Додати запис

Для чого «приховували» нового власкора?

1 квітня я надіслав виконуючому обов’язки Генерального прокурора Олегові Махніцькому заяву про вчинення кримінального правопорушення. І це – не жарт! Справа в тому, що 1 березня 2013 року головний редактор незалежної громадсько-політичної газети «Волинь-нова» Олександр Згоранець видав два накази.

Наказ № 6-ОС «Про внесення змін у штатний розпис»: «У зв’язку з виробничою необхідністю, пов’язаною з розширенням кола передплатників у Локачинському, Володимир-Волинському та Іваничівському районах, більш всестороннього і глибшого висвітлення подій громадського життя у даних районах, ввести посаду власного кореспондента з посадовим окладом 1750 гривень на місяць».

Наказ № 7-ОС «Про прийняття Рузака П.М.»: «Прийняти РУЗАКА Петра Макаровича власним кореспондентом по Локачинському району з 01-го березня 2013 року за сумісництвом на 0,75 ставки. Надати РУЗАКУ П.М. надбавку за інтенсивність та напруженість у роботі 25%. Підстава: заява Рузака П.М. від 25.02.2013 р.»

Всупереч наказам, Рузак Петро Макарович не має права працювати за сумісництвом, бо з моменту прийняття на посаду власкора нашої газети «Волинь-нова» по Локачинському району і по даний час є директором Горохівського центру поштового зв’язку №7 Волинської дирекції Українського державного підприємства поштового зв’язку «Укрпошта».

Відповідно до п. 1 «Положення про умови роботи за сумісництвом працівників державних підприємств, установ і організацій», яке затверджено спільним наказом Міністерства праці, Міністерства юстиції, Міністерства фінансів від 28 червня 1993 р. № 43 (зареєстровано в Міністерстві юстиції 30 червня 1993 р. за № 76), «сумісництвом вважається виконання працівником, крім своєї основної, іншої регулярної оплачуваної роботи на умовах трудового договору у вільний від основної роботи час на тому ж або іншому підприємстві, в установі, організації або у громадянина (підприємця, приватної особи) за наймом».

Відповідно до п. 4., «керівники державних підприємств, установ, організацій, їхні заступники, керівники структурних підрозділів державних підприємств, установ, організацій (цехів, відділів, лабораторій тощо) та їхні заступники не мають права працювати за сумісництвом (за винятком наукової, викладацької, медичної і творчої діяльності)».

Діяльність власного кореспондента – журналіста друкованого засобу масової інформації не підпадає під визначення «наукова», «викладацька» та «медична». А що стосується визначення «творча діяльність», то ось як визначає це поняття чинне законодавство:

«Творча діяльність – індивідуальна чи колективна творчість, результатом якої є створення або інтерпретація творів, що мають культурну цінність» (Закон України «Про професійних творчих працівників та творчі спілки» від 07.10.1997 р. № 554/97-ВР).

«Творча діяльність – індивідуальна чи колективна творчість, результатом якої є створення або інтерпретація творів, що мають культурну цінність (Закон України «Про культуру» від 14.12.2010 р. № 2778-VI).

При цьому:

«Культурні цінності – об'єкти матеріальної та духовної культури, що мають художнє, історичне, етнографічне та наукове значення і підлягають збереженню, відтворенню та охороні відповідно до законодавства України, а саме:

- оригінальні художні твори живопису, графіки та скульптури, художні композиції та монтажі з будь-яких матеріалів, твори декоративно-прикладного і традиційного народного мистецтва;

- предмети, пов'язані з історичними подіями, розвитком суспільства та держави, історією, науки і культури, а також такі, що стосуються життя та діяльності видатних діячів держави, політичних партій, громадських і релігійних організацій, науки, культури та мистецтва;

- предмети музейного значення, знайдені під час археологічних розкопок;

- складові частини та фрагменти архітектурних, історичних, художніх пам'яток і пам'яток монументального мистецтва;

- старовинні книги та інші видання, що становлять історичну, художню, наукову та літературну цінність, окремо чи в колекції;

- манускрипти та інкунабули, стародруки, архівні документи, включаючи кіно-, фото- і фонодокументи, окремо чи в колекції;

- унікальні та рідкісні музичні інструменти;

- різноманітні види зброї, що має художню, історичну, етнографічну та наукову цінність;

- рідкісні поштові марки, інші філателістичні матеріали, окремо чи в колекції;

- рідкісні монети, ордени, медалі, печатки та інші предмети колекціонування;

- зоологічні колекції, що становлять наукову, культурно-освітню, навчально-виховну або естетичну цінність;

- рідкісні колекції та зразки флори і фауни, мінералогії, анатомії та палеонтології».

(Закон України «Про вивезення, ввезення та повернення культурних цінностей» від 21.09.1999 р. № 1068-XIV)»

«Професійний творчий працівник – особа, яка провадить творчу діяльність на професійній основі, результатом якої є створення або інтерпретація творів у сфері культури та мистецтва, публічно представляє такі твори на виставках, шляхом публікації, сценічного виконання, кіно-, теле-, відеопоказу тощо та/або є членом творчої спілки, та/або має державні нагороди за діяльність у сфері культури і мистецтва» (Закон України «Про професійних творчих працівників та творчі спілки» від 07.10.1997 р. № 554/97-ВР).

«Професійний творчий працівник – особа, яка провадить творчу діяльність на професійній основі, результатом якої є створення або інтерпретація творів у сфері культури та мистецтва, публічно представляє такі твори на виставках, шляхом публікації, сценічного виконання, кіно-, теле-, відеопоказу тощо та/або є членом творчої спілки, та/або має державні нагороди за діяльність у сфері культури та мистецтва» (Закон України «Про культуру» від 14.12.2010 р. № 2778-VI).

«Професійний творчий працівник – фізична особа, творча діяльність якої становить її основне зайняття, що завершується створенням і оприлюдненням творів або їх інтерпретацією в галузі культури та мистецтва і є головним джерелом її доходів, незалежно від того, має вона чи не має будь-які юридично оформлені трудові відносини» (Наказ Державного комітету з питань технічного регулювання та споживчої політики від 28.05.2004 р. № 97 «Про затвердження національних стандартів України, державних класифікаторів України, національних змін до міждержавних стандартів, внесення зміни до наказу Держспоживстандарту України від 31 березня 2004 р. № 59 та скасування нормативних документів»).

«Журналіст редакції друкованого засобу масової інформації – є творчий працівник, який професійно збирає, одержує, створює і займається підготовкою інформації для друкованого засобу масової інформації та діє на підставі трудових чи інших договірних відносин з його редакцією або займається такою діяльністю за її уповноваженням» (Закон України «Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні» від 16.11.1992 р. № 2782-XII).

«Журналіст – творчий працівник, який професійно збирає, одержує, створює і займається підготовкою інформації для засобів масової інформації, виконує редакційно-посадові службові обов’язки в засобі масової інформації (в штаті або на позаштатних засадах) – відповідно до професійних назв посад (роботи) журналіста, які зазначаються в державному класифікаторі професій України» (Закон України «Про державну підтримку засобів масової інформації та соціальний захист журналістів» від 23.09.1997 р. № 540/97-ВР).

Хоч журналіст є «творчим працівником», однак його трудова функція під терміни «творча діяльність» та «професійний творчий працівник» не підпадає, бо цей термін безпосередньо та однозначно унормований вищевказаними нормами права.

Поряд з тим, «працюючи» в редакції на 0,75 ставки в межах її робочого дня, що згідно чинного колективного договору починається о 10.00 год. і закінчується о 19 годині 15 хвилин, Петро Рузак, як керівник Горохівського ЦПЗ №7, об’єктивно діяв поза межами законодавства, так як тривалість роботи за сумісництвом не може перевищувати чотирьох годин на день і повного робочого дня у вихідний день. Загальна тривалість роботи за сумісництвом протягом місяця не повинна перевищувати половини місячної норми робочого часу, а «оплата праці сумісників здійснюється за фактично виконану роботу» (п. 5).

При цьому, згідно п. 11 «Переліку робіт, які не є сумісництвом» Положення, «інша робота, яка виконується в тому разі, коли на основній роботі працівник працює неповний робочий день і відповідно до цього отримує неповний оклад (ставку), якщо оплата його праці по основній та іншій роботі не перевищує повного окладу (ставки) за основним місцем роботи». Важко припустити, що впродовж 2013-2014 років директор структурного підрозділу державного підприємства «Укрпошта» Петро Рузак по своєму основному місцю роботи – ЦПЗ №7 – працював на умовах неповного робочого дня з оплатою 0,25 ставки лише до 10:00! Та чи міг він, без попередньої змови з головним редактором Олександром Згоранцем, написати 25 лютого 2013 р. заяву про прийняття на роботу в редакцію газети «Волинь-нова», коли на той час посади власного кореспондента по Локачинському району не існувало? Саме «під заяву» Петра Макаровича й було видано наказ про нову штатну одиницю в редакції.



Стосовно «більш всестороннього і глибшого висвітлення подій громадського життя у даних районах» власкором Петром Рузаком, як йдеться у наказі Олександра Згоранця, то й тут важко віднайти бодай якийсь результат: у газеті «Волинь-нова» з 01-го березня 2013 року по даний час не було жодної публікації за підписом громадянина Петра Рузака!

Щодо мотивації наказів головного редактора, пов'язаних із «розширенням кола передплатників у Локачинському, Володимир-Волинському та Іваничівському районах», то ситуація – плачевна, про що свідчать порівняльні дані (кількість примірників) передплати газети «Волинь-нова»:



Більше того, у статті «Краще зноситись, ніж заіржавіти», за підписом першого заступника головного редактора Василя Уліцького, яка була опублікована у газеті «Волинь-нова» за 04 січня 2014 року з нагоди 60-річчя Петра Рузака, з-поміж усього викладеного, не знайшлося ані слова про те, що ювіляр не лише «добрий товариш і партнер нашої газети», а й, виявляється, уже майже рік працює журналістом… у нашому ж трудовому колективі!

Натомість Петро Макарович, між іншим, колишній заступник голови Горохівської районної ради і перший заступник голови райдержадміністрації, діючий депутат Горохівської районної ради (села Зеленолужне, Пустомити та Уманці) зізнався тому ж Уліцькому: «Я мав пропозиції залишити пошту, піти на іншу роботу, але так приріс до свого колективу, що навіть уявити не можу, що залишу його. Це вже не професія, а такий спосіб життя» (http://www.volyn.com.ua/?rub=5&article=0&arch=1020).

Цими словами шанованого волинського поштовика, який пропрацював у даній галузі 17 років, а у 2009 році отримав найвищу професійну нагороду зв’язківців – нагрудний знак «Почесний зв’язківець», викривається очевидна оборудка головного редактора Олександра Згоранця – «власкор» Петро Рузак не має жодного стосунку до колективу «Волині-нової», який, вочевидь, для нього є «чужим», як щодо способу життя та професії, так і в порівнянні до «свого» – поштового колективу.

Офіційний веб-сайт нашої газети «Волинь-нова» не містив і не містить в складі працівників редакції власного кореспондента Петра Рузака.

Як член трудового колективу – співзасновник видання, на підставі визначеного пунктом 2.11 Колективного договору «Волині-нової» обов’язку «сприяти збереженню майна редакції, не допускати його розкрадання або втрат з інших причин», вважаю, що наказ № 7-ОС прийнято з грубим порушенням чинного законодавства.

Видаючи ці накази по особовому складу редакції, головний редактор Олександр Згоранець діяв всупереч інтересам газети, як комунального підприємства. Зловживаючи, на моє переконання, наданими йому повноваженнями, він лише на підставі заяви Петра Рузака від 25 лютого 2013 року одноосібно та безпідставно збільшив штат редакції на одну одиницю, з відповідним фінансовим забезпеченням.

Водночас, приймаючи пана Рузака на посаду власного кореспондента у Локачинському районі, керівник редакції, як посадова особа роботодавця, яка наділена компетенцією укладення трудових договорів, на мою думку, за попередньою змовою з Петром Макаровичем, без наміру фактично виконувати ним роботу за цим договором, уклав трудовий договір, що має ознаки фіктивного. Метою укладення такого договору є незаконне отримання заробітної плати та набуття відповідного трудового (страхового) стажу, прирівняного до стажу державного службовця.

Внаслідок дій Олександра Згоранця, що містять ознаки ряду злочинів, протягом 2013-2014 років здійснювалася незаконна виплата Петру Рузаку заробітної плати та інших грошових нарахувань, що завдало значної шкоди редакції газети «Волинь-нова» та її співзасновникам – трудовому колективу видання та Волинській обласній раді.

Відповідно до статті 214 Кримінально-процесуального кодексу, прокурор невідкладно, але не пізніше 24 годин після подання заяви, повідомлення про вчинене кримінальне правопорушення або після самостійного виявлення ним з будь-якого джерела обставин, що можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення, зобов’язаний внести відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочати розслідування. Слідчий, прокурор, інша службова особа, уповноважена на прийняття та реєстрацію заяв і повідомлень про кримінальні правопорушення, зобов’язані прийняти та зареєструвати таку заяву чи повідомлення. Відмова у прийнятті та реєстрації заяви чи повідомлення про кримінальне правопорушення не допускається.

Відповідно до ст. 60 КПК України, заявником є фізична або юридична особа, яка звернулася із заявою або повідомленням про кримінальне правопорушення до органу державної влади, уповноваженого розпочати досудове розслідування, і не є потерпілим. Заявник має право: 1) отримати від органу, до якого він подав заяву, документ, що підтверджує її прийняття і реєстрацію; 2) подавати на підтвердження своєї заяви речі і документи; 3) отримати інформацію про закінчення досудового розслідування.

Згідно Розділу ІІ Положення «Про порядок ведення Єдиного реєстру досудових розслідувань», затвердженого наказом Генерального прокурора за № 69 від 17.08.2012 р., відомості про кримінальне правопорушення, викладені у заяві, повідомленні чи виявлені з іншого джерела повинні відповідати вимогам пункту 4 частини 5 статті 214 КПК України, зокрема мати короткий виклад обставин, що можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення. Особа, яка подає заяву чи повідомляє про кримінальне правопорушення під розпис попереджається про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве повідомлення, крім випадків надходження заяви, повідомлення поштою або іншими засобами зв’язку. Заява чи повідомлення про кримінальне правопорушення вважаються поданими з моменту попередження особи про кримінальну відповідальність (за виключенням випадків, коли таке попередження не можливо зробити з об’єктивних причин, зокрема надходження заяви, повідомлення поштою, іншим засобом зв’язку).

Враховуючи вищенаведене, керуючись статтями 60, 214, 215 Кримінально-процесуального кодексу, я просив виконуючого обов’язки Генерального прокурора Олега Махніцького внести відомості, зазначені у цій заяві до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочати розслідування за статтями 191, 364 Кримінального кодексу щодо прийняття головним редактором «Волинь-нова» Олександром Згоранцем наказів № 6-ОС «Про внесення змін у штатний розпис», № 7-ОС «Про прийняття Рузака П.М.» та їх подальшої реалізації в фінансово-господарській діяльності редакції. Справу переслали прокурору міста Луцька Сергію Даніліну. Як зазначив прокурор Волинської області Анатолій Коцура, «перевірку доводів необхідно провести згідно з вимогами чинного законодавства»…
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 56
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
дурдом. редактор мав піти з посади
Відповісти
а чому б і не попрацювати Рузаку власкором.
Відповісти
начальник відділення власкор??? не смішіть. та ще із формулюванням працювати на збільшення передплати? якби рузак писав, то так.зрозуміло, що чоловіку треба на пенсію звідкілясь піти гарно. але зрозуміло й звідки у газети передплата
Відповісти
- не попрацювати, наприклад, агрономом?
- не попрацювати, наприклад, пограмістом?
- не попрацювати, наприклад, вчителем?
- не попрацювати, наприклад, лікарем?

Тому що для будь-якої професії потрібні глибокі, грунтовні знання. І в журналістиці - теж. Не кожен, хто взявся писати диктант може бути власкором.
Відповісти
Прикро, що такі факти мають місце. Це не робить честі "молодому й перспективному" редактору
Відповісти
При всій огидності «кампанії» Згоранця проти Ярослава Гаврилюка першого по-людськи шкода за недолугість і елементарні програші своєму опоненту. Такі промахи!? В газеті, сподіваюсь, є юрист, чи він такого рівня, що немає про що вести мову?
Люди іноді здійснюють вчинки, які важко пояснити. Бігають наввипередки з биками, балансують по канату над проваллям, заходять в вольєр для тигрів… Перебування Олександра Згоранця на посаді головного редактора газети теж не піддається жодному поясненню.
Відповісти
В тому той фішка, що крім Згоранця та бухгалтера про такого працівника ніхто в колективі не знав. Я вже багатьох з газети обдзвонила - всі в шоці.
Відповісти
А чому в полеміку не включається сумнозвісний "Віктор Іванович" - редактор сумнозвісного видання з сумнозвісним тиражем 300 примірників, якого всі повинні знати лише тому, що він - "віктор іванович"? Чому своїм "авторитетом" не захищає свого підзахисного редактора? Чи вичікує, доки свою думку скажуть ті, хто "носить голову, щоб їсти"?
Відповісти
У Віктора Івановича давно виросли роги. Старається матушка Тамара, старається...
Відповісти
Отак-так!
Відповісти
Так виглядає, що Гаврилюк, відомий своїми резонансними розслідуваннями навколомафіозних структур, через заборону публікацій у власній газеті вийшов на слід свого головного редактора. Надіюсь, що це не останній епізод журналістського розслідування "Згорангейту"?
Відповісти
В коментарях до Гаврилюкової "Заяви до Національної спілки журналістів України" щодо цензури натрапив на такі слова: "З_ранець, розпочавши знищення свого журналіста по замовленню ковельських бютманів, вчинив не те що не розумно, а безумно! Всі, хто слідкує за творчістю Ярослава, можуть відзначити його безкомпромісність перед сильними світу цього і наполегливість в накопиченні оперативного фактажу. Ковельський власкор - це бультер'єр,якого на свій слід вивів недалекий кабінетний зазнайко. Друзів - не зраджують. І не розмінюють на 30 срібляків. Ти чуєш за собою тихі кроки? Ні? Прислухайся. Це не глюки від канабісу. Це твій зраджений ковельський друзяка йде по твоєму сліду:по словах, по ділах, по документах, по грошах. Ти знаєш - він це робить професійно. Чекай, вже скоро..." От результат і не забарився! Гаврилюк, ти справжній журналіст.
Відповісти
Цей "перспективний" забув, що мусив би дбати за імідж газети, але влада і гроші затьмарюють розум та вивертають назовні всю сутність людини
Відповісти
ГАНЬБА!!!
Такого "Волинь" ще не мала
Відповісти
Думаю,Згоранець тут нашкодив не тільки редакції газети Волинь нова та колективу, можливо й готівку клав у карман(треба доказати!), а от шкода нанесена державі може бути набагато більшою. Адже пан Рузак, наскільки я зрозумів передпенсійного віку і в розрахунок пенсії якраз і ляжуть кошти, отримані ним з "барського" плеча Згоранця. Нехай Петро Макарович не хворіє та живе найдовше, але виникає дуже просте питання - яку суму незароблених пенсійних коштів він отримає фактично незаконно? І хто їх компенсує державі, пан Згоранець?
Відповісти
Якби встали покійні Шафета і Сачук і подивились на дії цього журналістського пігмея згоранця, вони б ту ж мить відійшли б у вічність знову. А книгу наказів йому вже пора ховати в труси дружини.
Відповісти
Ситуація настільки ганебна для головного редактора "Волині" (першої газети всього регіону!), що просто в голову не вкладається, як таке може бути!
Відповісти
Він клав готівку не в карман, а в кишеню.
Відповісти
А я думаю чого це Рузак став героєм попереднього місяця. А хлопці, що врятували людей ризикуючи своїм життям програли. І тут обман. А я ж кожного разу голосу3ю, думаю що то чесно. А вони свого працівника героєм зробили. Сором!
Відповісти
Це ж треба вміти так обкакатись, як обкакався Згоранець. По самУ ріпицю (ріпиця - основа хвоста хребетних тварин).
Відповісти
І навіть я вже зрозумів, що Згоранець звичайний МУТОВЩИК.
Відповісти
Перестаньте вражі діти редактора гадити.
Він просто в очах читачів не хотів падати.
Тираж газети у людини вище за чесноти
Думаю з Даніліним порішає, то ж закрийте роти
Відповісти
Горіла шина палала ... Мабуть інших методів немає для Кості Соприкіна
Відповісти
Згоранець- незгораємий.
Ти йому хоч кола на голові теши, а він буде своє творить. Його навіть ОДА І ВОРАда боїться, бо безсила з ним щось вдіяти.
Відповісти
Тупорилий. Журналіст повинен бути гнучким, толерантним. А цей впертий, як козел, "безапеляційний". Для нього існує тільки його власна думка. Такі люди в ЗМІ небезпечні.
Відповісти
Гнучкою і толерантною має бути проститутка, аби сподобатися замовнику. А журналіст має бути безкомпромісним, як совість. А де совість в згоранців? Тому й небезпечний він для них. Це як "внутрішній голос", який не заглушити. От з журналістською впертістю він і вичищає поле газети від козлів, які обглодали її "капусту". Свободу слова в редакції її керівництво підмінило свободою орзкрадання? То хто тупорилий?
Відповісти
Згоранець дійсно засранець, бо ще й діда Рузака на старості літ "прославив" на всю Волинь. А чому наша нова влада на це не реагує, чи БЮТорастам зараз все дозволено, як раніше регіоналам? Де правий сектор? Мені здається, що правому сектору вже пора їхати в гості до Згоранця, а то зараз все замнуть, а Гаврилюка ще й винним зроблять.
Відповісти
Мав на увазі "журналіста" Згоранця.
Відповісти
Правий сектор не до Згоранця, а на Київський майдан і чимшвидше гнати драною мітлою крокодилів, що низько літають, та іншу пизобратію. Сім,я Сан Санича вже давно має контрольний пакет акцій,, укомплектувавши редакційний штат кумами, кумусями та іншим непотребом. Чекають не дочекаються зокону про роздержавлення, щоб прибрати до рук найповажнішу газету. Нехай журналісти Волині подякують нагорним, штинькам, лисам та іншим прихвосням чарівної парочки ЗУІКС, які скоро залишать усіх з носом. Віють Вітри, віють буйні...
Відповісти
Бюрократу. Ви ще забули про випускника дурфаку та паню Блюнову, які намагаються засунути компру в довгу шухляду. Хай живе бютократія!
Відповісти
А чим допомогло Ярославу Гавриюку ЗАТ "Волинська спілка журналістів" на чолі з Савчаком і його оточенням з 5-6 "акціонерів"? Що вони ще роблять крім того, що збирають внески, торгують землею і кімнатами в пансіонаті відпочинку?
Відповісти
А хто із журналістів видання закінчував "дурфак"?
Відповісти
Неправильне запитання. Хто з дурфаківців прикидається "журналістом"?
Відповісти
Не знаю чи правда на 100% сьогодні людина розповідала наближена до наближеної до тіла, що він найняв купу "рішал", які залагоджують цю справу в прокуратурі і в горохові. також підключилось бютомани які допомагають. бугхалтерія шуршить переробляє документи та відправляє на горохів. рблятьякісь публікації задніми числами для узака ніби він присилав. і ще попередження для гаврилюка,редакт.вирішив,що легше судитись чим тримати як працівника. крім того будуть звільняти ще якихось працівників. набиратиме наближених до бют.може Гаврилюк вже й звільнений. профспілка своя. будуть підставляти людей. Я послухав і нсказав що то брехня думаю, якшото правда - вони що зовсім охреніли і чому всі мовчать
Відповісти
Дурік про експертизи знає чи ні? Авторство встановили - два пальці об асфальт! А крім того: економічна, у т. ч. бухгалтерська; комп’ютерної техніки та програмних продуктів; авторознавча... "Рішали" гроші висмокчуть, а чи порішають? Я так бачу, що згоранці накрутять собі ще кілька кримінальних статей (посадове підроблення тощо). І де гарантія, що в Гаврилюка немає інших копій первинних документів?
Відповісти
надоїв ти згоранець забрехався зажрався продався
хай попробує Гаврилюка звільнити - сам вилетить. мабуть пора розповісти всю правду про тебе твої махінації і твою цензуру . шкода тільки що через це постраждають інші порядні працівники яких ти втягнув в свої схеми. отже чекайте вже скоро на екранах компютерів.
Відповісти
ну й колектив у Волині. всі ж знають що Гаврилюк правду пише. а ви і не підтримуєте його, і не засуджуєте публічно. той хрєн знищує на замовлення кращих журналістів, а ви мовчите. не соромно вам? революція вас не торкнулась? чекайте 2.0
Відповісти
З пенсіонерами все ясно, = бояться за пенсію, з бютівцями теж, а чому мовчать Сергій Наумук, Василь Нагорний, Леся Бондарук,Констянтин Гарбарчук,Ярослава Тимощук, я читаю ваші статті, ви так гарно пишете про несправедливість, про революцію і правильно пишете. А тут боїтесь? Тай стара гвардія Роман Флішаровський, Галина Світліковська, Олександр Нагорний, Леся Сомова, Катерина Зубчук, Алла Лісова, Володимир Лис, можлтво когось щг забув - вам не соромно, що за вашими спинами робиться?
Відповісти
А ця ж Леся Бондарук часом не входить до складу волинських люстраторів? Під носом не бачать злочинців?
Відповісти
Тепер Згори-ранець і Блюновка полюбляють Пустий цвіт і ходити в його розкішні апартаменти. У них новий пахан?
Відповісти
Ганебно мати такого губернатора як ПустоЦвіт.
Відповісти
Лизь-лизь-лизь, ... провладна і продажна! Почекайте стане Поршенко президентом - відразу почне обгаджувати бютівців.
Відповісти
Не "Для чого «приховували» нового власкора?", а "Для чого «приховували» нову політику?". Я сама бачила як ряжена пані Блінова і Згоранець вичікували в приймальні Губернатора. Напевно чекали на нову порцію агітаційних вказівок від Юлі. Для них головне Влада і Вибори. Газета "Волинь" дійсно робить все щоб стати Бютівською, бля-новою. От і передплачуй її після такої "політики"...
Відповісти
Нажаль,похід до Пустовіта абсолютна правда. Був не тілки похід, а й присяга на вірність Бюту в обмін на недоторканість. Тому наразі всі твої скарги на цензуру та заяви про злочин ніхто не буде розглядати. Тому тобі залишається апелювати лише до громадськості і розраховувати, що колектив в особі вищезгаданих журналістів тебе підтримає. Я точно знаю, що не всі у вас продажні. Всеодно це початок кінця ери блін-згор-троф-уліц. Побачиш ця газета ще відродиться і ти займеш в ній заслужене місце почетного власкора Ковеля та борця з корупцією. Тримайся Вячеславе. До речі бачу в сьогоднішньому номері анансовано пряму лінію з Пустовітом у наступну неділю, я буду дзвонити і задавати питання по тобі, хоча впевнений що не додзвонюся., бо дзвонити за всіх буде блінова.
Відповісти
згоранець з його кумами -це страшна біда для газети,а те що частина колективу мовчить- боіться завтра залишитись без роботи ,добре знаючи ,яка це мстива людина
Відповісти

"Не ридать, а здобувать.
Хоч синам, як не собі,
кращу долю в бототьбі!"(І.Франко).
Досить писати і плакати. Пора всім прийти і вигтати узурпатора. Прокурора скинули, Швидкого з МВС скинули, а цього чиновника довго ще терпітимемо?

Відповісти
Лише негатив.А хто пише?"АНОНІМ"-Дав же Бог "фамилию"
Відповісти
ти ж такий самий "анонім"
Відповісти
Казка.Або байка.
Було в батька три сина.
Перший хотів бути журналістом,але не став.
Другий ще хоче стати журналістом.
Третій - не журналіст.
Мораль:
Третій завжди хоче бути першим.
Відповісти
Повна белібєрда, яка немає ніякого віношення до жодного з "дійових" осіб!
Відповісти
Ви ПАТРІОТИ?
НІ!!!!!
ТІПА ПАТРІОТИ!!!
РЕВОЛЮЦІЯ ДЛЯ ВАС:
ХЛЭБА И ЗРЕЛИЩ!
ЗРЕЛІЩА ВИ СОБІ САМІ РОБИТЕ.
А ХЛІБА ВАМ ЗАВЖДИ МАЛО.НІ,ВАМ ЙОГО ЗАВЖДИ БУДЕ МАЛО.

БО МАЛО НЕ В КОГО МАЛО А КОМУ МАЛО.
P.S. ДИВИСЬ В ДЗЕРКАЛО!!!!
Відповісти
Якщо все так погано,то чому я її виписую?
Я і десятки тисяч людей?
Бо "КОМЕНТАТОРИ" не створюють газету.Це ЗАЗІХАЛИ.
Відповісти
ЗАЗІХВАЛИ й створюють цю газету, яка деградує. Сходи у бібліотеку, подивись підшивки, почитай, порівняй, в тому числі й тираж.
Відповісти
В повседневной жизни анонимными могут быть утилитарные сообщения — письма, пасквили, доносы и т.п. Применительно к утилитарным сообщениям, «анонимным» считается любое неподписанное послание (в разговорной речи — «анонимка»). Главным критерием является невозможность точно установить личность писавшего.
Відповісти
За столом має бути діалог.
Диалог (греч. Διάλογος — первоначальное значение — разговор, беседа[1][2]) в обыденном смысле — литературная или театральная форма устного или письменного обмена высказываниями (репликами) между двумя и более людьми; — в философском и научных смыслах — специфическая форма и организация общения, коммуникации. Традиционно противопоставляется монологу.
А тут - монолог.
поток сознания (внутренний монолог, не путать с одноименным термином Системы Станиславского), повествование, представляющее свободное течение мысли героя, не требующее очевидной логики и не заботящееся о литературном построении речи;
Відповісти
Який монолог-діалог? Звичайна перепалка, яких і тут, і на інших сайтах вистачає, коли подається гостра тема.
Відповісти