Додати запис

Виконком Луцькради треба змінити

Шановні лучани, 26.03.2014р. Луцькою міською радою буде розглядатись внесене мною питання про РОЗПУСК ВИКОНКОМУ.

Прочитав і почув багато ваших думок щодо цього. Зокрема:

- у виконкомі мають бути лише професіонали;

- треба змінити усю владу, окремо виконком не цікаво;

- виконком це лише технічний орган мера і усе важливе вирішує рада;

- не треба зараз чіпати виконком, бо існують інші проблеми з формуванням виконавчої влади;

- зараз загроза війни не час займатись змінами, зробимо це пізніше.

Відчуваю, що просто зобов’язаний дати відповіді на ці питання.

Отже, моя думка.

Виконком насправді є органом влади, що поєднує в собі виконавчу владу і владу місцевого самоврядування. Виконком вирішує самостійні питання і в певному розумінні це орган, який відіграє важливішу і оперативнішу функцію ніж міська рада (сесія ради). Насправді змінити усю міську владу можна лише на виборах. Але змінити виконком можна вже зараз. Багато політиків обіцяли з високих трибун, що вони готові оновлювати владу, приводити нові обличчя у владу.



Ось самий простий і реальний спосіб – включіть до складу виконкому представників:

- громадських організацій, що брали участь в Євромайдані;
- представників Правого сектора,
- представників Самооборони
- представників Автомайдану.

Виконком не формується за принципом професіоналізму. Головна ознака члена виконкому - порядність та сумлінність.

Приклад: спробуйте знайти спільні професійні риси у нинішніх членів виконкому - начальника міліції Марчишака, будівельника Чорнухи, менеджера Гунчика, підприємця Циганюка, науковця Маховського, банкіра і комсомольця Романюка, професійного чиновника Кравчука, службовця-апаратника Вербича, військового Пустовіта…

Порівнявши прийдемо до висновку – нічого спільного між цими людьми немає, окрім статусу члена виконкому. Тому у виконком потрібно відбирати людей за ПРЕДСТАВНИЦЬКИМ принципом, людей, які будуть якомога більше відображати громаду та сьогодення.

Виконком не є технічним органом і виконком не є органом міського голови. Насправді виконком є самостійним органом, який входить в систему органів (рада-голова-виконком), які мають взаємоконтрольні функції.

Виконком покликаний запобігати зловживанням з боку міського голови, оскільки має контрольні функції щодо діяльності виконавчих органів та комунальних установ і підприємств. ВИКОНКОМ Є ВПЛИВОВИМ ОРГАНОМ ВЛАДИ.

За законом член виконкому має БІЛЬШЕ влади і вирішує більш важливі питання, ніж чиновник облдержадміністрації. Тому дивно, чому нам пропонують зміни в державних адміністраціях, але відволікають увагу громади від необхідності зміни ВИКОНКОМУ.

Члени виконкому Марчишак, Чорнуха і Гунчик пропустили більшу частину засідань виконкому. Жоден з членів виконкому не вніс жодного проекту рішень на розгляд, члени виконкому часто голосують не піднімаючи рук, в 99,9% випадків рішення виконкому – це «одобрямс».

Неможливість зміни виконкому лише через загрозу війни – це звичайна маніпуляція, яка спрямована на затягування часу і відволікання уваги. Невже людський мозок здатний обробляти лише одну думку? Невже людина не здатна виконувати більш як одну дію в певному проміжку часу? Вибачте, а чим оборона країни і зміна виконкому пов’язані? Це дії, які можна вчиняти одночасно, без будь-якої шкоди обом процесам. Більш того, певна частина виконкому все одно не працює.

Отже, виконавчий комітет Луцької міської ради потрібно змінити. Зі складу мають бути виключені Марчишак, Гунчик, Чорнуха, Щур, Циганюк, Маховський, Крижанівський. Натомість до складу мають бути введені представники від Правового сектора, Автомайдану і Громадських організацій.

Я виступаю із різкою критикою членів виконкому Марчишака, Гунчика і Чорнухи. Ці люди дискредитують цей орган місцевої влади.

При цьому, я особисто нічого не маю проти членів виконкому Щура, Циганюка, Маховського, Крижанівського. Однак, слід відзначити, що ці люди є представниками партій Свобода і Батьківщина.



Враховуючи ту обставину, що зараз ці партії посідають усі ключові посади в області, то для демократичності буде правильним сформувати виконком без представників провладних політичних партій.

Розумію, що прийняти рішення про РОЗПУСК ВИКОНКОМУ буде майже неможливо. Міський голова і депутати знайдуть тисячу відмовок, пояснень та аргументів проти. Зрештою просто не проголосують. Мотиви є очевидними – міський голова буде намагатись втримати владу над виконкомом (сьогодні його контроль становить близько 70%), а політичні партії і депутатські групи (через депутатів) будуть захищати своїх представників у виконкомі (Циганюк і Крижанівський (Батьківщина), Щур (Свобода), Маховський (група Новий Луцьк, І.Палиця)).

Було б добре, якби перераховані мною особи, не чіпляючись за своє посади, добровільно склали з себе повноваження членів виконкому, надавши можливість прийти до управління містом новим людям, людям, які представляють Майдан.

Я щиро переконаний, що зміна виконкому є необхідною в сьогоднішніх умовах. Це забезпечення демократичних змін в управлінні містом, змін в виконавчій владі міста. Зрештою, зміна виконкому – це виконання обіцянок, які лунали від політиків різного рангу на майданах по усій країні.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 11
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Осіпов, ти зі своїми змінами закакався по вуха. Ти не з того почав і всі твої затії - від "лекцій" на медичні теми до зміни виконкому примножать для тебе лише мінуси. Я думав, що ти трохи розумніший. Виявляється, я помилявся, як помилялись багато моїх однодумців.
Відповісти
депутату
якщо хочете розкритикувати, то краще робити це аргументовано. Тому прикро якщо ви справді депутат.
Відповісти
Всюдисущий вискочка осіпов - нульовий стратег і тактик. Якби тримався фракції "Батьківщина", то сьогодні в час роздачі Пустовітом посад був би рекомендований на посаду обласного прокурора чи, як мінімум, на одного з заступників голови ОДА. А так - дуля з маком.
Відповісти
Краще бути нульовим стратегом і порядною людиною, ніж дуполизом і пристосуванцем. Пустовіт перший хто боїться біля себе тримати нормальних людей
Відповісти
Андрію, на минулій сесії ти вже виносив це питання на розгляд. Двічі голосували з 12 і 11 голосами. В тебе практично немає однодумців, крім, звичайно, Романа Бондарука - твого годувальника і спільника по банківських аферах. 26 березня за твою "ініціативу" проголосують 5-6 депутатів. Може досить самолюбуватись своєю персоною? На вулиці війна. Ти служив в армії, чи відлиняв? Почисть краще свого калаша і йди рятувати Вітчизну.
Відповісти
Шановний Андрію. Ви не повині звертати увагу на нерозумні коментарі. Просто ці люди до Вас не доросли.
Відповісти
Шановний Андрію, ви не повині звертати увагу на нерозумні коментарі. Просто ці люди до Вас не доросли.
Відповісти
Ти права. До Андрія ще ніхто не доріс, і не бажано "доростати". Розуміється, лізти в таке лайно, в яке лізе твій симпатик.
Відповісти
Скажіть всі простіше - якій склад ради, такий і виконком. Що в раді бамбули, то й у виконкомі чудили.
Міняти треба всіх, бо розумний виконком при такій раді, що сідло на корові.
Відповісти
"Приклад: спробуйте знайти спільні професійні риси у нинішніх членів виконкому - начальника міліції Марчишака, будівельника Чорнухи, менеджера Гунчика, підприємця Циганюка, науковця Маховського, банкіра і комсомольця Романюка, професійного чиновника Кравчука, службовця-апаратника Вербича, військового Пустовіта… ". А й, насправді: що між цими людьми спільного? Один житло будує, інший - автобуси випускає, ще інший - місток керує... Є пропозиція згрупувати злодіїв Осіпова, братів-бондаруків і буде виконком. Цього хоче досягнути одіозний юрист-невдаха. І буде виконком не "технічний", а злодійський. Підтримую Осіпова.
Відповісти
З яких-то пір пан Осіпов є представником громадської думки, захисником інтересів майданівських організацій??? Хто його на це уповноважував??? І взагалі, яке він має моральне право бути ініціатором будь-яких "люстраційних" процесів, маючи багато гріха разом зі своїм "діловим партнером" перед лучанами за неповернені (а значить вкрадені) кошти із Західінкомбанку, перед трудовим колективом Волинської обласної друкарні через майстерно здійснений рейдерський (значить злочинний) захват... Пане Осіпов, не провокуйте людей, почніть люстрацію із себе, складіть депутатські повноваження, вибачтеся перед тими лучанами, які доручили вам бути їх представником у міській владі. Або ж не заважайте принаймні у такий непростий для міста та країни час своїми деструктивними пропозиціями, спрямованими виключно для власного піару, а не для блага лучан!
Відповісти