаження такі, що гріх жалітися. Поганяв мене по кросфіту і загнав на сходи на 30 хвилин», - розповідає спортсмен-початківець. Найважче було підійматися на куб почергово по одній нозі, бо наприкінці м’язи вже навіть не боліли, а пекли. Але Олександр не втрачає оптимізму - як-не-як, а нові враження.



Проте Олександр пройшов не лише призначені 30-ть хвилин, а й 5 додаткових завдяки правильній мотивації. За його словами, важко на сходах стає десь на третій хвилині. Згодом трохи звикаєш, але на 20 хвилині спокуса зійти з’являється щосекунди. Тому Олександр придумав власну систему мотивації.

«Я собі вирішив придумати. А далі придумав собі завдання. Якщо сходжу з дистанції завчасно-значить я важко поранений. Якщо на 27-ій хвилині – легке поранення, на 28-ій - теж дрібниці, але от якщо хвилину не дійду - контузія. А далі якщо пройду ще 5 хвилин, то це значитиме, що виніс із поля бою свого товариша. Ці 5 хвилин далися мені найлегше», - розповів чоловік.

Тому Олександр і далі переконаний - можливості людського організму безмежні. Каже, що довелося вже пробити 2 додаткові дірки у поясі.



«З боку люди кажуть що я постарів Коли людина худне, то стають помітнішими зморшки. Але нічого, записався на стрижку, аби хоч трохи помолодшати», - підсумував Олександр.

Спортивний партнер рубрики - Фітнес-центр "MAXIMUS" - сучасна фітнес-зала з Crossfit зоною. Тел. 066-466-96-26, Луцьк, вул. Електроапаратна, 4. Сайт: maximus.lutsk.ua.

СЛІДКУЙТЕ ЗА СТОРІНКОЮ ПРОЕКТУ В FACEBOOK

ТЕКСТ - Василина БОРУЦЬКА, ФОТО - Павло БЕРЕЗЮК

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Матеріал бомба!! А Тетяні і Олександру сили волі!! Ми з вами!
Відповісти