Додати запис

“Фінляндизація” України?

Нещодавно впливова американська газета “Washington Post” опублікувала статтю відомого американського політика, дипломата і державного діяча, лауреата Нобелівської премії миру Генрі Кіссинджера.

Член ”Комітету 300”, Більдербергського клубу та Тристоронньої комісії виклав своє бачення щодо врегулювання ситуації навколо України та Криму.

Його пропозиції складаються з 4 пунктів:

1.Україна повинна мати право вільно вибирати свої економічні та політичні зв'язки, в тому числі, з Європою.

2.Україна не повинна вступати в НАТО.

3.Україна повинна мати всі можливості для створення уряду, відповідно до волі її народу. Мудрі українські лідери в такому випадку віддадуть перевагу політиці примирення різних частин країни. У міжнародному плані вони повинні проводити політику, яку можна порівняти з політикою Фінляндії. Ця країна не залишає ніяких сумнівів у своїй повній незалежності і співпрацює із Заходом в більшості областей, але в той же час ретельно уникає політичної ворожості щодо Росії.

4. За правилами існуючого світового порядку неприпустимо, щоб Росія анексувала Крим. Але відносини Криму з Україною можна зробити більш спокійними. У цих цілях Росія повинна визнати суверенітет України над Кримом. Україна повинна розширити кримську автономію на виборах у присутності зарубіжних спостерігачів. Цей процес повинен включати усунення будь-яких недомовок і невизначеності щодо статусу Чорноморського флоту в Севастополі.

Очевидно, що саме цими принципами буде керуватися американська та європейська дипломатія щодо врегулювання ситуації навколо України та Криму.

Це принципи, а не приписи. Знайомі з цим регіоном люди знають, що деякі з них припадуть не до вподоби тій чи іншій стороні. Але зараз важливіше не абсолютна задоволеність, а збалансована незадоволеність, як наголошує Генрі Кіссинджер.

Якщо не буде знайдено якесь рішення на основі цих або аналогічних елементів, то сповзання до конфронтації тільки прискориться. Причому, час для прийняття такого рішення настане досить скоро.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
да ви в пащенка добриц друг!
Відповісти
не поспілкувався з досвідченим родичом?
Відповісти
Ми в вас віримо!!!)))
Відповісти
Підтримую!))
Відповісти
Підтримую!!!)Ми з Вами) Ми у Вас вірим)
Відповісти
Ми з Вами!) Ми віримо у Вас! Ми хочемо, щоб усі Ваші задуми здійснились і допомагатимо Вам в цьому! Успіхів!))
Відповісти
Дякую за підтримку! Постараюся оправдати Вашу довіру!)))
Відповісти