Додати запис

Пробачте їм!

Всі вже знають, що до обласної прокуратури надійшло дві заяви зі скаргами на учасників акції «Бізнес на крові». Керівники двох установ поскаржилися, що активісти зірвали нормальну роботу підприємств та спаскудили червоною рідиною фасади будівель. Після цього прокуратура розпочала кримінальне провадження проти координатора цієї акції Майї Москвич, якій закидають хуліганство – «грубе порушення громадського порядку , що супроводжувалося особливою зухвалістю та винятковим цинізмом».

Тепер розкажу про те, що знають не всі. Я вирішив спробувати допомогти Майї. З’ясував: скарги написали представники двох закладів: піцерії «Solo Pizza» та «Імексбанку». Попросив, аби вони забрали свої заяви.

При цьому наводив три, як на мене логічні і чесні аргументи:

1. Так, я, як і ви, не схвалюю таких епатажних і наївних методів «боротьби з режимом». Якби мені під двері вилили відро гидоти тільки через те, що власник приміщення, яке я орендую, член нехорошої партії – я б теж обурився. Але! Прошу враховувати, що зробили це «молоді і гарячі» юнаки і дівчата. Й до того ж зробили це зі щирих мотивів: зробити щось, аби люди звернули увагу на проблеми в країні, аби стало менше байдужих.

2. Кожен сьогодні має розуміти: прокуратура шукає найменшого приводу, аби черговий раз налякати, заткнути рота. При цьому діє нахабно і цинічно. Для чого давати їй зайвий привід? Невже ви справді вірите, що прокуратура чесно і неупереджено розбереться в ситуації? Прокурорський вереск про «культ насильства» – найкращий доказ того, що об’єктивними вони бути й не збираються.

3. Реальна загроза тюрми молодій дівчині – все ж нерівнозначна ціна за відро фарбованої води, вилитої вам під двері.

У «Solo pizza» мене почули. Заяву забрати пообіцяли. І вчора – у середу, 12 січня – представник адміністрації написав заяву про те, що заклад не має претензій до учасників акції. Я дякую їм за це!

В Імекс-банку сказали, що «мусять узгодити це питання з Києвом»

Я прошу кожного, хто має хоч найменший вплив на прийняття цього рішення в Імексбанку ще раз уважно перечитати аргументи, наведені вище. У них немає підтексту, вони очевидні. Переконайте своє керівництво забрати заяву з прокуратури!

Ваше обурення цілком зрозуміле. Але його наслідки можуть бути набагато важчими. І бруднішими за поріг вашого офісу, облитий бутафорською кров’ю…
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 22
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Владимир, а почему бы Вам, сочувствующему судьбе молодой девушки, не подарить ей на день св.Валентина соответствующие Кодексы Украины? Или Вы думаете, что это бесполезно?
Відповісти
Не до кінця впевнений, як вона його може використати. Можуть бути варіанти.
;)
Відповісти
Слушайте, какая жалость! Это как, помните, пани Монике в "Кабачке 13 стульев" задавали вопрос, для чего ей голова, и она возмущенно отвечала: "Как для чего??? Я ею ем!"))
Відповісти
В цей день дещо інші речі дарують,якщо ви не вкурсі.А кодекси дівчина і так знає.
Відповісти
Ну тогда инициатива г-на Пащенко - "сизифов труд", ибо кто много "и так" знает, тому сложно что-нибудь объяснить. Тогда и вправду, подарите девушке "валентинку", это должно будет скрашивать ее однообразные серые дни.
Відповісти
Як варіант можу закрити там рахунок)
Відповісти
На зараз банку мало моїх вибачень. Банк висуває інші вимоги.
Вірю, що ситуація буде врегульована найближчим часом.
Відповісти
не лікується! Це - стан душі....
Відповісти
На жаль, молоді і гарячі юнаки і дівчата роблять такі вчинки у більшості випадків з корисливих мотивів, хтось - за гроші, хтось - на далеку перспективу (авось, прийде нова влада, а я помиями поливав будинки регіоналів - от і тепле місце заслужив), а хтось - просто за недостатністю сірої речовини. І такими діями вони аж далеко не привертають увагу людей до проблем в країні, а викликають у людей ненависть і несприйняття. Я маю серед таких ходаків і т. зв. громадських діячів багато знайомих, і цікаво те, що майже ніхто з них не працює, бо набагато простіше ходити і дуркувати, аніж тяжко працювати, дотримуватися на роботі дисципліни і т.д.
Відповісти
Я категорично за те, що боротися з цією владою необхідно усіма доступними засобоми. За першої можливості іду на майдан дл підтримки. Але я категорично проти медодів пані Москвич. Це за рівнем культури нагадує Шарикова. А Шаріковщина відомо до чого веде. А автору респект його підхід і вчинок.


































а рівнем культури - це Шариков,
Відповісти
Бажаємо Майї швидше оговтатися від потрясінь та багато приємних подарунків 14 лютого :)))
Відповісти
Найкращим подарунком для усіх нормальних лучан буде якщо Майя повернеться назад назавжди у своє село і буде там тролити тих кого схоче.
Відповісти
Звертаюся до п. Володимира Пащенка.
Так, Я особисто розумію що Майя - Ваша соратниця, однодумиця, активістка, і просто дівчина. Але.....давайте глянемо з яким масштабом розгорталася акція: були підключені медіаресурси (ВолиньПост рекламував даний захід у своїх статтях), соціальні мережі (Вконтакті, тощо)....це була серйозна агітація та підготовка до акції, і після цього Ви смієте писати фразу: «молоді і гарячі»!!!! Це була спланована акція, організована і проведена на ВИЩОМУ рівні із підключенням, як Я уже говорив, Медіа і мережевихх ресурсів. Я думаю, люди розуміли на що вони йдуть, і які можуть бути санкції.
Відповісти
Не знаю, як Вас...
Розливши підфарбовану воду і привернувши увагу суспільства до проблем побиття людей,
Майя Москвич може отримати вирок, суворіший за той, що отримають звірі, які побили Таню Чорновол.
Тому я смію писати все, що може позбавити Майю кримінальної відповідальності
Відповісти
Владимир, мне действительно интересно, Вы вправду считаете, что Майя своими экзальтированными поступками "привертає увагу суспільства до проблем побиття людей"? Т.е. Вы реально полагаете, что наблюдая/читая за ее действиями волыняне думают именно об этом?))
Відповісти
Коли політики в ступорі починають діяти інші: радикали, ультрас, громадськість, активісти
Те, що сталося - наслідок бездіяльності влади і нажаль опозиції.
Відповісти
Володимир Пащенко, а Я в одномі із своїх коментарів попереджав, що Майю може спіткати така сумна доля, але мій коментар Волиньпост чомусь зацензурив і не опублікував.....можливо Майя б його прочитала і задумалась би над своїми діями....Ну це все лірика..

Я вважаю, що такі акції потрібно проводити в інтернет просторі. Тут є багато переваг: ВІдповідальність - менша. Аудиторія - більша, набагато більша.
Відповісти
Погоджуюся з Вами
Але...
Коли молодь чула? Тоді коли дорослішала ;))
Відповісти
І взагалі, на мою думку - не варто поливати брудом депутатів від Пратії регіонів, вони лише депутати! Робіть акції проти людей які їх обрали і довірили свої голоса! Якби не електорат - то вони б і не стали депутатами
Відповісти
Фарисеи, которые начинают решать свои финансовые проблемы внезапно просыпающейся "совестью" - такие забавные))))

Интересно, будут ли такими же "молодыми и гарячими", молодые "герои", которые, допустим, выльют бочку из биотуалета (говна) в офисе его гражданской жены, или в фойе спорткомплекса - кагБэ в знак несогласия с различиями между фактическими и декларируемыми лозунгами рЭволюционЭра )))

То, что "Триада" была последние лет 15 одним из крупнейших "посредников" по "стрижке" бизнесменов и "кошения" бабла на таможне в Луцке - этого только молодые студенты, которых "разводят" по Луцку на "майданы", в силу возраста и недостатка жизненного опыта не знают)))
Відповісти
;))
Прощай троль
Відповісти
Ну всё - я теперь спокоен - ты хоть тут "победил", неудачник! )))
Відповісти