Юлія Вусенко: «Всі удари по мені та моїй родині роблять мене сильнішою»

Юлія Вусенко: «Всі удари по мені та моїй родині роблять мене сильнішою»
27 березня в приміщення Луцької міської ради Юлія Вусенко провела прес-конференцію та розповіла про своє бачення політичної кризи в Луцьку.

На думку Юлії Василівни, 15 березня депутати від УКРОПу, Батьківщини, Радикальної партії та дві «тушки» (колишні депутати від «Солідарності» Олександр Козлюк та Євген Ткачук, - ред.) спробували захопити владу в місті в незаконний спосіб. При тому мова йде не про крісло секретаря ради, а саме про повний контроль над владою в Луцьку.

Юлія Василівна переконана, що відсторонення її від посади секретаря ЛМР відбулося незаконно.

«Я хочу, щоб всі зрозуміли різницю між такими поняттями, як «несправедливо» та «незаконно». Мені тут деякі перефарбовані політики закидають, що в УКРОПа є більшість, тому він має право поставити свого секретаря. Я хочу щоб всі мене почули – я на заперечую і не буду заперечувати право більшості на прийняття рішень! Але! Всі рішення, які прийматиме ця нова більшість, мають бути законними. Не тільки по суті, але й по процедурі. Тобто підготовка рішення, його обговорення, голосування в залі та підписання МІСЬКИМ ГОЛОВОЮ має чітко відповідати вимогам Законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про доступ до публічної інформації», а також Регламенту ЛМР.І я хочу, щоб моя позиція була зрозуміла лучанам та моїм опонентам – я не тримаюся за крісло секретаря, я не хочу собі лаврів «поборника законності», - переконана екс-секретар, та додала, що нею керують не амбіції, а здоровий глузд, бо якщо депутати не повернуться до правового поля, будь-який житель Луцька в судовому порядку зможе оскаржити законність рішень ЛМР, які підписав нелегітимний та незаконний секретар.

Вусенко звернула увагу журналістів, що раніше вона вже попереджала, що мета УКРОПу зовсім не крісло секретаря ЛМР, а основної їх ціллю є – не визнавати смерть Миколи Романюка, не запускати процедуру перевиборів та керувати містом без виборів ще три роки. На думку Юлії Василівни, спроба її політичних опонентів переконати лучан, що справа не у виборах, а справа в бажанні Вусенко стати в.о. міського голови потерпіла повне фіаско, коли на сесії 21 березня про небажання ставити на голосування питання про факт смерті Романюка спочатку заявив Григорій Пустовіт, а потім заявили й депутати від УКРОПу. При чому на той момент Вусенко в президії вже не було.

«Що ви тепер скажете виборцям, панове? Як тепер будете виправдовувати своє політичне рейдерство?» - запитує Юлія Вусенко.

Під час прес-конференції Юлія Василівна офіційно передала очільнику фракції УКРОПу Ігорю Поліщуку печатку Луцької міської ради.

«Я категорично не сприймаю критику УКРОПу та їхніх підлабузників, що я «тримаюся за крісло секретаря ради». Щоб це довести, я сьогодні, в присутності журналістів передаю депутату міської ради Ігорю Поліщуку печатку міської ради. Я цілком усвідомлюю, що передаю цю печатку незаконно. Передаю її нелегітимному секретарю. Але я краще буду доводити свою позицію в суді, ніж буду опускатися до політичних ігор та ультиматумів через соціальні мережі чи ЗМІ. Наголошую! Попри передачу печатки, я не визнаю законність свого звільнення і буду доводити це в судовому порядку. В підтвердження цього, окрім судового позову, я подала скаргу до правоохоронних органів на Григорія Пустовіта за привласнення владних повноважень, а також буду оскаржувати дії заступника міського голови Юрія Вербича, який при свідках 21 березня написав в моїй трудовій книжці про моє звільнення з посади секретаря 15-м березня. При цьому пан Вербич забув, що 16 березня він підписав мені, як секретарю міської ради, наказ про моє відрядження. Тому хай тепер розповідає правоохоронцям, що не так з його календарем і чому він підписує документи «заднім числом», - додає Вусенко.

Підсумовуючи, Юлія Василівна заявила, що пройде всі судові інстанції, включаючи апеляцію та касацію.

«Будь-які спроби моїх опонентів тиснути на мене, обливати мене та мою родину брудом у власних ЗМІ не принесуть їм бажаного результату. Я не зупинюся. Всі удари по мені та моїй родині роблять мене сильнішою, а вас – «безславними покидьками», що зводять власні рахунки з жінкою, матір’ю двох дітей. Але ви ще не усвідомлюєте, на скільки сильними можуть бути жінки, особливо коли хтось ставить під удар їхню родину! І я вам це доведу!» - заявила пані Вусенко.

Вона також закликала своїх колег утриматися від штампування потенційно нелегітимних рішень міської ради та зосередитись на судовому процесі та висловила надію, що в разі якщо вона виграє суд, Ігор Поліщук вчинить як чоловік та поверне їй печатку міської ради.

На сьогодні Юлія Вусенко залишається депутатом міської ради та має наступний план дій:
- Відновити законність в ЛМР;
- Проголосувати питання дострокового припинення повноважень Луцького міського голови у зв’язку з його смертю.
- Запустити процес перевиборів міського голови Луцька.
- Забезпечити законність в Луцькій міській раді на час проведення передвиборчої кампанії.

Наприкінці прес-конференції Вусенко запросила журналістів взяти участь в судовому засіданні, яке відбудеться в Луцькому міськрайонному суді (вул. Сенаторки Левчанівської, 1) 30 березня о 12:00.



ТЕКСТ - Максим ТЕРЕЩЕНКО

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
вірна та сильна позиція Юліі Вусенко
Відповісти
Если не держиться за кресло зачем так перегибать? Я про выражения.
Відповісти
Якими б не були дійсні наміри Вусенко, але її позиція нормативно обгрунтована, на відміну від укропу, який розлулив владне питання "по-понятіях"...
Відповісти
бла-бла-бла. Пака Юлічка
Відповісти