Додати запис

Резолюція «Маршу миру» Володимира-Волинського до українців сходу-півдня та до російського народу

У ВОЛИНЯН Є МРІЯ...

Ми, мирні жителі м. Володимира-Волинського та району, зібралися на «Марш миру», спрямований на підтримку незалежності і територіальної цілісності України та проти російської агресії в Криму!
Будучи глибоко обурені позицією Кремля щодо України, ми вийшли на «Марш миру», щоб заявити:
• про свій рішучий протест діям російської влади, що спрямовані на розкол українського суспільства та поглиблення розбрату між народом України та народом Росії;
• протест проти введення російських військ на територію України та блокування російськими солдатами українських військових частин в Криму;
• протест проти втручання у внутрішні справи нашої держави та порушення міжнародних домовленостей щодо України!
Мы обращаемся к русскому народу. Дорогие братья и сестры, знайте, что, несмотря на лживую пропаганду русскими СМИ, миллионы людей Западной Украины настроены дружелюбно по отношению к народу России и не хотят воевать с Вами, подтверждением чему является сегодняшняя мирная акция. Мы – за мир и дружбу между нашими братскими народами! Мы – против нацизма и насилия в любой его форме и проявлениях! Насилие только порождает насилие. Наши дети против войны! Они хотят иметь живых родителей!.. Мы обращаемся к сознательным и здравомыслящим гражданам России с призывом выйти на мирные акции протеста по всей Российской Федерации, дабы предотвратить братоубийственную войну! Эта война не оставит народу России того наследия, которым он мог бы гордиться. Мы также призываем Вас вместе с нами обращаться к мировой общественности и лидерам мировых держав с настоятельной просьбой сделать все возможное, чтобы остановить безумие и предотвратить кровопролитие в центре Европы! Люди, желающие жить в мире, не должны молчать в этот трудный час! Третья мировая война – недопустима! Четвертой – уже не бывать…
Мы также обращаемся к нашим соотечественникам на востоке, юге Украины и в Крыму:
Дорогие наши братья и сестры в Харькове, Донбассе, Крыму, мы нужны друг другу! Мы, мирные жители Волыни, - не враги Вам! Давайте же в это невероятно трудное для нашей страны время не будем разрывать нашу родную Украину, не будем убегать в чужую страну, но сплотимся и общими усилиями будем отстаивать ее независимость и территориальную целостность!
Запад и Восток – вместе и навсегда!
Север и Юг – вместе и навсегда!
Крым – это Украина!
Владимир – город мира!
И сегодня, когда наша страна оказалась на краю пропасти, когда вся планета стоит перед угрозой начала Третьей мировой войны, у нас и у наших детей все еще есть мечта, которой мы хотим поделиться с Вами, дорогие братья и сестры на Востоке и Юге Украины. Мы уверены, что это стремление коренится в миллионах украинских сердец по обе стороны Днепра, потому что это мечта о мире и единстве Украины!
Мы, жители Волыни, также как и вы мечтаем о том, чтобы наши дети жили в стране, где о них станут судить не по регионам проживания, политическим убеждениям, вероисповеданию или языку общения, а по их личным качествам характера.
О, дорогі українці, дорогі наші брати та сестри! Ми маємо плекати в серцях наших цю мрію і наполегливо працювати над її здійсненням! І спільними зусиллями наблизити той день, коли мова не стане на перешкоді спілкуванню молоді заходу і сходу України, коли україномовні дітки із Західної України візьмуть за руки російськомовних дітлахів зі Сходу та Півдня України і гулятимуть разом, неначе брати та сестри.
Є у нас мрія сьогодні!.. Що настане таки день, коли українці, росіяни, татари, євреї та інші національні меншини сходу, заходу ті півдня України сидітимуть разом за столом братерства. Якщо Україні належить бути великою нацією, ця мрія мусить здійснитися.
І з вірою у здійснення цієї мрії ми виходимо сьогодні на Марш миру. І нехай ця віра допоможе нам витесати з гори відчаю камінь надії. Нехай ця віра допоможе нам перетворити різку дисгармонію, що роздирає наше суспільство, на прекрасну симфонію братерства. Нехай ця віра дасть нам силу разом трудитися, разом молитися і боротися разом за незалежність і територіальну цілісність нашої неньки України!
Хай же лунає ця мрія про мир та братерство з величавих Карпат.
Хай лунає ця мрія з давніх гір Криму.
Хай лунає ця мрія у шахтах Донбасу!
Хай лунає ця мрія у степах Херсонщини!
Хай лунає ця мрія у мальовничому краї Волині і по всій Україні!
І якщо ця мрія лунатиме у кожному селі, у кожній області та кожному місті, ми зможемо прискорити прихід того дня, коли всі ми, діти Господні, українці різних вір та культур, зможемо взятися за руки і заспівати давнього духовного гімну:
«Боже великий, єдиний, нам Україну храни!»

з промови, виголошеної 20 березня 2014 року на площі Героїв м. Володимира-Волинського під час "Маршу миру" за незалежність і територіальну цілісність України та проти російської агресії в Криму!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 16
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ви сильно запізднились...
Відповісти
Треба щось робити,скоро вибори, а ми засра...сь з тими антимайданами
Відповісти
Краще пізніже ніж ніколи, головне щоб місцева макулатурка і телебачення правильно висвітлили.
Відповісти
Дешеве шоу , яке дало змогу показати себе великими " миротворцями" споконвічних прислужників режиму на місцях.А де ви були три місяці назад?
Відповісти
Чимось нагадує антиНАТОвські мітинги кінця 80-х.
Відповісти
особливо перекреслена бомбочка червоним кольором.
Відповісти
Всі представники антимайдану, всі регіонали і блюдолизи, всі штабісти партії Януковича знову зібралися до купи і стали в " президії" біля мікрофона.Дітки уважно роздивлялися дядів які борються за мир!!!
Відповісти
Це була генеральна репитиція по збору вчителів на "звіт" Саганюка, який був через пару днів.
Відповісти
Чим би дитина не бавилась,аби не плакала.На Майдані треба було свій патріотизм показувати,а не ходити по місту з кричалками.Цікаво хто таке придумав? Це вже повний .......ц !
Відповісти
Перед москальським посольством в Києві це треба було робити.
Відповісти
Покричали! А хто почув?
Відповісти
і слухали...Така доля в шісток....
Відповісти
Бач, Олександр Ковальчук, як можна обісрати гарну ідею)))))) Головне щоби гімна було в людині по маківку! Ви про це напішить і інтервю найбільшими демократами і борцями з місццевим тоталітаризмом можна додати
Відповісти
Поставити поряд на коліна у спільній молитві усі релігійні конфесії міста - ДОРОГОГО ВАРТУЄ!
Відповісти
Н-да-а-а. Сашко, не звертайте уваги на деяких писак. Вони самі нічого не зробили й не можуть зрозуміти для чого ви цей Марш миру організували. Його суть їм невідома. А своїми словами вони мають на меті одне: обгадати всіх, хто щось робить. А ви - молодець!
Відповісти
Сашко не молодець, а шизофренік. а марш - це весняне загострення. Цікаво було дивитися я обісраний директор педухи вів це шоу.
Відповісти