Додати запис

У Ківерцях буде пам’ятник Героям Небесної Сотні

Девятого березня в м. Ківерці під патронатом Всеукраїнського Обєднання Свобода за участю усіх християнських церков, що знаходяться в місці, відбулось освячення хреста та закладання першого каменю під будівництво першого на Волині пам’ятника новітнім новомученикам, героям євромайдану.

Розпочали захід отці з освячення хреста, та заупокійної літії , та продовжили мітингом -реквієм за невинно убієнними героями. Ведучий акції депутат міської ради Роман Стецькович нагадав як ця боротьба розпочиналася і як переросла в революцію з жертвами . Настоятель УПЦ КП о. Іоан та настоятель храму УПЦ МП о.Олександр і УГКЦ о. Августин в своїх проповідях висловили хвилювання за долю України і за збереження територіальної цілісності. Отці нагадали, що зараз святий великий піст, що людям щоб спастися треба каятися і молитись, а також за души загиблих , мир і благополуччя на землі .

Мав слово і о. Роман Мойсей , брат нашого земляка загиблого в бою Василя Мойсея , який розповів про брата та його любов до України . Він відзначався сміливістю, ніколи не вагався коли треба було боронити наш край…

Слово мали заступник голови ради Ігор Космина в своїй розмові закликав бути гідними своїх героїв вічно їх пам’ятати і брати з них приклад героїзму . Заступник міського голови Олександр Зінюк- зазначив, що сквер вже має офіційну назву «Герої євро майдану» і міська рада працює над тим щоб привести в належний стан.

Активіст громадської організації «Відроджене покоління» Ярошенко Андрій зауважив , що молодь прагне змін, мусить відбутись люстрація і перезавантаження влади. Подвиг людей, які поклавши свої життя на вівтар жертовності, не має пройти марно.

Священник о. Олександр Вронський керівник ківерцівської міської організації В О «Свобода» наголосив ,що завдяки мужності героїв перемогли внутрішнього окупанта.Тодішня окупаційна влада не сподівалась що беззбройні люди задля того ,щоб повалити режим підуть на зброю, вони відчайдушно боролись і перемогли.

Хтось поклав свою душу і тіло за нашу свободу а когось Бог зберіг для того щоб служили Йому та продовжили справу цих героїв, а їхні портрети мають бути розміщенні в школах , районних та місцевих радах ,як приклад патріотизму та героїзму. Розміщенні портрети мають нагадувати задля чого полягли герої, кожен чиновник немає права навіть думати про корупцію та зловживання владою.

Боротьба не закінчилась, «чума» окупувала Крим і насувається на схід. Ми маємо бути готовими до того щоб боронити свій край ,ми не дозволимо будь якому окупанту топтати нашу святу землю і якщо треба буде то й зі зброєю в руках - прокоментував Олександр Вронський. Хор «Жайвір» виконав гімн небесної сотні та присвятив вірша. Закінчився захід виконанням державного гімну.

Організатори подякували підприємцям В. Лебідю , Л. Жеребцовій , Л. Нелипюку та громадській молодіжній організації «Відроджене покоління», громадянам В.Петрусю та небайдужим жителям міста за надану допомогу в підготовці заходу.

Слава Героям Небесної Сотні! Слава Україні!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
вже відбулись. Місця біля владного корита поділені! А вам чого?
Відповісти