«БудуйТіло-2»: водний спецвипуск

«БудуйТіло-2»: водний спецвипуск
На ВолиньPost триває другий сезон проекту «БудуйТіло», у рамках якого учасники працюватимуть над атлетичною фігурою спільно із персональним тренером Віталієм Андрейчуком. Крок за кроком «піддослідні» спортсмени-початківці бігатимуть та тягатимуть гантелі до стрункого тіла та апетитних форм.

Будують тіла учасників рубрики партнери проекту - фітнес-центр «Maximus» та персональний тренер Віталій Андрейчук.

Враження від перших тренувань читайте ТУТ

У рамках проекту учасники - підприємець та активіст «Самооборони Волині» Олександр Ніколайчук та директорка департаменту соціальної політики Луцькради Тетяна Книш у позаробочий час взялися апргрейдити свої тіла.

Віталій розробив для підопічних спеціальні дієти, при складанні яких керувався антропологічними даними спортсменів-початківців. Традиційно, найбільше Тетяна та Олександр «налягають» на білки та овочі, у перших два прийоми їжі включають каші, а «закушують» усе салатами зі свіжих овочів.

Тренер на кожен тиждень запланував для підопічних по два функціональних тренуваннях та один день роботи на тренажерах. Займатися своїми тілами учасники рубрики беруться у позаробочий час.

У шостому випуску Олександр та Тетяна діляться враженнями від тренувань, завдяки яким вже вдалося скинути по декілька кілограмів та зайві сантиметри.

ВОНИ

Цього тижня Віталій запланував для своїх підопічних особливе тренування – аквааеробіку.



«Їм треба трохи відпочити від залу та розвантажитися, адже спортіки займаються вже другий місяць», - зауважує тренер. Монотонність занять не сприяє прагненню організму до схуднення. До того ж, у воді тіло отримує інші навантаження та по-іншому на них реагує

«У нас виникла така можливість і ми вирішили познайомити Тетяна та Сашу з іншими вправами та трохи по-новому активувати їх м’язи», - додає тренер.

На тренуванні він виконував роль наглядача – спостерігав, аби підопічні не «сачкували». Працювала з ними його колега, тренер Альона Акеньтьєва.



Олександр та Тетяна виконували однакові вправи у зовсім новому для себе середовищі – воді.

Тренер Альона розповіла, що акваеробіка - дуже ефективний вид занять. Він спряє і схудненню, і формуванню гарної осанки, і покращенні рухливості суглобів. Такі заняття підходять для людей різного віку та рівня підготованості та навіть для тих, хто не займатися в залі, до прикладу, через проблеми із хребтом. У воді вони почуваються комфортно, адже фактично перебувають у невагомості. Ба більше – аби займатися акваеробікою, не обов’язково навіть вміти плавати. Адже тут на вас одягнуть спеціальні пояси, які утримуватимуть тіло на плаву. Єдина вимога – не боятися води.



«Люди постійно боряться з водою. Таким чином, задіюється велика кількість м’язів, бо треба і втримувати рівновагу, і виконувати вправу», - зауважує тренерка.

Під час занять з акваерробіки виконують аналогічні вправи, як і на суші. Проте за рахунок цієї «невагомості» навантажується значно більше м’язів.



Для Олександра та Тетяни, як новачків на подібних заняттях, тренер підготувала базові вправи.

Вони виконували махи, працювали зі спиною, бігали у воді та ходили із пінопластовими гантелями, які ускладнювали роботу. Такі гантелі треба було тримати постійно у воді і вони давали добру противагу.



Тому тренер розробила зв’язку із 6 вправ , які у декілька підходів повторили спортсмени-початківці.

Вона запевнила, що Олександр і Тетяна дуже добре впоралися із поставленими завданнями «Ну що тут скажеш? У них добра підготовка, мають доброго тренера», - жартує Альона.



ЇХНІ ВРАЖЕННЯ

Тетяна характеризує свої враження від нового виду занять лише одним красномовним словом: класно.



«Насправді, мені у воді було легше виконувати вправи, не було фізіологічного дискомфорту. Відчуваєшся, що трохи втомлений - вмився водичкою і вперед»,- розповідає жінка.

Найважче їй далася вправа з гантелями, яким доводилося махати під водою. Тому Тетяна зізнається- не відбігала з ними до іншого боку басейну, бо сил не було. Заняття відбулося зовсім по-іншому: відчула втому та те, наскільки інтенсивним було заняття лише вийшовши із басейну.



«Наприкінці нас просто зобов’язали піти до мажерів і зробити масаж. Після них та джакузі я була в раю», - зізнається Тетяна і каже, що охрестила ці процедури «луцьким Баден-Баденом». Мовляв, ефект той самий. Але найліпший післясмак - компліменти від оточуючих після втрачених кілограмів.



«Але ж як тут не схуднути? Віталік, як раптом щось не так, то не дасть спуску. Я одного разу скинула невдале фото риби і Віталій подумав, що то каша. То я думала, що він мене наб’є через телефон», - підсумовує жінка.

За словами Олександра, заняття у воді справило неабияке враження й на нього.



«Коли спостерігав збоку, то здавалося, що то просто бавляться люди. Але коли спробував на собі, зрозумів, що це теж праця, хіба менше відчуваються навантаження», -зауважує чоловік. Завдання було легшим, ніж зазвичай, особливо враховуючи винагороду - джакузі та сауну.



Насправді уводі важче себе контролювати: то руки пливуть не туди, куди треба, то ноги. Проте відчуття було класним. Олександру найбільше сподобалися пінопластові гантелі, з якими треба було пройти 12-иметровий, ступаючи по дні. Гантелі ж мали залишатися під водою Тому Олександр фактично не йшов а плив. Іноді, зізнається, доводилося й хитрувати – трохи виймати гантелі з води, аби принаймні діставати до дна.



Зрештою, чоловік вже твердо вирішив: після завершення проекту й далі продовжить тренуватися у Віталія.



Спортивний партнер рубрики - Фітнес-центр "MAXIMUS" - сучасна фітнес-зала з Crossfit зоною. Тел. 066-466-96-26, Луцьк, вул. Електроапаратна, 4. Сайт: maximus.lutsk.ua.

СЛІДКУЙТЕ ЗА СТОРІНКОЮ ПРОЕКТУ В FACEBOOK


ТЕКСТ - Василина БОРУЦЬКА, ФОТО - Павло БЕРЕЗЮК

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.