«БудуйТіло-2»: гастрономічний вихідний

«БудуйТіло-2»: гастрономічний вихідний
На ВолиньPost триває другий сезон проекту «БудуйТіло», у рамках якого учасники працюватимуть над атлетичною фігурою спільно із персональним тренером Віталієм Андрейчуком. Крок за кроком «піддослідні» спортсмени-початківці бігатимуть та тягатимуть гантелі до стрункого тіла та апетитних форм.

Будують тіла учасників рубрики партнери проекту - фітнес-центр «Maximus» та персональний тренер Віталій Андрейчук.

Враження від перших тренувань читайте ТУТ

У рамках проекту учасники - підприємець та активіст «Самооборони Волині» Олександр Ніколайчук та директорка департаменту соціальної політики Луцькради Тетяна Книш у позаробочий час взялися апргрейдити свої тіла.

Віталій розробив для підопічних спеціальні дієти, при складанні яких керувався антропологічними даними спортсменів-початківців. Традиційно, найбільше Тетяна та Олександр «налягають» на білки та овочі, у перших два прийоми їжі включають каші, а «закушують» усе салатами зі свіжих овочів.

Тренер на кожен тиждень запланував для підопічних по два функціональних тренуваннях та один день роботи на тренажерах. Займатися своїми тілами учасники рубрики беруться у позаробочий час.

У третьому випуску Олександр та Тетяна діляться враженнями від тренувань, завдяки яким вже вдалося скинути по декілька кілограмів та зайві сантиметри.

На цьому тижні тренер організував для підопічних для розвантажувальний день. Для Олександра «свято шлунка» відбулося в неділю, Тетяна ж отримала гастрономічні канікули на 8 березня.

«Нам обов’язково робити розвантажувальні дні, аби організм відчув послаблення та був моральний відпочинок», - наголошує тренер. До того ж, якщо тривалий час себе обмежувати калорійно, то згодом організм може просто відмовитися скидати вагу.

Тому на наступних тренуваннях Віталій «відвів душу», готуючи вправи для своїх спортіків. Тренування він запланував у стилі табата. Підопічні виконували функціональні вправи з таймером. 5 видів вправ виконували з перервою у 7 секунд між вправами, аби перейти до наступного снаряду та з півхвилинними перервами між підходами. Тож загалом вийшло 25 хвилин активних навантажень практично без відпочинку.

ВОНА

Першим випробуванням для Тетяни після розминки став вихід з планки.

Далі жінка робила виходи на тумбу висотою 50 сантиметрів.

Третьою вправою був присяд з викидом м’яча.

Завершувала Тетяна змагальні кола тягою грифу масою 20 кілограмів на прямих ногах.

Тетяна поділилася враженнями від останнього тренування та розвантажувального дня, який для неї настав опісля.

«Тепер ми працюємо на час. Основні слова, якими тепер Оперує Віталій – «давай-давай» ти можеш», - зітхає Тетяна. На останньому тренуванні, вважає, їй пощастило, бо шина була зайнята іншою спортсменкою, тож обійшлося без екзекуцій.

«Я ту шину терпіти не можу. Але ящик отой смішний він таки поставив», - розповіла жінка. Після тренування жніка не розуміє, на якому вона світі та що відбувається.

«Але скажу відверто: я набагато енергійніше тепер себе почуваю і почала набагато більше встигати», - розповідає жінка. Збільшилася продуктивність праці і період активності. А ще додає – почала спати, бо раніше це не завжди давалося легко після стресу та навантажень на роботі.

«Мій день закінчується о 12-ій годині, але в 6-ій ранку я вже на ногах – я ж тепер з судочками ходжу, мушу встигнути відміряти свої грами каш», - розповідає Тетяна. Вона повністю задоволена собою, адже скинула вже 8 кілограмів.

Щодо «гастрономічного вихідного», який настав 8-го березня, жінка прокинулася навіть раніше, ніж завжди, аби смачно поснідати, а лягти спати лягла лише після шматочка торта.

«Це було прекрасно. Але думаю, що цей юний Гітлер на мені місця живого не залишить на наступних тренуваннях», - підсумувала жінка.

ВІН

Олександр теж виконував функціональні вправи.

Спершу були вправи з молотом: спортсмен-початківець бив молотом по шині.

Другою вправою було качання пресу з бліном вагою 10 кілограмів.

Тоді Олександр вистрибував на колесо почергово на одній нозі.

Далі спортсмен-початківець виконував вихід з ліктів в планку.

На «закуску» Віталій запропонував вистрибування з напівприсяду і приземлення в аналогічну позицію.

Олександр розповів, що у неділя для нього стала справжнім подарунком. Тому спортсмен-початківець добряче відвів душу.

«Я відтренувався місяць, і Віталій пообіцяв мені щастя», - каже Олександр. Тож ранок неділі розпочався із супу, продовжився дерунами зі сметаною, далі була смажена картопля, та навіть сало.

Тому своїм «вихідним» Олександр дуже задоволений.

«День вдався на славу. Я картоплею можу снідати, обідати й вечеряти, тому у неділю в мене був суперкартопляний день», - зітхає Олександр.

Чоловік схуд вже на 8,5 кілограмів, проте після такого насиченого вихідного відчуває, що кілограмчик повернувся назад. Та й за такі «вольності» добряче познущався тренер.

«Тепер степлер, тобто сходи – мій улюблений тренажер», - зауважує він. В Олександра з’явився неабиякий азарт - тепер він хоче скинути не 5-7 кілограмів , а на всі 15. На останньому занятті каже: відчув усі з’їдені деруни.

«Перерва по 7 секунд між вправами та по 30 секунд між підходами. Так, Віталік сьогодні таки вимотав», - сказав Олександр та вирушив на годину на бігову доріжку.

За перший місяць тренувань він почав почуватися ліпше, та не може нарадітися тому, якою маленькою порцією тепер наїдається. Олександр шкодує, що в неділю переїв, але готовий працювати на повну, бо через місяць знову настане така неділя.

Спортивний партнер рубрики - Фітнес-центр "MAXIMUS" - сучасна фітнес-зала з Crossfit зоною. Тел. 066-466-96-26, Луцьк, вул. Електроапаратна, 4. Сайт: maximus.lutsk.ua.

СЛІДКУЙТЕ ЗА СТОРІНКОЮ ПРОЕКТУ В FACEBOOK

ТЕКСТ - Василина БОРУЦЬКА, ФОТО - Павло БЕРЕЗЮК


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Таня, молодчина, так тримати!
Відповісти