Додати запис

Палиця: аll in

Відразу заспокою любих друзів Ігоря Петровича, які прочитали заголовок і потяглися до телефону – повідомити шефу, що автор нарешті «відкрив свій фронт» в новітній міжолігархічній війні.

Ні, «друзі», все простіше. І пишу я це не для «Хронік Любарта» (чи то, як писали у Фейсбуці – «Хронік Дюка»;). Всього лиш вирішив поділитися кількома міркуваннями щодо призначення Ігоря Палиці головою Одеської ОДА.

Усі ми помітили «трансформацію» нардепа Палиці. Від образу «щедрого небожителя» він став потроху відходити. Різкі заяви робити (навіть на трибуні парламенту), спілкуватися з людьми (хай і через соцмережі). Тому його призначення в Одесу для тих, хто за ним спостерігав, було не таким неочікуваним. Все ж для лучан він був трохи іншим, аніж просто «людина Коломойського».

Коли я дізнався про те, що Палиця стане губернатором Одещини – стримався від оцінок і прогнозів. Так, я ніколи не був у «фан зоні» Ігоря Палиці. Ба більше: вважав за потрібне критикувати його– як медійник і як мешканець міста, яке депутат представляє в парламенті.

Але останні місяці поставили Україну в геть інші реалії. В яких більш ніж неоднозначний олігарх Ігор Коломойський став чи не найдієвішою силою в боротьбі з ворогом країни.

З іншого боку, думав я, чи можна ставити знак «дорівнює» між двома Ігорями-губернаторами – Коломойським і Палицею?

В одному я був упевнений: лучанин Пащенко відверто і щиро бажає успіхів «напіводеситу» Палиці. Адже від його успіхів там залежить і наше життя тут.

Добре, що останні вихідні в Одесі не повторили сумної слави попередніх. Чи заслуга це губернатора? Поки не беруся стверджувати. Як і не коментуватиму трохи дивної заяви Палиці про причини конфлікту в Одесі.

Певно, Палиці видніше…

Скажу лише, що очолити Одеську ОДА міг або божевільний, або людина зі сталевими, нехай і одеськими, яйцями (прошу вибачення у тих, кого ці слова покоробили). Це не просто може бути небезпечно для політичної кар'єри. Чи й навіть для життя. Зрештою, сьогодні бути другом чи партнером Коломойського - це як стояти в грозу коло електрощита високої напруги по коліна у воді.

All in.

Ігоре Петровичу! (Знаю – читаєте). Певно таки добре, що ви в Одесі. Столиця Волині (як свідчить її історія до 2011 року) без вас не пропаде, а от «перлина біля моря» таки має шанс похвалитися перед усією Україною ще одним ефективним губернатором.

Принаймні, дуже вам того бажаю.

Довідка

All- in – термін, що використовується у покері. Стан гравця «олл-ін» настає тоді, коли він ставить в центр столу всі свої фішки чи гроші. Якщо протягом гри хтось опиняється в стані «олл -ін», він більше не може впливати на хід гри, робити ставки , але в той же час ніхто не може змусити його скинути карти. All- in – своєрідний різновид терміну «ва-банк»

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 14
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Не зрозумів гумору. До чого тут "Хроніки Любарта"? Просто, до слова щоб згадати про дотепні "Хроніки Дюка"?
:)
Відповісти
Андрію, якщо образив - вибач ;)
Точно не мав цього на меті.
Стосовно згадки Хронік, то так, ти правий: "для красного слівця".
Відповісти
Та не ображаюся, просто якось логічно випадає з контексту :)
Відповісти
вираз "для красного слівця " не перекладається)...Красна дівка аж ніяк не червона...( медійникам на замітку)))
Відповісти
Дякую, виправив
Відповісти
Володимир Пащенко є у фейсбуці? :)
Відповісти
Бажаємо удачі і успіхів Ігорю Петровичу в нелегкій праці. Віримо, що у Вас все вийде. Храни Вас Господь!!!
Відповісти
З "Хроніками Любарта" виходить, як ніби "на городі бузина, а в Києві дядько". А так - нічого.
Відповісти
Дійсно нічого..
Відповісти
Володю, ви вцілому складаєте враженя адеквата. Невже вам здається що розміняти Швейцарію на електрощиток(Одесу)це прояв мегапатріотизму? А нічого, що в Одесі нафтотермінал Привата? І ще велика купа активів?
All-in це дійсно всі фішки(Швейцарія, Укрнафта, Буковель і всяка ШИКонель) в грі, а на даному етапі я бачу спроби дойти до фіналу турніру зі збереженим стеком.
Відповісти
Там, в Одесі, за мирних часів з автоматами пересувалися, а зараз тим більше
Партнер Палиці пан Коломойський назвав Путіна шизофреніком це не прощають
Тому там не просто і особисто я вважаю, що це позиція
Відповісти
Не хай буде позиція... позиція зі збереження активів. Не на часі зараз сперечатися. А також могли б Беня і Єрьома виясняти стосунки не сьогодні, а тим паче пхати свої руки до державної дешевої нафти. Цинізму їм в кредит не брати! Чому не підтримали збільшення ренти за надра, а також де закон про офшори? Як, бл...дь тарифи підняти, допомогу на дітей врізати та іншу соціалку, то народ перетерпить, аби не було війни. А ціни на стелах і Бені і Єрьоми не падали після 13.3 за долар. Так що в ср...ку їхню позицію... Позицію Тягнибока, Гриценка, Богомолець також туди. В них с...ка часу на два тури нємєрено, їм цікаві їхні рейтинги щоб осінню продатись олігархам подороже. Або зараз з Пороха качнути. Права Юлька-третього майдану не минути. Тільки та Юля ще з 2009 року працює на хутіна. Слава Україні!
Відповісти
Героям Слава!
Відповісти