Додати запис

Ілліча не дочитали

Люди, які називають нинішні поді «революцією», певно, ніколи не цікавились значенням цього слова. Ліпити революційний чи еволюційний ярлик до банального «процесу зміни портретів» – блюзнірство.

Все, на що ми мали незадоволення дивитись цими роками, – звичайне хаотичне розкрадання ресурсу та закономірний розвал застарілих правовідносин часів УРСР. Не вірите? Оцініть ефективність роботи наших рад та пики «еліт».

Але безкінечно красти і розвалювати – не можна. Тому нашими спільними зусиллями пострадянський ресурс добігає закономірного драматичного фіналу. Найжахливіше те, що він теж іде по людських смертях. І це – наша спільна, а не лише владна агонія.

Певно у чомусь праві ті, хто вважає сантехнічний прилад на екс-ленінському постаменті символом. Знявши старого ідола (до професійного рівня якого нинішнім «революціонерам» ще... рости і рости), мусили поставити натомість щось інше. Але ж головне – картинка! І пореготіти в соцмережах. Чи не так?



Унітаз має стояти в туалеті, крадії мають сидіти по тюрмах, постамент – це місце для людей, які допомагають іншим людям. Невже не додумались пошукати?

Коли я бачу захоплення урядових приміщень, мені завжди цікаво: далі що? Жодного разу ніхто не відповів мені, що збираються робити з цими будівлями. Тим паче – у цих будівлях.

А тепер – трошки історії, яку багато хто банально прогуляв або заплатив за залік... Ким треба бути, щоб вірити у хвилю народного гніву та знесення ним злочинної влади?

«Повєрженний» дідусь Ілліч перед тим, як захопити владу, тривалий час вчився, досліджував тодішню систему керування зсередини (зокрема, із в’язниці), налагоджував зв’язки з урядами ворожих країн, щоб мати гроші та підтримку, домовлявся з військовими, які у потрібний час сформували маленькі професійні групки й ліквідували кого потрібно з охорони Зимового палацу. На це пішли роки. І божевільні гроші зацікавлених в Іллічеві сторін.

Розказувати казки про захоплення урядової будівлі людьми з вулиці могли совкові ідеологи. Але ми ж начебто претендуємо на те, що ми якісно інші!

Все, що ми бачимо зараз, – це банальне, доволі непрофесійне відволікання уваги та «випускання пари». Цього разу – кривавої. Хтось на початках щось казав про обов’язкову жертовність революції. Все, мовчимо?

Рано чи пізно псевдореволюційні емоції вщухнуть. І доведеться знову тицятись до власних корит. А будувати на уламках совкової держави щось якісно інше треба саме з них. І об’єднання, якого так прагнуть люди, має ґрунтуватись на матеріальних ресурсах.

Інакше ми знову розбредемось, як худоба. Громада формується навколо професійних та майнових спільних інтересів. Це профспілки (діючі), ОСББ (діючі), селянські спілки, які в ідеалі мають скластися в більші об’єднання. З ними вже можна говорити про вплив громади на рівні вулиці-села-району-міста.
Тільки тоді з нами хтось буде рахуватися.

(написано дл газети ВолиньPost від 6 лютого 2014 року)
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 10
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Женічна! А Ви розумниця!
Тільки уточнимо Ваш вислів: "доведеться знову тицятись до власних корит".
Як Ленін і Ко, так і сучасні революціонери з голою гузьою (вибачте, "дупою". Див.тлумачний словник. Гузно = Зад у человека или животного) МАЮТЬ НАДІЮ швидко РОЗБАГАТІТИ на революційному процесі. Читайне І.Буніча "Золото партії". У бідного Леніна в Швейцарському банку на рахунку "з'явилося" 75 млн.
Читайте уважно:
http://www.e-reading.co.uk/chapter.php/1009735/159/Nepomnyaschiy_-_100_velikih_zagadok_russkoy_istorii.html
Відповісти
Буничу верить-себя не уважать.
Відповісти
Вірити у комуністичні казки - бути придирком або просто ДУРНЕМ!
Відповісти
Останнiй абзац про профспiлки i т.д. - блискуче.
Це саме та основна форма саморганiзацii громадянського суспiльства яка працюе в розвинених крамнах.
Відповісти
В принципе, еще не поверженные лидеры нынешней "революционной ситуации" вместе делают то же, что и Ильич: один долго учился, другой договаривается с правительствами других стран, а вот третий никак "не вышел", кроме как пугает все окружающие страны "силою и духом украинского национального единства", причем пугает здорово. Проблема в том, что за трех вместе взятых и одного "из того времени" не дадут, "калибром" не вышли. Банальное:"рожденный ползать летать не может", но может долго и пристально смотреть в небо, вспоминая мужественных пращуров, гадить внутри своего болота, роптать на цаплей и организовывать "переползы" головастиков к гнездам клюющих их птиц.
Відповісти
Підписуюся. Краще не скажеш!
А ще...
"«Повєрженний» дідусь Ілліч перед тим, як захопити владу, тривалий час вчився, досліджував тодішню систему керування зсередини (зокрема, із в’язниці), налагоджував зв’язки з урядами ворожих країн, щоб мати гроші та підтримку, домовлявся з військовими, які у потрібний час сформували маленькі професійні групки й ліквідували кого потрібно з охорони Зимового палацу. На це пішли роки!"
Жень,просто в точку. Болючу, але саме так як і є...
Відповісти
"Коли я бачу захоплення урядових приміщень, мені завжди цікаво: далі що? Жодного разу ніхто не відповів мені, що збираються робити з цими будівлями. Тим паче – у цих будівлях. "
"Все, що ми бачимо зараз, – це банальне, доволі непрофесійне відволікання уваги та «випускання пари»".
1991 року в Луцьку і революції ніби не оголошували, але захопили обком партії та демонтували пам'ятник Леніну. Собор Святої Трійці забрали в московських попів.
Гадаєте, це було "випускання пари" і не мало наслідків для Луцька та України?
І дуже швидко знайшлося застосування для захопленого приміщення обкому КПРС. Найкращий на Волині вищий учбовий заклад отримав поштовх для подальшого розвитку.
Відповісти
"«Не повинні керувати ті, хто вже проспав один Майдан» - Геннадій Кожевніков"
http://www.volynpost.com/articles/334-ne-povynni-keruvaty-ti-hto-vzhe-prospav-odyn-majdan-gennadij-kozhevnikov
Відповісти
Так, Ленін робив революцію планово і професійно. Тим не менше, для її "утвердження" все одно знадобились роки страшної громадянської війни і сотні тисяч репресованих, розстріляних, пограбованих (це я тільки про те, що відбулось ще власне за Леніна).

Ви вважаєте це перемогою революції і прикладом для наслідування??? Я - ні!

Сучасний Майдан якраз виник НЕ ПЛАНОВАНО, і ніхто з опозиції (погоджусь, слабкої) і гадки не мав ось саме так і зараз змінити владу... То ж результати відповідні...

Але сталось те, що сталось... І з цього протистояння має бути вихід, адекватний ситуації.

А щодо об’єднання у майнові спілки - так, потрібно.
Радий був би почути з Ваших уст реальні приклади і поради-інструкції.
Відповісти
Правда - не брехня:

http://www.youtube.com/results?search_query=%D0%BD%D0%BE%D0%B4+%D1%84%D0%B0%D0%BB%D1%8C%D1%88%D0%B8%D0%B2%D1%8B%D0%B5+%D0%B3%D0%B5%D1%80%D0%BE%D0%B8&sm=3
Відповісти