Додати запис

Про конкуренцію. Цехове

Історично склалося так, що місцеві – волинські – інтернет-видання між собою конкурують. Хто б що не казав про колєжанську солідарність чи «інтернет великий, всім місця вистачить», ситуація все ж очевидна.

Причому предмет нашої конкуренції помацати можна набагато чіткіше і очевидніше, ніж у інших. Це читач. Який «проголосував» за видання часом своєї присутності на сторінках, кількістю переглянутих сторінок і регулярністю відвідування. Його можна порахувати з точністю до одного, чим ніколи не похваляться колеги з газет, телебачення чи радіо.

Саме тому й конкуренція більш предметна, ніж в інших. Але я сьогодні не про те.

Не кажу, що при цьому інернетчики ворогують. Слава Богу, ні. Конкуренція здорова і цивілізована, але… якась однобока.

Зачасту ми конкуруємо за принципом «хто раніше?». Перші поставили про те, що попався черговий хабарник, – значить, круті, не встигли – лохи. Ну, звісно, не завжди і не тільки. Але дуже часто.

Вважаю, що це правильно. Але цього недостатньо. Передусім для читача. Який навряд чи сидить на якомусь сайті і безперервно тисне «F5» в очікуванні сенсації.

Тому маю пропозицію, як нашу конкуренцію зробити азартнішою.

Аби довго не говорити, описую один з можливих варіантів: організовуємо десь – приміром в одній із соціальних мереж – такий собі рейтинговий майданчик. Тобто робимо відкрите опитування «Який матеріал вважаєте найкращим?». Додаємо у список не більш як по три матеріали від кожного видання.

Вважаю принциповими дві умови. 1. Рейтингуються тільки матеріали, добуті силами редакції. 2. Щодо матеріалів з однаковою інформацією, то ставимо в опитування матеріал тільки того видання, яке опублікувало його раніше (кажу ж – оперативність це круто, і вона має відповідно оцінюватися).

Пропонуємо усім голосувати. За результатами визначаємо кращий матеріал тижня і нагороджуємо його автора чи видання. Як мінімум, пишучи у себе на сторінках, що такий-то матеріал назвали найкращим. А можна створити «общак» і нагороджувати його автора коробкою цукерок. Чи кілограмом бананів. Неважливо.

Звісно, ідея сира, але «варити» її треба всім. Само собою, якщо «кухарі» в цьому зацікавлені.

Один – зацікавлений точно. :-) Кажу чесно: бачу у цій ідеї абсолютно чіткий корисливий інтерес. А саме: хочу мати ще один стимул для прогресу (шановні читачі, покладіть руку на серце і скажіть, що матеріали у волинському інтернеті вас УСІМ задовольняють…)

Всі знають, що конкуренція стимулює: давайте допоможемо нашому читачу отримати щось цікавіше, ніж «хроніку депутатських боїв» чи «сімейні саги а-ля «Внук з’їв бабусю».
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 19
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ідея супер!
Відповісти
Юра, а якщо твою ідею хтось візьме на озброєння, ти не проти?
Відповісти
Якщо за реалізацію візьметься хтось збоку - буде навіть краще. А якщо це буде Наход з Шелепом - то взагалі чудово :-)
Відповісти
А Наход з Шелепом не перетворять це на передбиборчі дебати? Пропозиція від мене: щоб мателіали розрізнялися за рубриками, щоб не лише міська рада і Борис Петрович, тобто щоб кількість матеріалів про соціалні ініціативи, культуру, історію тощо переважали буденних Осіпових та Калаханів.
Відповісти
Забыл editor хвостиком повилять.
Юра, как ты не поймеш, что автор работает для удовольствия, кайф от творчества.
А ты заигрываеш с быдлом.
Чиновник не в состоянии создавать что либо-хорошое, плохое, но свое. Автор это может. Он работает не обращая внимания на вяканье вокруг.
Выше текст чиновника.
Он выхолощен заботой о рейтинге, самолюбием, амбициями.
Это текст творческого импотента.
Відповісти
достатньо просто якісно виконувати свою роботу
Відповісти
достатньо для чого? для того, аби мати певний рівень популярності, не бути звинуваченим у некомпетентності - так, достатньо. А для руху вперед - ні
Відповісти
для них ні, для них простіше вигадувати різні відморозки замість того щоб робити якийсь матеріал. Але це наш волинський рівень.....
Відповісти
Точнее сельского быдла.
Відповісти
агага, ті про кого йде мова мене забанили :)))), так що тут треба казати тільки те, що влаштовує їхні погляди..... Ви думайте що говорите, ато теж опинетесь в чорному списку :)))))
Відповісти
Вже опинився )))
А вас я забанив виключно через ваші матюки у коментарях. Про що повідомив вам відразу ж у листі. Тому про "не влаштовує їхні погляди" - фігня повна (як і більшість що ви пишете).
Чесно кажучи я сподівався що ви смертельно на мене образитеся і не будете сюди ходити більше (((
Але шо ж уж.... Повторю, що сказав вам у листі: обіцяйте, що не будете матюкатися, і я зніму бан
Відповісти
образитись???? на вас???? в мене після такого тільки настрій піднімається :))))
Відповісти
Блін, жалко
Відповісти
А хто формуватиме список від видання? Редактор, чи читачі?
Яка періодичність оцінки, раз на тиждень?
Відповісти
Це мали б вирішити організатори цього. Якби такі знайшлися. Зрештою, кожна редакція має свою внутрішню статистику переглядів публікацій, яка вже може бути індикатором популярності, а значить - і "гласом народа"
Відповісти
Ну не знаю. Найбільш коментовані публікації часто просто є полем бою для тролів-анонімок (таких як я, наприклад) і якість матеріалу часто не відіграє у цих локальних битвах жодної ролі. У той час в соціальній мережі голосуватимуть живі люди (переважно). Тому моя пропозиція - вибір матеріалу має все-таки робити редакція.
Відповісти
Та певно що так. Редакція здатна відрізнити справді популярний матеріал від "затроленого". Я кажу тілки про те, що редакція, роблячи вибір, має можливість враховувати думку читачів - за тою ж статистикою
Відповісти
Ты не сможеш.
А может и никогда уже не сможеш.
Відповісти
Заигрывание с читателем-характерный признак "желтой" прессы.
Работа с авторм-направление практически отсутствует на Украине.
Эта "идея"- очередная попытка "подрихтовать" показания счетчика. Но 3-8 кратный разрыв с "ВН" преодалеть не получится. Там денежек побольше. Днепропетровские ребята свое дело знают. Неделю назад они немного тормознули размещение рекламы. Это просто было предупреждением Ватащуку, чтобы не очень увлекался нациками. А в целом, у них надежная позиция. Вам их не догнать.
Відповісти