Додати запис

Світ об’єднався заради України

Всю ніч з 3 на 4 березня стежив за новинами з Ради Безпеки ООН, яку скликали на вимогу Росії для обговорення українського питання. Сам факт того, що раду скликала саме Росія не давав спокою, бо російська влада все робить тільки на власну користь.

І відчуття не зрадили – на засіданні представник РФ при ООН продемонстрував звернення Януковича від 1 березня 2014 року до Путіна з проханням ввести війська в Україну! І саме це, на думку Росії, дає їм право на військову інтервенцію.

Як народний депутат України офіційно заявляю, що таке звернення Януковича не має жодної юридичної сили.

По-перше, станом на 1 березня 2014 року Янукович вже не був президентом України.

По-друге, навіть якщо Росія й визнає його президентом, згоду на введення іноземних військ на територію України може дати винятково Верховна Рада України. Тому лист Януковича – це брудна провокація та державна зрада. Тільки зрадник та ворог власного народу міг запросити інтервентів до України!

Але країни-учасниці Радбезу ООН були одностайними - Янукович не є легітимним президентом України, а тому його лист нічого не вартий і не може бути підставою для російської окупації Криму.

Також не може бути підставою і «захист російськомовного населення» в Україні. Я народився на Львівщині, навчався у Рівному, живу на Волині. У справах бізнесу був у кожній області України і офіційно заявляю – ніколи в нашій країні російськомовних громадян або носіїв інших мов не утискали за мовною, національною, релігійною чи іншими ознаками.

Всі заяви російської влади про «утиски» чи «загрози», - це не що інше, як намагання виправдати свою ганебну окупацію української землі.

А тим часом світова спільнота вперше за багато років об’єдналася заради України. Російські дипломати на Радбезі ООН зазнали нищівної поразки. Європа, США, Китай одностайно заявили про неприпустимість зазіхання Росії на територіальну цілісність України.

США розірвали економічні та військові стосунки з Росією. Євросоюз дав Кремлю 48 годин на припинення військової ескалації і також готує економічні санкції.

Польща терміново скликає засідання ради НАТО через небезпеку російської агресії. Чехія відмовилися від спрощеної процедури видавання віз росіянам та закликала ЄС припинити роботу із запровадження безвізового режиму для росіян.

За недоторканість територіальної цілісності України висловився навіть Казахстан, який є членом Митного союзу. Світ нарешті почув Україну!

На щастя, російська військова агресія згуртувала не тільки світову спільноту. Насамперед, вона згуртувала всю Україну. Багатотисячні мітинги проти військової агресії на Сході та Півдні, черги добровольців у військкоматах Запоріжжя, Дніпропетровська, Одеси, Херсона, Миколаєва, Харкова, Донецька красномовно засвідчують – український народ єдиний!

І наостанку. Хочу низько вклонитися українським військовим в Криму, які вже кілька днів в повній облозі боронять українські військові частини. Ніхто не склав зброю. Ніхто не перебіг на інший бік та не покинув свій пост.

Ці хлопці нагадали всім скептикам, що таке честь офіцера, що таке присяга на вірність народу України. Я переконаний, що ще багато поколінь українців будуть брати приклад з цих героїв.

В 1991 році без крові та пострілів ми отримали незалежну Україну. Але виявилося, що справжня незалежність виборюється саме в ці важки часи. Я з гордістю можу констатувати, що нарешті за багато років УКРАЇНЦІ відбулися як нація!
Слава Україні!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
повинен потрапити під люстрацію за бандитизм та слабкодухість перед партією регіоналів. Відсиджування у ВР також має вважатися злочином. А запізнілі заяви, коли почались перемоги майдану це пуста та непотрібне замилювання очей. Віддай 50% власного капіталу (прошу не плутати з догодами) у бюджет країни тоді задумаємось про те чи реабілітував ти себе перед громадою чи ні.
Відповісти
Прозріння прийде пізніше...
Відповісти
Невже ти думаєш, що люди настільки приміьивні, що не розуміють, хто ти насправді, що в тебе цілком гниле нутро, що ти пішов у політику , щоб зберегти свої нечесно нажиті статки? Знають люди все і все памятають, тому труситимешся як осиковий лист, чекаючи, коли прийде час розплати!
Відповісти
зробити цьому прохіндєю повний люстрець
Відповісти
Наявність грошей не є наявність розуму і патріотизму ТОВАРИЩ АФЕРИСТ
Відповісти
Напевно, варто задуматися народному депутату: за що його так " люблять" виборці?
Відповісти
Зафукали івахіва. Тепер ждем, коли перерахує грошики ВП, щоб закрили коментарі. За старою доброю івахівською традицією.
Відповісти
Світ обєднався, щоб очитити Україну від івахівих і йому подібних, як першопричини і суті зла,яке керує донині Україною.
Відповісти