«БудуйТіло-2»: знову разом

«БудуйТіло-2»: знову разом
На ВолиньPost триває другий сезон проекту «БудуйТіло», у рамках якого учасники працюватимуть над атлетичною фігурою спільно із персональним тренером Віталієм Андрейчуком. Крок за кроком «піддослідні» спортсмени-початківці бігатимуть та тягатимуть гантелі до стрункого тіла та апетитних форм.

Будують тіла учасників рубрики партнери проекту - фітнес-центр «Maximus» та персональний тренер Віталій Андрейчук.

Враження від перших тренувань читайте ТУТ

У рамках проекту учасники - підприємець та активіст «Самооборони Волині» Олександр Ніколайчук та директорка департаменту соціальної політики Луцькради Тетяна Книш у позаробочий час взялися апргрейдити свої тіла.

Віталій розробив для підопічних спеціальні дієти, при складанні яких керувався антропологічними даними спортсменів-початківців. Традиційно, найбільше Тетяна та Олександр «налягають» на білки та овочі, у перших два прийоми їжі включають каші, а «закушують» усе салатами зі свіжих овочів.

Тренер на кожен тиждень запланував для підопічних по два функціональних тренуваннях та один день роботи на тренажерах.

У випуску Олександр та Тетяна діляться враженнями від тренувань, завдяки яким вже вдалося скинути по декілька кілограмів та зайві сантиметри.

ВОНА

Після повернення із відрядження Тетяну одразу ж занурили в активні фізичні вправи. Щоправда, зменшилася кількість підходів – на тренажерному занятті їх було всього по три.

Тому тренування вона розпочала із пуловера стоячи та поворотів корпусу.

Наступною вправою була тяга до грудей сидячи в тренажері та підняття 3-кілограмових гантелей на біцепс.

Далі чиновниця взялася виконувати махи гантелями перед собою у комплексі із розгинанням гантелями.

Тренування проводили в улюбленому стилі Віталія – без відпочинку між підходами та з 30 секундною передишкою між вправам.

Опісля Віталій відправив Тетяну на доріжку, орбітрек та сходи – на кожному із тренажерів вона відпрацювала по 20 хвилин.

За словами Тетяни, Віталій прискіпливо слідкував за тим, що їстиме його підопічна навіть на відстані. Найважчим, зізнається вона, було пережити вечерю у ресторані.

«Я вже ніби й розуміла, що мені можна їсти. Обід ще можна було пережити, а от на вечерю ставили всі акценти. З гарячого подавали 5 страв. І кожну, про яку я питала, мені не можна було їсти. В результаті вечеряла рибою та салатом», - розповідає Тетяна. Там, попри цілу купу смаколиків, їй вдалося витримати - чиновниця відзначає, що зараз їй вже навіть соромно було б їсти те, чого не дозволяє Віталій, та зраджувати дієті.

«У мене з’явилося відчуття відповідальності. Та й чим далі, тим більше стимулює результат». – зауважує чиновниця. Для неї найкращим визнанням успіхів стала фраза тренера, що його підопічна виглядає вже значно краще. За словами Тетяни, комплімент від тренера - найвища похвала, адже він усе бачить з професійної точки зору.

Тому після повернення до Луцька після 2 пропущених тренувань Тетяна займалася за підготованою тренером програмою і сама себе «заганяла».

«Віталік, мабуть, володіє якимись магічним здібностями, бо уміє так вкласти в голову, що по-іншому робити вже не можеш», - зазначає підопічна.

Після надзвичайно насиченого заняття у вівторок, під час якого вправи виконували з мінімальним відпочинком та на час, четвергове заняття на тренажерах було як бальзам на душу. Мовляв, у вівторок заняття було настільки насиченим, що у середу навіть тренер перепитував, як здоров’я.

«Я люблю ходити в канцелярію, носити документи тощо. Натомість у середу в просто сиділа в кріслі без одного бажання вставати. Все боліло, з’явлася кріпатура. Але я надзвичайно почала любити цей м’язевий біль. Іноді думаю, що ще трошки і буду як Віталік – така гарна і з кубиками», - сміється Тетяна.

У час, коли тренер готувався до змагань, його підопічна зрозуміла, що людські можливості безмежні. Вона дуже тішиться, що вже чітка бачить м’язи на руках. Тому , хоч раніше вважала, що її тіло накачати не можливо, нині впевнена в протилежному.

За її словами, вона вже домовилася продовжити відвідування занять у Віталія й після завершення проекту - мовляв, тренер тепер не відкараскається.

«Зрадити в тренуваннях йому вже не зможу. Його душевність, чесність, а ще те, як він переживає за тебе - це людина яка робить свою справ так, як би хотів, щоб її робили стосовно нього. Мабуть, я щось комусь зробила хороше, що Бог мені послав такого тренера. Іноді мені здається, що ми знайомі ледь не з дитинства. Раніше я знімала стрес сном, або з допомогою холодильника, а нині знаю, що можна це робити по- іншому. Шкодую тільки про те, що раніше не почала ходити до залу. Але ж раніше не було «БудуйТіла», - підсумувала Тетяна.

ВІН

Олександру, попри зразкову відвідуваність залу, поблажок не дісталося. Тому його спортивний день розпочався із тяги 10-кілограмових гантелей з лавки у комплексі зі шрагами із 18-кілограмовими гантелями.



Далі на самооборонівця чекала інтерактивне підняття в стилі молот 6–кілограмової ваги у комплексі із розгинанням з гантелею на тріцепс із 16-кілограмовою вагою.



Тоді чоловік за вказівкою тренера робив жим 10-кілограмових гантелей у комплексі зі зведенням 4-кілограмових гантелей.



Фінальною вправою стало розгинання сидячи із масою 23 кілограми та жим ногами в тренажері маси 46 кілограмів. Опісля – ще по півгодини на доріжці та степлері.



Олександр розповів, що у суботу, на тренуванні без тренера згідно із розписаними вправами навіть перевиконав поставлені завдання – деякі вправи виконав вдвічі більше, деякі на третину. А от після четвергового тренування має просто пречудовий настрій, адже вже виконав «план» - наразі чоловік схуд на понад 15 кілограмів.



«Після вчорашнього тренування став на вагу і сам був в шоці – мінус 16 кілограмів. Наразі, вже трохи більше ніж мінус 15 стабільних… Коли з Віталіком займаємося виключно на тренажерах, то ці навантаження, які він дає на конкретний м’яз, промацує його, як повернути руку аби досягти найбільшого ефекту, то розумію, що і вагу не треба брати в руки велику- після його комплексу дуже добре відчуваю, що позаймався», - зауважив чоловік. Тож на Пасху планує їсти усе підряд, але по трошки. Враховуючи свої успіхи Олександр модифікував і мету - спочатку «зафіксувати» вагу, враховуючи обмеження на Великодніх святах.



«Багато людину хвалити недобре, бо буде зіркова хвороба і вона може зазнатися. Але поспілкувавшись із людино 2 місяці, можу сказати, що Віталік не такий, що зазнається. У нього завищене відчуття відповідальності, мені дуже імпонують такі люди», - зауважив Олександр. Від близьких же останнім часом чоловік постійно чує те саме: досить худнути.

Віталій же зазначає, що його підопічні працюють дуже сумлінно, тож тренер дуже задоволений та готовий і надалі "будувати" стрункі тіла.



Спортивний партнер рубрики - Фітнес-центр "MAXIMUS" - сучасна фітнес-зала з Crossfit зоною. Тел. 066-466-96-26, Луцьк, вул. Електроапаратна, 4. Сайт: maximus.lutsk.ua.

СЛІДКУЙТЕ ЗА СТОРІНКОЮ ПРОЕКТУ В FACEBOOK


ТЕКСТ - Василина БОРУЦЬКА, ФОТО - Павло БЕРЕЗЮК

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Twitter та Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.