Додати запис

Правий Сектор - не «громили з битами»

Дорогі земляки!

Я – Богдан Пташник, керівник К-Каширської районної організації Правого Сектору, хочу звернутися до Вас і спростувати ті неймовірні, абсолютно брехливі чутки, які сьогодні поширює і в місті і в районі певне коло зацікавлених осіб, котрі так і не зрозуміли, що наша держава вийшла на абсолютно новий етап розвитку.

По перше. Правий Сектор це не «громили з битами», не «безпредєльщики» і таке інше. Ні! Правий Сектор це добровільне об’єднання небайдужих і сміливих громадян України, які хочуть змін, які прагнуть вивести державу з того болота, в яке нас загнали владці усі рівнів. Саме усіх, в тому числі і нашого районного. Адже, завдяки мовчазній згоді з злочинною політикою Януковича, завдяки особистій покірливості та боязні керівництва і депутатських корпусів, завдяки бездумному виконанню злочинних розпоряджень «зверху» тут, на місцях, в кожному районі, і сталися ті трагічні події в Києві.

Більше того. Боягузство і бажання чиновників будь-якою ціною врятувати свої посади, паралізувало діяльність місцевих державних служб. По суті, ось уже протягом двох тижнів, а то й більше, не знайшлося жодної людини, жодного керівника, який зумів би взяти на себе відповідальність і забезпечити нормальне функціонування районної спільноти.

Спостерігаючи за цією ситуацією, ми, районний Правий Сектор, вирішили втрутитись в процес.

І результати є. Чи потрібен кожному з нас порядок, мир і спокій на вулицях? Так!

Хто його повинен забезпечити? Звісно -- правоохоронні органи!

Чи справлялися вони з цією функцією протягом останнього часу? Ні! І Ви всі це прекрасно знаєте.

Ми переламали кризу роботи РВ УМВС. Саме ми – К-Каширський Правий Сектор, відразу ж після народного Віча згуртувалися, домовилися з керівництвом міліції і спільно з правоохоронцями вийшли на патруль в місто. Не тому, що в К-Каширському аж така криміногенна чи напружена обстановка. Ні. Це в першу чергу вплинуло морально і на міліціонерів і на людей. Було розірвано оте зачароване коло загального страху один перед одним. Протягом двох ночей ми повністю налагодили правоохоронну структуру. Патрульна служба, ДСО, ДАІ сьогодні працюють в звичному режимі. Точніше – не так! Не в «звичному» (і читачі розуміють про що йде мова), а в якісно новому режимі. Бо, окрім допомоги, представники Правого Сектору здійснюють громадський контроль за діяльністю міліції. Все! Старі часи закінчилися. Відтепер не буде безглуздого чіпляння до водіїв, надуманих причин зупинки ТЗ, вимагання хабарів або поблажливе ставлення до «високого начальства» і мажорів, які в стані алкогольного сп’яніння сідають за кермо та інше. Ми, Правий Сектор, не дозволимо більше цього робити.

Однак, замість вдячності, ми отримали шквал негативу і брехливих чуток, які щодня про нас розпускають. І робиться це не громадянами, вони нас, навпаки, підтримують. Роблять це вже вищезгадані особи та оті боягузи, які не відгукнулися на наш заклик, а відсижувалися вдома. Сьогодні, коли в районі забезпечено порядок, вони один перед одним біжать у владні структури і заявляють про готовність захищати людей від… кого? Більше того, в районі пан підприємець Бусько, як поговорюють, формує «сотню» для захисту. Кого і від кого вони хочуть захищати? Від кількох десятків молодих хлопців-ідеалістів, які працюють сьогодні 24 години на добу, які хочуть жити в кращій країні, в достойному Камені-Каширському та районі? Проти власних дітей? Проти своїх братів? Схаменіться! Сотні потрібно було створювати на Майдані. Кого ви боїтеся? Та й що ви можете, шановні? При одній чутці, що в області здійснюється рейд груп Правого Сектору Луцька та Рівного, ви залишили патрулювання і, наче щурі, порозбігалися по своїм норам, звідки навіть пищати боялися! Хоча, ще жодна порядна людина не висловила претензій до Правого Сектору. Чого ж ви так лякаєтесь?

Чи може ви, малошановні, вирішили стати на захист отієї ще діючої, але вже «минулої» влади? Забагато роботи на себе хочете взяти. Бо боротися доведеться з усією громадою району.

Так. Нам, особливо нашим друзям, які прибули на Віче з області, багато чого закидають. Зокрема, поширюються брехливі чутки про якісь побиття, погрози і насильства. Нісенітниця. Давайте будемо відверті. Прямо зараз поставте собі запитання: скільки разів в кожного з Вас, прості люди, свербіли руки і боліло серце, коли Ви бачили свавілля і несправедливість чиновників і керівників. І ще одне запитання – невже ви справді вірили, що оті «діячі» добровільно залишать свої тепленькі кабінети? Відповідь у всіх, думаю, буде однозначна. Але й в цьому випадку Правий Сектор, виключно на вимогу мітингувальників, доставив на Віче і колишнього голову Івана Вовка і, сподіваюсь, колишнього (оскільки написав заяви на звільнення) головного суддю Гордійчука і інших. Більше того – бійці Правого Сектору охороняли цих осіб від самосуду.

А щодо депутатів районної ради… Правий Сектор чітко поставив перед корпусом вимогу Віче. Озвучив – якщо вже вдаватися в деталі. І що? Наші депутати почали кричати про свою «ображену гідність». Не лукавте, малошановні. Де була ваша гідність протягом усього періоду скликання? Коли, тоді ще діючий, голова РДА в телефонному режимі вказував вам: йти на сесію райради чи не йти, голосувати «за» чи «проти»? Коли ви ж самі кричали на президіях «захистіть нас від тиску з боку влади»? Де тоді була ваша гідність?!! Чому ви не корчили з себе «ображених» коли ота злочинна влада «човпла» вас у хвіст і в гриву і змушувала діяти всупереч інтересам і громади і держави? Чому ж про гідність ви згадали лише тоді, коли вам поставив свої справедливі вимоги люд нашого району?

Чим ви лякаєте громаду? Тим що складете свої повноваження і в районі не буде влади? Ознайомтеся з законодавчою базою – там є декілька механізмів врегулювання цієї ситуації. Громада обійдеться і без вас. Якщо не хочете їй служити – віддайте мандати і йдіть.

Нам потрібні зміни! Сьогодні унікальна ситуація, коли Україна може стати на якісно новий шлях розвитку.

Ви хочете знати для чого молоді хлопці нашого району сьогодні одягнули камуфляж і червоно-чорні стрічки? Я відповім! Вони хочуть жити достойно. Вони хочуть здобувати європейську освіту і працювати тут в своєму рідному місті, вони хочуть опановувати новітні технології, нові професії, отримувати передові знання і застосовувати їх тут – в Україні! Вони хочуть пишатися своєю державою! Вони хочуть, щоб слово «українець» звучало гордо! Я бачу їх щодня. Я щодня дивлюся в їх очі. І я щодня задаюся одним єдиним запитанням до нашої попередньої влади. Як ви не могли розгледіти цих юнаків раніше, протягом двадцяти років? Як ви допустили, що ціле покоління по суті готове на все заради своєї держави? Ви не знаєте нашу молодь. Оті хлопці, які долучаються до Правого Сектору готові на все заради своєї держави. Ви б побачили, як вони самі між собою само організовуються і дисциплінуються. Ви б послухали, які нові ідеї вони генерують щодня. І найголовніше – побачили той запал, з яким вони готові реалізувати ці плани.

Так, не секрет, що до нас приходять і просять записатися навіть школярі. Вони самі пропонують напрямки роботи. Вони хочуть займатися екологією, наводити чистоту, займатися просвітницькою та громадською діяльністю. Вони хочуть бути ЗАДІЯНІ в процесі державотворення! Як Ви всі цього не можете зрозуміти? Просто прийдіть і поспілкуйтеся з нами!

За що їх паплюжать одні, а інші вірять цим брехливим чуткам?

На щастя – це вже в минулому. Сьогодні про активну співпрацю з районним Правим Сектором зголошуються і освітяни і духовенство і підприємці. Люди різного віку і професій.

На завершення. Я хочу, щоб люди знали. Правий Сектор виступає за порядок і спокій в районі. І ми вже сьогодні реальними справами довели це. Правий Сектор виступає за рівність абсолютно усіх перед законом. Правий сектор є високо дисциплінованою організацією. Жодних злочинних дій з нашого боку не було і бути не може. Так, ми готові активно протидіяти залишкам злочинного режиму, але виключно тоді, коли усі правові і моральні аргументи будуть вичерпані.

Особливо наголошу. Активісти Правого Сектору не ходять в масках і балаклавах, не озброюються тощо. Якщо Ви помітите людей в масках і з битами – негайно звертайтеся до правоохоронних органів та на нашу гарячу лінію. На даний момент це тел. 097 75 27 369. Приналежність до нашої організації підтверджується виключно посвідченням та, в разі потреби, звіркою номера посвідчення. Тобто, будь хто, хто вчиняє якісь діє, позиціонуючи себе при цьому Правим Сектором, зобов’язаний пред’явити згаданий документ. В інакшому випадку – це провокатори.

Зв’язуйтеся з нами, приходьте до нас (штаб районного ПС), ознайомлюйтесь з нашою діяльністю, долучайтеся, давайте поради – одне слово давайте творити свою державу спільно!

Слава Україні!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 11
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"мирно" забивали ...
Відповісти
Ну і що ви хорошого зробили, які реальні справи? Який у вас статус? Хто ви такі? І що ви могли такого зробити за ДВІ НОЧІ, що вся правоохоронна система стала на своє місце???
Відповісти
це що? Це із бандерів?
Відповісти
"...Правий Сектор це не «громили з битами», не «безпредєльщики» і таке інше..." - да, видели на майдане, Саша Белый пусть еще про это расскажет.
Відповісти
Автору слід не розказувати казки, а пояснювати конкретні приклади з битками і з Сашком Білим, бо зараз саме такі випадки асоціюються з Правим сектором, і, до речі, від яких ПС до сих пір не відмежувався. Заяви одне, а конкретні дії - інше. Організації на кшталт правого сектору завжди і скрізь притягують людей з бандитськими замашками.
Відповісти
Богдане, той "правий сектор" шо в камені це збіговисько дітей ,які понапинали на себе костюми хакі!не більше...я особисто знаю декого з них ,так що давай не будемо..друга справа ,якби вони як і ти пройшли Київ...а вступити просто коли все завершилось ,то просто піар!повийо.. перед містом і друзями..в нас в камені ще такі афганці є...па*ятаєш ,як із сцени віча їх запитували ,де були вони ,коли афганці з усієї України були на майдані?мало того,під шум віча прийшли до мера і вимагали гроші!!!!5 тисяч!!я це чув на власні вуха!!!!!!!так що ,кому війна ,а кому мати рідна!!
П.С. куди пішли гроші ,які тоді на вічі здавали люди.Це перше
Чого ти особисто втручаєшся в кадрове призначення району? це того ,що сестра твоєї дружини очолює виконавчу службу району?і до неї ідуть з поклоном?
Відповісти
я постійно читаю виправдання Пс ,що вони такі патріоти ,що вони зробили революцію!! знову себе роблять героями а ми народ що не при чому? тільки дивлячись на ватажків цих революціонерів ,не хочется що вони були при владі!!як БІЛИЙ ХВОРИЙ НА ГОЛОВУ! ВОНИ Ж ВСІ З ОДНОЇ БАНДИ ,НЕ ДОПУСТИТИ!!!!
Відповісти
Безперечно, що серед членів ПС переважна більшість чесних, мужніх патріотів. І їх роль у Майдані теж безперечна. Але зараз інша ситуація, потрібні інші люди з іншими якостями. З битками і ножами такі проблеми, які зараз є критичними для України, не вирішити. Тому треба полякувати чесним патріотам з ПС, і твердо їм сказати, щоб не лізки туди, куди їх не слід.
Відповісти
ПС- як махновці, яких Ленін використав у громадянській війні, нагородив навіть орденом Червоного прапора, а потім сказав, що це - попутчики революції і відправив їх у "розход". Так і з вами буде.
Ви- герої Майдану. І ви- зрадники ідеалів Майдану. Паша в Луцьку, а Белий у Рівному дали поживу всім московським телеканалам очорнити Майдан і Україну, реабілітувати свою агресію у Криму.
Включайте мозги, ПС а не дубини і вже автомати.
Відповісти
правий сектор я за вас
Відповісти
"слово давайте творити свою державу спільно!"Хто Ви такі і яка у вас програма. Янукович теж закликав і теж обіцяв! Ви незаконна, нелігітимна структура, яка силоміць і на свій розсуд присвоїла собі ПРАВО звинувачувати, судити, карати! У нас є ДЕРЖАВА! У нас є КОНСТИТУЦІЯ і ЗАКОНИ! Януковичі їх узурпували, тепер ви їх намагаєтесь узурпувати, а фактично ВЖЕ УЗУРПУВАЛИ! БО ВИ ВВАЖАЕТЕ, що тільки ви справді знаєте, що потрібно громаді !Це таке ж блюзнірство, як і "батьківська" турбота Януковича. Що, віче яке ви зьираєте, то громада, чи їх громада упопеоважила? НІ! Отже це зібрання заангажованих людей, спровокованих та підбурюваних вашими активістами, а іноді й найнятих! Ми вже не раз в цьому переконувались! ГРОМАДА, НАРОД ПРОТИ СВАВОЛІ! ПРОТИ СВАВОЛІ ЯНУКОВИЧА І ПРОТИ СВАВОЛІ ВАШИХ БОЙОВИКІВ! Демократія це не оприччина, а воля громади висказана вільно та в законний спосіб!
Погляньте на Одесу! Скільки можна провокувати сутички по "манії" сопливих, нахабних "активістів"!чим їм завадила безумовно талановита еврейочка - наша співачка, в яку закохана вся Одеса, що вони вчинили дурну, німчемну бучу!Ну, ганьба й срам сектору! А ось еврейського хлопчика, що вдає із себе ледь не "речника" українства. то будь ласка! Але він не спроможний співати! Та й українськиї пісень навряд чи знає!Так що, шановний пане Пташник, перш ніж іти в вашу "кумпанію," слі не лякатись, а добряче ПОДУМАТИ! Бо дуже присмак не наш..., не народний.
Відповісти