«Ми йдемо, щоб повернутись»: тези заступників мера Луцька, які пішли у відставку

«Ми йдемо, щоб повернутись»: тези заступників мера Луцька, які пішли у відставку
Після передчасної смерті луцького міського голови Миколи Романюка в міськраді розгорілася боротьба за владу. Завдяки не завжди законним діям команді «Укропу» вдалося отримати більшість і з її допомогою усунути з посади секретаря Юлію Вусенко. А потім обрати потрібного секретаря. Наскільки законними були такі дії - встановлює суд.

Не всі згодні із такими методами «Укропу» та їхніх союзників. Під час брифінгу 28 березня перший заступник луцького мера Тарас Яковлев, заступники Сергій Григоренко та Юрій Моклиця заявили, що одразу ж після завершення зустрічі напишуть заяви по звільнення.

Інформаційне агентство ВолиньPost
обрало головні тези, які заступники озвучили під час зустрічі з пресою.


Тарас Яковлев:


- Практично 10 років тому я прийшов у Луцьку міську раду завідувачем сектору з енергозбереження, переміг у конкурсі. Це було практично 10 років тому, однак вони пролетіли дуже швидко, це був дуже серйозний визначальний період у моєму житті... Однак наступив таки час, коли цю сторінку... варто перегортати.

- Я 4, більше ніж 4 роки, працюю заступником і першим заступником міського голови, я прийшов на цю посаду у команду до Миколи Романюка, не будучи до цього в його команді, однак за цей період я, хто б що не говорив, є його людиною, був його людиною і членом його команди і хочу таким залишитися до кінця і мати відповідно спокійну совість і людям дивитися тим, які зі мною працювали і працюють, дивитися нормально в очі.

- Не буду багато говорити про ті події, які відбулися в останніх два місяці, скажу лише одне - і я, і мої колеги не приймаємо і не рахуємо, що це є правильно. На нашу думку, все ж таки, зміна секретаря Луцької міської ради відбулася незаконно, однак останнє слово звичайно що за судом.

ЧИТАТИ БІЛЬШЕ ПРО ПОЛІТИЧНУ КРИЗУ В ЛУЦЬКІЙ МІСЬКРАДІ

- Ми не є цією командою (мається на увазі команда «Укропу», - ред.), ми не є членами цієї команди, тому на себе цю відповідальність брати не хочемо. Однак, я гадаю, у подальшому ми будемо гарно слідкувати за тим, що реалізовується і будемо свої коментарі з цього приводу давати... сьогоднішній фініш для нас буде стартом нових процесів.

Тарас Яковлев
Тарас Яковлев



Сергій Григоренко

- Ми категорично не погоджуємося з тим, як ця більшість створювалася, тому що ви знаєте, що ця так звана більшість вона мінімальна - 24 депутати. Партія БПП та Радикальна партія засудила тих своїх депутатів, які прийняли рішення увійти в цю більшість, заявила, що вони якби зрікаються цих депутатів та будуть проводити процедуру їхнього відкликання. Це про що говорить? Що більшість сформувалася непрозоро, не демократично.

- Якщо говорити про секретаря, я у міській раді 11 років як депутат та чиновник і на моїй пам’яті це 6 секретар міської ради, одним із них був я... З такою ганьбою, з таким протистоянням, за цих 11 років жоден секретар не ставав на посаду.

- Ми не згідні з тим, як формується чи буде формуватися виконавча складова цієї команди. Тому якщо партія «Укроп» і її союзники вирішили взяти владу в місті, то оголосіть, будь ласка, список команди. Хто буде на виконавчих посадах, чи ви плануєте працювати із тими заступниками, чи у вас були нові... Тому або в них немає команди. У мене складається враження, що команди у них немає, хоча партія «Укроп» каже, яка вони потужна команда. Де ця команда? Оголосіть, кого ви бачите на виконавчих посадах.

- З більшістю моїх колег велися перемовини і пропонували лишитися їм на своїх посадах... Зайшла нова команда - хай показує свою роботу, а ми будемо за цим слідкувати та давати свою оцінку.

Сергій Григоренко
Сергій Григоренко



Юрій Моклиця:


- Це рішення (про відставку, - ред.), ми підійшли до нього спільно разом, командне рішення. Для мене особисто кульмінацією цього рішення стали події четверга (23 березня, - ред.), вони начебто й малопримітні, але, як виявилося, що це насправді було ціле політичне шоу пов'язане із моїм звітом на бюджетній комісії.

- Я це називаю політичним шоу і аж ніяк іншим словом не можу це назвати. Це абсолютно політичне шоу. Я вважаю те, що відбувається в раді з моменту смерті Миколи Ярославовича – це політичне шоу. Я з величезним задоволенням візьму у ньому участь, але після того, як покладу заяву на стіл і перестану бути заступником міського голови.

- Ми йдемо, щоб повернутись. Ми однозначно це зробимо шляхом демократичним, через прозорі, відкриті, чесні вибори. Ми почнемо з того, що зробимо усе можливе для того, щоби вони відбулись, ну і візьмемо у них дуже активну участь, в цьому не сумнівайтесь.

Юрій Моклиця
Юрій Моклиця


ТЕКСТ - Василина БОРУЦЬКА

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Реформа децентралізації сприяє розвитку місцевої інфраструктури:
http://reforms.in.ua/ua/news/bilshe-polovyny-ukrayinciv-vvazhayut-shcho-decentralizaciya-spryyaye-pokrashchennyu-miscevoyi
Відповісти
а хто вас чекає щоб ви поверталися? Лучанам ви вже збільлшили оплату за проїзд і більш нічого ви робити не можете як заробляти на біді людей. Так що пішли -то не повертайтесь хапуги
Відповісти
Якісь, нажаль, слабенькі аргументи. Де список що ми зробили (ого-го)???
Відповісти
Дякувати Богу пішов з керівної посади Григоренко. Можливо зараз все наладиться в місті.
Відповісти
повертатись, досить вже "вкалувати", відпочиньте ))
Відповісти
Останні статті
«Ми йдемо, щоб повернутись»: тези заступників мера Луцька, які пішли у відставку
29 березень, 2017, 09:30