Додати запис

Нова влада на Волині або Чого варті старі граблі

Сьогодні у стінах Волинської ОДА відбулася спроба представлення і обговорення кандидатів на посади заступників голови ОДА.

Чому кажу "спроба"? Тому що:

1) всі три кандидати вже були погоджені трьома партіями: перший заступник - Сергій Кудрявцев, директор обласної філії Брокбізнесбанку - від "Свободи", заступник із гуманітарних питань - Роман Карпюк, ректор університету "Україна" - від "Батьківщини" та заступник з питань економіки - Олег Тарасюк, юрист і бізнесмен - від "Удару";

2) не було представлено ані інших претендентів на названі посади, ані хоча би названо їх прізвища...

3) з огляду на це обговорення кандидатів - це всього лише формальність, яка зводиться до одного: життєпис послухали (народився, виріс, вчився в школі, універі, був на Майдані), питання поставили, відповідь (задовільну чи незадовільну) отримали і за замовчуванням кандидатів погодили... Хоча й не голосували...і якось навіть завдяки панові Банаді кінцівка вийшла мало не комуністична - бажаємо успіху в нелегкій справі.

А висновки з цього всього такі:

1) на моє запитання, чому партійний принцип підбору кадрів і чи були заяви/звернення на посади заступників від представників інших середовищ, Григорій Пустовіт зазначив, що в області керувалися тим самим принципом, за яким формувався Кабмін, а також що інших серйозних пропозицій не було... А я ж то знаю, що були - інші пропозиції... можливо і несерйозні, але які індикатори цього критерію і чому не дати можливість громаді самій переконатися в цій несерйозності? Отже, нова влада діє за тим самим принципом, що і стара... Хоча правда - прогрес є: таки була спроба обговорення і претенденти на заступників та й сам голова ОДА кажуть, що готові пройти публічне представлення на недільному вічі... Але чи ради зміни партійних облич з"явився і був Майдан?

2) якщо влада виступає за прозорість і відкритість у своїй діяльності, чому не було представлено кілька кандидатур на кожну з посад? Ок, нехай би були партійці, але мали би бути і з середовища науковців, керівників підприємств, громадських активістів...

3) Роман Карпюк двічі сказав, що його діяльність буде такою, щоб не підвести керівництво... І все було би добре, якби мова не йшла про вибори президента... Опа! продовжуємо використовувати адмінресурс?

4) Олег Тарасюк (хоч і не ударівець) - явище надзвичайне. Мало того, що в нього поняття немає про стратегічну ціль економічного розвитку Волині (основний месидж - це щоб добре було середньому класу і тоді буде розвиватися область), новий кандидат склав враження слизького типа, який не має бажання публічно розповідати про свої бізнеси... Заледво витягнули в нього зізнання про медіа-бізнес (рекламні біг-борди Луцьку) і діяльність на ринку нерухомості... Не вірю, що на посаду заступника з економічних питань не знайшлося би справжнього фахівця

5) кожен кандидат мав за честь сказати, що він був на Майдані... Стоп! Я розумію, що то один із найважливіших критеріїв, але ж не від нього відштовхуємося... Або якщо від нього, то де люди з Правого сектору і Самооборони? А не було, бо партійний принцип... У результаті звучало, як у старі добрі часи: народився в сім"ї селянина чи робітника, закінчив школу на відмінно, університет із червоним дипломом, з такого-то року є членом комуністичної партії....

6) у команді немає жодної (!!!) жінки... вас це не тривожить? мене тривожить
________

Післяслово: наступним кроком буде обрання керівників департаментів, управлінь і відділів... Сьогодні на ці посади нова влада вже "розставляє людей" (за словами голови ОДА)... Чому розставляє? Чому не оголошується прийом заяв на конкурсній основі, а відбір - за чіткими критеріями? І стаж роботи не обов"язково має бути основним...
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 15
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Знаю, що у Вас було альтернативне бачення претендентів на заступників.
Яке Ваше бачення?
Відповісти
ЗАГАДКА: Ялинка, а навкруги - ДУБИ. Що це?



Відгадка: Новий рік у ОДА.
Відповісти
ДО волинської громади - дійте ж щвиде, пропонуйте, ане мосолбте, так і так недобре, область стоіть, галузі на плаву, трека керівников, а ще як конкурс оголосите, то а ж місяць чекати після публікації в змі. з цими обговореннями так через півроку згоди не ьуде, кого ж прежставляти на керівні посади
Відповісти
Найганебніша пропозиця нової влади на посаду заступника з економіки - Тарасюк. Присутні в залі були вкрай здивовані тупістю цієї людини. Встав, помявся і нічого не сказав. Жахлива кандидатура. В будь-якого дядька на вулиці можна тикнути пальцем і буде такий же заступник, як цей тип. На якому смітнику отаке лихо можна знайти! Таку нікчему і слизняка!?
Відповісти
+100%
про бізнес не розкаже!
або щось приховує, або бізнес протизаконний.
він приховав - і одразу кандидатура має зніматись без права взагалі призначатись на будь-які посади терміном на 3-5 років, поки не навчиться правду казати.
вже брехуни були, скільки можна?!
Відповісти
В монолітному болоті Бюті. Це їх хронічна хвороба ще з 2004 року.
Відповісти
На "Волинських новинах", наближених до Палиці (і, відповідно, до Никитюка), вже другу добу старанно витираються коментарі про кандидатуру Тарасюка. А завтра майдану будуть пропонувати нікчемну людину, яка нічого не варта. Починається стара пісня. Ми вже бачили різних чиновників, а такого лайна ще не бачили. Ця "кандидатура" навязана Пустовіту головним дерибанщиком землі Луцької міської ради Володимиром Никитюком. Люди, дорогі мої співітчизники, лучани - будьте завтра невідступні, бо злодії будуть знову наживатися на ваших горбах.
Відповісти
Геть Никитюків і Тарасюків! Геть бізнес від влади! Не за те проводили революції, щоб олігархи і їх посіпаки прийшли до влади!
Відповісти
Тарасюк - зять Никитюка. я немаю нічого проти його родинних звязків. але я проти того щоб він йшов на таку посаду. враження він справив доволі гнітюче. а враховуючи хитрість Никитюка, Тарасюк може виявитися зіц-заступником. досить вже.
Відповісти
не вибере керианича! Самі смієтесь із цієї затії.
Відповісти
Є інформація, що на департамент інфраструктури хочуть призначити Дубняка, який прокрався де не працював. Останнє місце " Луцьктепло". Не знаю чого директор не дав матеріали в міліцію.
Але іде по партійній квоті.
Шановний пане Пустовіт не слухайте тих порадників , які хочуть прилаштувати своїх. НЕ ЗАБУВАЙТЕ,ВАМ ЗА ВСЕ ПРИЙДЕИТЬСЯ ВІДПОВІДАТИ. Беріть на роботу професіоналів.
Відповісти
"професіоналів" ЧОГО?
Відповісти
Новим хабарникам і аферистам не місце у Волинській ОДА!!!
Пустовіт захищав аферистів "Західінкомбанку", де зараз його депутати і керівник Гаврилишин і ін.???
Чому вже подорожчав хліб на Волині? Це нова влада?
Таку банду теж ГЕТЬ!

Відповісти
Мда, прикро, що призначають людей за домовленістю впливових людей.
Яка в дубняка історія посад?
Ви хоч копнули глибше? Як і де він працював?
А ви його на верхівку? Одумайтесь!!!
Відповісти
Висновки з коментів.

Згадка: Пусто, а навкруги - ДУБНЯКИ. Що це?
Відгадка: Волинська ОДА.
Відповісти