Додати запис

А люстратори – хто?

Учора «Автомайдан», «Самооборона» та «Правий сектор» завітали до керівництва Волинської облспоживспілки. Зі зрозумілою метою: люструвати керівництво. Голова Володимир Горгут заяви поки не написав, а хлопці обіцяли поки не лишати його у спокої.

Але хочу сказати про інше. Ніхто не сперечається, що Горгут, Колісник та інші мають піти. Що люстрація – річ корисна.

Але коли у перші дні перемоги революції – дні ейфорії і твердої віри у «правильний шлях» - багато хто казав «Так їм, хлопці!», то зараз все більшу увагу починають звертати на самих люстраторів.

От наприклад: серед учорашніх «гостей» пана Горгута уважна і поінформована людина без проблем знайде людей з кримінальним минулим. Добре, хай ці люди будуть сьогодні тисячу раз чесними! Але задумайтеся: чи мають вони право бути серед тих, хто взявся очищати владу? І чи не стануть вони згодом прямим приводом говорити, що це була не люстрація а всього лиш рейдерське захоплення (до слова, зовні рейдерські захоплення дуже схожі на сьогоднішню люстрацію).

Коли один з підрозділів революції вимагає від посадовця піти, а у його крісло сідає нічим не кращий – це дискредитує і люстрацію, і революцію.

Ті хто взяв на себе колосально важку і відповідальну місію провести люстрацію, повинен розуміти: сам він буде під ще пильнішою увагою.

Моя порада: заспокоїтися. Бо чим далі триватиме така «стихійна люстрація», тим більше негативу вона на себе збиратиме. Все: ейфорія минула, треба думати про виважені і продумані кроки.

Чи є критерії, за якими має відбуватися люстрація? Чи є критерії, за якими мають відбирати люстраторів? Чи є закон про люстрацію? Нема. А отже – маємо працювати тільки над виробленням цих речей.

От наприклад: кожного, хто займається люстрацією, періодично перевіряти на детекторі брехні. Чим не ідея?
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 23
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Давайте накуптмо детекторів. Перший повішаємо на шию Пащенку! Для науки.
Відповісти
тобі, що пащенко в борщ насрав??? якраз він тягнув мазу в буремний період
Відповісти
А люстратори - моральні уроди
Відповісти
Є люстраційний комітет буде закон і правила і будемо люструвати кожного без виключення а почнемо з люстраторів в прямому ефірі!
Відповісти
Нарешті до вас дійшло!
А не їздили до всіх підряд і змушували писати заяви всіх без розбору.

Такий підхід до люстрації більш правильний.
Відповісти
Володя не тяни резину всіх хто вже був потрібно люстріровати, а декого і кастріровати
Відповісти
а в яника внука люстріровали бандеровці)))))
Відповісти
Володимире Митрофановичу, Громадський сектор разом з усіма цими структурами виробляють критерії, комітет громадської люстрації у стадії підготовки, Закону чекаємо.
Відповісти
Давайте вчитись!
Є позитивний досвід багатьох країн.
Напрацьовувати ідеї і через наших нардепів наповнювати законодавчу базу.
Відповісти
Деякі посади, в старі часи, коштували мільйони .
Очевидно, що зараз йде неймовірна битва за них.
Проте ніхто не висуває програми подолання корупції .
Планую створити робочу групу, яка поїде вивчати досвід боротьби з корупцією, до Грузії, Литви, Польщі.
Відповісти
Я З ВАМИ ПОВНІСЮ ЗГІДНА!!!! Я хочу задати декілька питань
В якому мезеї можна побачити речі з Межгіря та Пшонки ???
Хочу ОСОБИСТО ПРИЙТИ ТА ЇХ ПОБАЧИТИ В МУЗЕЇ!!!!ВОНИ МЕНЕ ПО ТЕЛЕБАЧЕННЮ ВПЕЧАТЛИЛИ
Чоому не можна повернути гроші Яника( 12 млрд дол) та взяти у кожного олігарха в борг по 1 млрд дол ( через рік віддамо хоч і без відсотків) ТАК би і закрили дірку вбюджеті розміром в 22 млрд дол.А ВЛАДА КАЖЕ ЩО ЇЙ ПОТРІБНО 35 млрд дол
5 млрд дол -отримали в результаті оптимізації пенсій тих які складають захмарні розміри (Ви розумієте які пенсії я маю на увазі не селян та простих робітників які отримують по 1-5 тис.грн а тих хто отримує 10 тис та вище ) та пільг депутатам
а іншу різницю можна погасити перекривши офшорні зони та повернувши з цих зон кошти наших бізнесменів та сплативши з них відповідні пождатки !!!ХВАТИЛО б НА ВЕСЬ БЮДЖЕТ!!!
Повірте ЛЮДИ БУЛИ Би ВДЯЧНІ ЗА ТАКІ ДІЇ ТА МОЛИЛИСЯ БОГУ НА ТАКИХ керівників!!!
Відповісти
люстрацію треба почати з тих хто хоче до влади, спілка не державний орган. це чергова спроба рейдерського захоплення майнв
Відповісти
Без люстрації не буде поступу до української України. Те, що не зробили рухівці у 90-х роках, повині зробити Правий сектор. Закон відстає, щоб не збурювати москальню. Але час не чекає. Щоб не було як у 2004р.Тільки треба не міняти "часи на труси", як вчинили у Луцькому районі.
Відповісти
бо не встигнете. України не стане!
Відповісти
Несподівано виважений і адекватний допис. А я думав, що тут вже все втрачено...
Відповісти
Спочатку треба щоб народ люстрвав групу яка буде займатись люстрацією бо якщо продовжиться так далі то народ закйметься кастрацією тих хто себе люстаторами самопроголосив
Відповісти
Пане Пащенко, навіщо ви плямите себе гнилими людьми поряд? Чому біля вас вискочки і хабарники!? Ви знаєто про кого я...
Відповісти
Ні ,не знаю. А людей поруч не так і багато.
Говоріть відверто , тут і зараз.
Що стосується плям ,то в кого їх немає ,в святих хіба що.
Відповісти
Цілком згоден.
Відповісти
Володимире, ось частково моя відповідь на Ваші питання
http://www.volynpost.com/blogs/1062-chomu-zliakalysia-lyustracii-i-scho-ce-take-naspravdi
Відповісти
Лендкрузер у тебе,в жінки Лексус,спорткомплекс, брокерська фірма,заводик-все нажито "непомерним" чесним трудом.Тепер можна і поморалізувати про когось.Будь відвертим,Володимир Митрофанович,до кінця.Називай поіменно тих,хто негідний люструвати.Почни з себе!










Відповісти
Те майно за яке ви переживаєте-Луцький,Ковельський,Володимир-Волинський,Нововолинський,Горохівський і ін,вже давно незаконно захвачені керівництвом облспоживспілки-три сімі,які нічого туда не вкладали
Відповісти
Назвіть тих людей із кримінальним минулим про яких Ви натякаєте.Ви виставляєте себе в ролі судді, ставите під сумнів учасників акціі-автомайдан,правий сектор,підприємців,пайовиків. Варто б спочатку розібратись перед тим,як декларувати
Відповісти